Ett hus vid havet

Nepp, detta får bli min godnatt-låt från mig till er! =)
Så, god natt på er!

Lite som hänt

Dagarna flyter på här hemma.

Förra veckan var barnens farbror Christian här på besök några dagar. Han bjöd mig och barnen på en rolig dag på Borås Djurpark! =)
Det var trevligt att gå där och strosa. Dock var väl inte Em så intresserad av djuren som fanns där. Hon tyckte det var mer spännande att se på alla fåglarna =) "Titta pippi" och "många pippi" var de fraserna hon använde mest =)
Jag vet i ärlighetens namn inte vad jag ska tycka om djurparker... Visst, det är ju kul att kunna titta på alla häftiga djur, men jag tycker aporna t.ex ser så ledsna ut. Förra året då vi var där satt de bara där och gjorde ingenting... Vad är det för liv?? Skulle hellre se dem i deras "riktiga" natur.

I helgen jobbade jag lördag och söndag.
I lördags, efter jobbet åkte vi ner till Gräfsnäs där de hade nåt som de kallade för "Upplev 1700-talet". Det skulle skjutas med musköter och kanoner och de skulle storma slottet.
Ni som känner Tobias förstår ju att detta var nåt som vi BARA måste se!
När vi kom ner vid 14:30, då var slaget redan färdigt... Då vart vi besvikna =( Åkte hem till mamma och pappa och fikade istället. Där var också Linda och Alva, så Em blev ju överlycklig! =)
Här kommer ett par bilder på de stiliga männen:



(Bilderna lånade från www.grafsnas.com)


På söndagen när jag gick på vägen mot Sollebrunn, så kom det en husbil. Den körde förbi mig, stannade och backade tillbaka. En man vevar ner rutan och frågar: Do you speak english?
Yes, svarade jag.
Då frågade han om jag ville ha skjuts, men inte tänkte jag sätta mig i en husbil med en främmande man med en buskig mustasch! Så jag sa: I`ts not that far to go.
Då vevade han upp rutan och åkte iväg.


Igår var Emelie här och hälsade på! Hennes bebismage bara växer och växer. Det är näääääästan så man blir sugen på att vara gravid igen =)

Idag har Therese varit här. Hon gjorde så god pizza åt oss och en jätte god vinbärspaj!!!
Em tycker det är jätte kul när Therese kommer hit, för hon leker med henne och sitter med henne i sandlådan =)
En promenad hann vi med också, så att vi vräkte i oss en massa mat gjorde inget alls! ;)

Imorgon ska jag och Em till bvc för hennes 2 1/2-års kontroll. Är ganska säker på att de kommer säga att hon väger för lite... Men vad ska man göra med en liten tjej som inte äter så värst mycket och som springer runt och härjar så mycket att inget fett hinner fastna på den späda lilla kroppen??
Jag var själv ganska liten och späd när jag var i hennes ålder, så hon kanske brås på mig, men sånt kan ju ändras under åren har jag märkt... ;)

Igår åkte vi hela familjen bil upp till Erska kyrka. Jag sprang elljusspåret medans Tobias och barnen tog en promenad först till apoteket och sen till 42:ans gatukök. När jag sprungit färdigt, så tog jag bilen och skulle möta upp dem. Nere vid en korse i Sollebrunn ser jag dem komma. Tobias kör vagnen som Liam ligger i och Em håller honom i handen. Jag var tvungen att stanna där jag kom, en bit bort och bara titta på dem. Jag satt där och tänkte att: det där är faktiskt min lilla familj. Min sambo och våra två barn.
De såg så underbart söta ut där de gick och jag blev så fylld med glädje och stolthet att jag lyckats prestera nåt så bra i mitt liv! =)
Tror det är första gången jag verkligen stannat upp och fått känna så sen vi fick Liam. Man hinner inte reflektera över att man faktiskt är tvåbarnsmamma när man går här hemma och dagarna flyter på. Men när de kom gåendes där på vägen, så bara smälte jag! =)

På fredag kommer underbara svärisarna! De ska vara barnvakter åt barnen medans jag och Tobias åker på en välbehövlig minisemester till Falkenberg på lördag. En natt på Skrea hotell blir det. Hoppas på fint väder, en filt, lite vin och nåt gott att äta på stranden. Bara vi två!
Kanske kan bli ett bad i havet om det inte är alltför kallt...

Idag när jag googlade runt lite, så råkade jag hamna på en sida som handlade om en tjej som förlorade sin dotter i plötslig spädbarnsdöd när hon var 6 månader.
Hon låg och sov middag och när föräldrarna skulle gå in och väcka henne, så var hon död.
Tänk att sånt där kan hända?! Att de bara dör i sömnen utan någon förvarning alls!
Hon skrev att deras dotter var fullt frisk och att hon var en pigg och glad tjej.
Liam blir 6 månader nu i juli, så efter jag läst den historien, så springer jag och kollar Liam hela tiden! Därför är jag vaken just nu... Kan inte sova.
Kollar honom alltid och har alltid gjort, men nu gör jag det mer än vanligt.
Vet att jag var sån här med Em också när hon var bebis.

Nu ska jag kolla lite på tv och sen får jag väl lägga mig på en madrass inne på golvet bredvid Liam eller nåt... =)

RSS 2.0