Varmare breddgrader

Sitter här och drömmer mig bort till varmare breddgrader. Närmare bestämt Sri Lanka. Så fort jag är färdigutbildad och skaffat mig jobb, då ska det sparas ihop till en resa dit! Skulle vara så kul, spännande och fantastiskt att få se det land man kommer ifrån och även få visa Emelie och hennes syster eller bror.

Visst är det vackert?





Ny lek!

Tobbe har kommit på en ny lek! Han tejpar fast en godisbit på sin radiostyrda bil och sen får Em springa och jaga den! =)

Julaftonen

Dagen innan julafton begav vi oss mot Säffle. Innan vi åkte lämnade jag av Em hos mamma och pappa och åkte vidare en sväng till syrran. Fick låna en klänning av henne som jag kunde ha på julafton. Efter det åkte jag till barnmorskan på kontroll. Hade fortfarande inte gått upp något i vikt... Sen jag skrev in mig den 6:e juni, så har jag bara gått upp 2 kg... Så nu ska jag på en extrakontroll på torsdag för att kolla läget och ta lite fler prover. Jag går inte upp i vikt, men jag äter som en häst och magen växer =)
Hjärtljuden denna gången låg på 146 och huvudet är fortfarande vänt neråt.
Bm skrev ut lite papper som jag skulle ta med till Säffle ifall det skulle hända nåt, men det gjorde det inte som tur var! =)

Igår packade jag iordning BB-väskan. Kändes så konstigt att stå och vika de där små kläderna igen. Kan inte fatta att Em har haft dem på sig!
Ja, bara vi kommer förbi nyår, sen får bebisen komma precis när den vill för nu är längtan så stor!!!! =) Jag ser t.o.m. fram emot förlossningen. Tänk att vi ska få vara med om detta en gång till! Att få upp det där lilla varma knytet på bröstet! Åhhhh, vad vi längtar!!!!! =)

Vägen till Säffle gick bra. Em sov iaf fram till T-hättan sen fick hon sitta med sina ritbrädor som hon fick av oss i julklapp innan vi åkte, då var hon hyffsat nöjd iaf =)

Natten till julafton var inte jätte rolig då min hosta var så enveten! Det är så hemskt när man får hostattacker så man nästan kräks... Dessutom krampade jumagen ihop sig varje gång, så den gjorde sig extra påmind.

Julaftonen var iaf jätte mysig med en massa god mat!
Em var dock livrädd för tomten... Hon satt och höll för ögonen och så fort tomten närmade sig henne, så grät hon stackarn....
Hon älskade iaf at det var så mycket folk. Alla hennes farbröder var där och busade med henne, dansade med henne till Waka Waka och alla andra låtar som hon älskar =) Hon blev så väl omhändertagen så!
Jag och Tobbe fick dessutom två sovmornar och det var inte fel =)

På juldagen var det dags att bege sig hemåt igen. Em sov hela vägen och jag också =)

Här kommer lite bilder. De är tyvärr lite mörka men....


Em och Gabriella. Jag och Lisa åkte in till stan en sväng och då fick
tjejerna åka med. De hade jätte roligt i baksätet =)


Em sover lite middag =)


Em sover middag med sin pappa på julafton


Lena och Jans fina julgran!


Lena och Jans katt Bondis


Em älskar Bondis och gick och ropade på honom hela tiden =)


Fredric och Helena fixar lite inför julmiddagen


Tobbe slumrade en stund medans Kalle Anka gick på tv:n


Julmaten!




Em sitter tryggt i farbror Fredrics knä och pratar i telefonen i väntan
på jultomten.


Så här satt Em under tiden tomten var på besök =)


På juldagen såg vi att tomten inte ätit upp gröten som vi ställde ut
kvällen innan julafton =)


Var tvungen att låna den här bilden från Lenas facebook =)
Syskonkärlek på hög nivå! =)






Ångest!

Sitter här med lite smått ångest faktiskt...
Igår ringde de från lönekontoret och sa att jag är betalningsskyldig p.g.a. semesterdagar jag tagit ut som jag tydligen inte hade... Vi arbetar ju in semesterdagarna och iom att ingen vet att man kommer bli uppsagd, så blir man betalningsskyldig när man väl blir uppsagd. Skit kul! Det sista kärringen sa till mig innan vi la på var: Ja, jag får önska dig en god jul!
Mmmm, tack så mycket liksom!!!! Jätte kul att få såna besked i såna här tider!

Så.... Inga julklappar införskaffade förrutom till mamma, pappa och Em.
Så till er jag skulle ha köpt till (brorsbarn och systerdotter), ni får tyvärr vänta på julklapp =( Pengarna från a-kassan verkar också dröja, så just nu är det inte så fett... Hoppas ni förstår....

Nästa år funderar vi på att resa bort över jul och nyår, jag, Tobbe, Em och bebisen. Inte behöva tänka på nånting alls. Bara koppla av och ta det lugnt! =)

Längtar SÅÅÅ mycket tills jag pluggat färdigt och förhoppningsvis fått ett jobb pch får tjäna riktiga pengar! Inte behöva leva på nån skit a-kassa!!!

Nu ska jag lägga mig och försöka att inte ligga och grubbla för mycket för då lär det inte bli nån sömn.

Inget roligt väglag...

Har hört att det är totalt stopp på 45:an vid Brålanda idag p.g.a. olyckor... Vägen ska inte öppnas igen förrens i eftermiddag! Hoppas verkligen att det inte är så imorgon när vi ska åka iväg....

Var inne i Alingsås igår och jösses vad det var halt och slirigt överallt!!! Men jag och volvon går bra ihop, så vi klarade oss fint in till stan och hem igen =)
Var på arbetsförmedlingen på basmöte. Stolarna man fick sitta på var ju inte de bästa, så jag trodde jag skulle DÖÖ! Jag fick så ont i rumpan och bebisen levde rövare så magen putade åt alla håll! =) Tryckte mot blåsan gjorde h*n också så jag trodde jag skulle kissa ner mig!

Mötet gav absolut ingenting! Den var en äldre herre där som nog inte heller var så förtjust i arbetsförmedlingen. Han ställde så svåra frågor till de två tjejerna som höll i mötet att de inte visste vad de skulle svara till slut... =)

Efter mötet mötte jag upp Lisa inne på Storkenhuset. Köpte en julklapp till Em. Sen begav vi oss hem till Therese och fikade lite.

Slocknade på soffan vid 19-tiden. Det hade varit en lång dag =)


Spännande!

Ni glömmer väl inte att kika in på min kära vän Thereses blogg???
Tror inte att det är långt kvar tills deras tvillingar tittar ut, men hon är väldigt hemlig med deras datum som de fått för planerat snitt!!! =) Hon har haft en liten tävling på sin blogg där man fått gissa datum och kön. Jag gissade på dagens datum och att det blir två små flickor! =)
Klicka HÄR så kommer ni dit!

Skaka rumpaaaaa!!!!

Ja, här händer inte så värst mycket...

Igår var vi hos bror med familj och kalasade då två av brorsbarnen fyllt år. God tårta och en massa gott julgodis blev det! =)
Deras kök som de renoverat helt själva var hur fint som helst!!!! Ett sånt kök vill jag också ha! Ni som inte vet, så bloggar min svägerska för Vi i villa där hon skriver om deras renovering och en massa annat =) Klicka HÄR så kommer ni dit!

Deras ena katt hade fått kattungar och de var hur söta som helst!!!! Så fina i färgerna då kattmamman är jätte vacker och långhårig!

Tobbe fann ett paradis i Axels rum där det fanns mycket pojkleksaker som radiostyrda bilar bl.a. =)

Em gillade skarpt att umgås med sina kusiner, men mest förtjust är hon nog allt i Viktor som hon skulle krama på hela tiden =) Vet dock inte om han var så villig till att kramas men... Några gosekramar blev det allt! Tyvärr tog jag ju inte några kort... har blivit väldigt dålig på det det sista....

Idag tar vi det lugnt inomhus och Em ska vara hemma från dagis denna veckan för nu ska vi inte åka på nån mer förkylning innan jul!!!!

Imorgon ska jag in till arbetsförmedlingen på basmöte som är obligatoriskt tydligen, annars blir man avanmäld från a-kassan! Är redan trött på dem och då har jag bara varit där två ggr än...
Em får vara hos Therese medans jag är där! Tack Therese! =)
Vet inte vad vi skulle göra utan våra goa vänner (Therese och Emelie) som ställer upp så mycket för oss!!!

På onsdag ska vi baka vörtbröd som ska tas med till Säffle där vi ska fira jul i år. Ska bli riktigt trevligt! Det blir jag, Tobbe, Em, Tobbes föräldrar, alla Tobbes bröder och Ems två kusiner! Fullt hus med andra ord =)
Hoppas på en snabbvisit hos Marianne också på julaftons morgon/förmiddag =)

Ems nya favvolåt förresten är Skaka rumpa med Sean Banan!!! :D
Hon har ju lärt sig att säga "bumpa" (rumpa), så när vi spelar den låten, så klappar hon sig på rumpan och skakar loss =)
Hon har börjat att sätta ihop ord också. Häromdagen när vi lekte kurragömma, så gick hon fram till Tobbe och frågade: Var är nennie??
Hon kallar mig för nennie (Jennie) ibland och det låter så gulligt!
"Bebis sova" säger hon också.

Nepp, nu sover Em middag så jag ska också passa på att vila en stund.


Ont, det gör ont!

Gick och la mig för tre timmar sen ungefär. Nu kan jag inte sova. När jag skulle gå ur soffan och in till sängen igår kväll var det knappt att bena bar mig. Varje litet steg gjorde så fruktansvärt ont!Det gör så ont av foglossningen nu, så jag vet varken ut eller in! När jag väl kom till sängen och skulle sätta mig, då gick knappt det heller utan Tobbe fick hjälpa mig... Ska det vara så här i fortsättningen, så tänker inte jag göra många knop! Har ju för fasen inte gjort ett jota idag och ändå har jag så här ont! Förstår faktiskt inte hur jag ska klara att vara hemma med Em... Nu lyfter jag henne bara när det verkligen behövs. Men jag får väl vara soffliggandes medans hon far runt bäst hon vill...
Inte har jag handlat en endaste julklapp heller och jag funderar på om det bara blir pengar till de jag ska köpa julklappar till, för inte fasen far jag runt i en massa olika affärer när det känns så här. Det är bara självplågeri!

Har sjukt ont i halsen också. Känns som taggtrådar, så tänkte att det kanske är bättre att ligga här ute i soffan där jag kommer upp mer med huvudet mot soffkanten. Knaprar halstabletter till förbannelse, men det verkar inte hjälpa. Det får nog bli lite honungsvatten istället.
Har ju blivit beroende av nässprayen också, så nu går jag en avvänjningskur... Får panikkänslor när jag inte kan andas genom näsan, så på det sättet känns det bättre att ligga här ute i soffan också.

Jaja, gnäll gnäll =)
Jag är glad att jag är sjuk nu, för då kanske jag hinner bli frisk till jul. Hade inte vart kul att må så här till julafton när vi ska till Säffle och allt...

När jag vaknade nu för en stund sen var jag tvungen att buffa på både Tobbe och Em. Det hörs inte nånting när de andas! Skit läskigt! Så för att försäkra mig om att de gör det så buffar jag på dem och då snarkar de till litegrann bägge två och sen blir det knäpp tyst igen.

Nu ska jag koka mig lite honungsvatten, kolla lite på tv och sen försöka sova.

Föräldrar

VAD skulle man göra utan sina föräldrar?? De finns där i vått och torrt, de ställer alltid upp.
Jag är snart 30 år, har (snart) två egna barn, men vet inte vad jag skulle ta mig till utan mamma och pappa.
Ibland är det så skönt att få komma dit och få känna sig liten. Som i sommras när jag mådde illa som värst, då fanns de där. Jag bodde där i några dagar. Kunde slappna av och bara bli omhändertagen så där som man blev när man var liten och sjuk. Mammas tjatande om att "nu måste du äta"! Tjat tjat tjat, tänkte man, men det hjälpte ju =)
Pappa som är snäll och lånar ut bilen, så jag kan köra Em till och från dagis, det är guld värt!

Men jösses vad man har bråkat mycket med dem när man var yngre! Jag hade väl kanske ett humör som inte var av denna värld när jag var liten. Mamma och pappa har alltid berättat om utbrotten jag fick, men det har man väl tänkt att det kunde väl inte vara så farligt!
Men nu, när jag har lilla Em och jag ser vilket humör hon har, då kan jag förstå vilket jobb de hade =)
Jag kunde ligga inne på sängen i mitt rum och sparka och slå i väggen hur länge som helst. När Em inte får som hon vill, gör hon likadant.
Jag kunde drämma igen dörren till mitt rum så hårt att det resulterade i att mamma och pappa helt enkelt tog ner den och ställde den i källaren =)

Sen kom man upp i tonåren och det var mycket bråk och skrik då också. Jag var nog ingen lätt tonåring att ha att göra med alla gånger, så vi vet vad vi har att vänta =) Men det är mååååånga år kvar tills Em är där!


Jag är stor, jag är liten
Jag är mor, jag är barn...


Vagga

Glömde ju säga att i lördags när Fredric, Lena o Jan kom, så hade de med sig vaggan som vi ska få låna till bebisen! Den är jätte fin! Så där charmigt shabby chic sliten. Den blir perfekt! Alla bröderna Norlin har sovit i den och Tobbes två brorsbarn har också sussat däri =)
Så här ser den ut:

(Bild lånad av Lena)



Gott med julmat!

I lördags kom Emelie hit och hämtade Em eftersom Tobbe och jag skulle på julbord. Em var helt förstörd och fruktansvärt mammig! Hon skrek som en stucken gris när hon skulle åka. Hon har aldrig varit sån förrut, så det kändes lite jobbigt, men jag visste ju att bara hon fick kommit iväg så skulle hon lugna ner sig. Hon var trött och behövde sova middag också, så det spelade nog in en hel del...
Fick ett sms av Emelie senare att hon tystnat så fort de kommit in till Sollebrunn =)

På förmiddagen kom Fredric, Lena och Jan. Vi fikade lite och timmarna gick sen var det dags att åka in till gbg. Vädret var ju inte det bästa... Det snöade och vägarna var inte plogade. Tur att vi åkte i tid!
Väl framme vid Gamla Ullevi så fick vi glögg och pepparkakor. Vi var de enda privatpersonerna där, resten var från olika företag. Bl.a. var det ett gäng tatuerare där. De skilde sig från mängden som mestadels var klädd i kostymer och slips... =)

Maten var underbart god!!! Oj oj vad vi åt och efter maten fanns det ett helt rum fyllt med smågodis, julgodis, risalamalta och en massa annat gott!


Showen var också suverän!
Bandet var jätte bra och de spelade mest hårdrockslåtar från 80-talet och det är ju aldrig fel! =)
En väldigt lyckad kväll med andra ord! =)

Lilla Em hade också haft en trevlig dag! De hade varit på Jul på Liseberg. Dock hade Em somnat i vagnen en timma men.... =)
Sen hade de varit på middag hos Emelies bror där Em tydligen hade fått lyssna och dansa till sin favvo låt "Waka Waka" =)
Em sov över hos Emelie, så sovmorgon fick vi också! Det var ju inte helt fel! =)

Tack gulliga Emelie för hjälpen!!!!!! =)


Inatt vaknade jag av att jag hade jätte ont i magen! Det höll i sig i säkert en timma, men gick som tur var över sen. Men jösses, vad ont det gjorde!
Börjar faktiskt bli väldigt sugen på att få se den lill* nu! =) Är så jätte nyfiken på hur h*n ser ut! Ska bli spännande och se om h*n är lik Em =)
Åhhhh, vad jag längtar!!!!!

Igår spexade Em till det. Hon älskar ju att gå i bara blöjan av nån anledning, så hon tag av sig byxor och tröja. Sen sattte hon på sig sina skor och sin lilla mössa. Det såg så gulligt ut!
Tyvärr är det väldigt svårt att få bra bilder på henne då hon aldrig vill stå still, men några lyckades jag hinna ta iaf =)









Bm-besök

Idag har jag varit hos barnmorskan. Bebisens hjärtljud låg på 136 och h*n ligger med huvudet neråt!!!! =)
Hade dessutom inte gått upp nånting alls i vikt sen sist, men magen hade växt... =)
Barnmorskan frågade om vi skulle fira jul hemma hos mamma och pappa. Jag sa att vi skulle fira i Säffle i år, så hon sa åt mig att ta med min blåa mapp dit med alla papper ifall att. Det är ju inte riktigt planen att bebisen ska komma detta året och definitvt inte när vi är i Säffle! Jag vill vara nära hemma.

Hämtade Em på dagis efter bm-besöket och sen åkte vi hem en sväng till mamma.
Em fräste runt på den fina, rosa bobbycaren som mamma köpt =)

Imorgon tänkte jag åka en sväng till Överby, efter det hämta Tobbe på jobbet, sen hem och hämta Em på dagis, sen hem till Lisa och låna lite mammakläder och SEN tar vi fredagsmys vilket betyder slapp i soffan med grönsaksdipp =)
Och SEN är det ÄNTLIGEN lördag!!!!! =)

RSS 2.0