Lite allt möjligt

I fredags åkte Tobbe till stugan med sina bröder. Jag och Em stannade hemma och myste. Vid 16:30-tiden (tiden på dagen då Tobbe kommer hem från jobbet), så började Em ropa efter pappa. Fick förklara bäst jag kunde att pappa var och jobbade.
På kvällen när Em lagt sig kändes det allt tomt, tyst och tråkigt... Gick och la mig med nästan alla lampor tända eftersom min mörkerrädsla inte vill ge med sig. Att det varit inbrott på olika ställen runtomkring här gör ju inte saken bättre direkt... Min bror och hans familj är en av dem som är drabbade. Där hade de gått in mitt i natten när familjen låg och sov. Usch, ryser jag bara tänker på det!

På lördagen hade jag bjudit hem Lisa och Therese på middag. Therese var snäll och kom och hämtade Em en stund innan middagen, så jag kunde grejja och så ifred =)
Det blev toast skagen till förrätt, plommonspäckad stek i lergryta, sås och potatis till varmrätt och schweizernötskaka till efterrätt. Jag drack alkoholfritt rödvin och det var hur gott som helst!!!

I söndags var vi på Alvas 1-årskalas. Vi fick jätte god fika och Alva och Em busade, så när vi kom hem på kvällen somnade hon gott i sin säng.

I måndags var jag och Em hemma hos Camilla och Irma och fick fika, det var jätte mysigt och trevligt!
Vi gick mycket den dagen. Först fram och tillbaka till Camilla,( de bor 1,6 km härifrån), sen in till Sollebrunn 1,1 km. Kanske inte låter så mycket, men det kändes så iaf =)

I tisdags skulle vi varit på bvc och träffat barnläkaren, men ett par timmar innan vi skulle varit där ringer de och säger att läkaren är sjuk... Så får se när vi ska dit nästa gång.

Annars händer inte så mycket. Är ledig ett tag nu, men det är inget roligt när Tobbe har bilen till jobbet... Man blir fast här. Klart vi kan cykla eller gå, men vägen är inte rolig alls! Men men, vi får roa oss bäst vi kan jag och Em ute i trädgården =)


Imorgon åker vi till Säffle! Ska bli jätte mysigt!
På lördag drar jag till Karlstad och hälsar på Marianne och stannar där tills på sön, det ska bli hur kul som helst! Det var alldeles för länge sen vi sågs nu!

Nu ska Em vila och jag ska passa på att äta lite =)

Så är det!

"ETT VÄLSTÄDAT HEM ÄR FEL FOKUS PÅ LIVET"
Läste det citatet på facebook. Stämmer väldigt bra!
På mina lediga dagar är det kanske inte alltid så välstädat när Tobbe kommer hem från jobbet, men jag prioriterar inte alltid just det. Jag har en vild 1 1/2-åring här hemma som jag inte vill missa en sekund med och då får städningen helt enkelt vänta! Det finns så mycket roligare saker att göra =)
Tänker INTE bli en sönderstressad morsa som MÅSTE ha så välstädat att inte en endaste dammråtta får synas.
För som ett annat citat:
"DAMMTUSSARNA UNDER SÄNGEN ÄR ÄNGLARNAS SMÅ TOFFLOR" 


??

Vad gör man när livet inte vill som man själv vill????
Just nu är inte mina tankar och funderingar alls på min sida...

Bokat och klart!

Har ju alltid velat gå på julshow, men det har aldrig blivit av. Men i år ÄNTLIGEN!!!! Nu har vi bokat biljetter till julshowen jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det ska bli SÅÅ roligt! Jag, Tobbe, Fredric, Lena och Jan blir det som ska gå =) Undrar vem som ska vara chaufför????? ;)

Har lite roliga grejer framöver att se fram emot.
Kalas för min lilla systerdotter på sön.
På lördag kommer Lisa och Theresè hit och då ska jag bjuda dem på middag.
1:a okt blir det en tur till Säffle över helgen och en sväng till Arvika-marten med Marianne!
9:e okt äntligen Ladies Night med Therese!
4:e dec julshow!!!!

Alltid roligt att ha saker att se fram emot =)

Tack snälla, söta, rara Emelie för att du än en gång ställer upp som barnvakt medans vi är på julshow!!!!! =)

Em på lekplatsen!






Julshow!

Det HÄR skulle jag vilja ge mig själv i julklapp! Undrar om jag kan få med Tobias???? =) 80-talet var ju en härlig tid med underbar musik! =)
Någon/några som hänger på????
Frivillig barnvakt sökes också ;)

Vagga!

Finns det någon som vill snickra ihop en fin vagga???? =) Skulle vara kul att ha!

Dåligt samvete

Har lite dåligt samvete för att jag inte är lika flitig med att dokumentera den här graviditeten som jag gjorde med Emelies... Känns bara som att jag inte har tid. Jobbar jag inte, så vill jag spendera min lediga tid så mycket som möjligt med Em.
Men iaf så lever den lill* rövare i magen mest hela tiden. Nu syns det utanpå magen också när h*n bökar omkring =)
Jag mår jätte bra förrutom att jag känner av ryggen mer än vanligt. Äter gör jag, lite och ofta =)
Humöret går upp och ner. Ena dagen är jag glad och trevlig här hemma medans nästa dag, så får mannen i huset stå ut med en gnällig, tjock och jobbig sambo =) Men det får han allt stå ut med ett tag till!

Är SÅÅÅ sugen på att ta reda på vad det blir för kön, men jag får väl hålla mig till tåls =)

Nu ska jag ta mig något att äta =)


Uvi??

Igår vaknade Em precis som vanligt. Efter ett par timmar började hon gråta tröstlöst och sa "ajaj" och "usch usch" samtidigt som hon kliade sig mellan benen. Hon har gjort så ett tag nu, men inte varit så ledsen som hon var igår. Hon ville bli buren hela tiden och ville absolut inte släppa taget. Det var lite tungt för ryggen att bära omkring på henne, så vi ringde efter Ems morfar som kom och hämtade oss. Hemma hos honom ringde jag sjukvårdsupplysningen som misstänkte att det kunde vara uvi (urinvägsinfektion). Jag ringde vc här i sollebrunn. Först får man vänta en evighet på att de ska ringa upp, först DÅ får man en tid som man också får vänta en evighet på, iaf så känns det som en evighet när man har en ledsen liten tjej i famnen...
När vi kom dit pratade vi med läkaren, bad honom att kolla hennes öron också så att det inte var nåt där som spökade, men det såg bra ut. Fick ta ett urinprov på Em som funkar som så att man sätter på en liten påse som hon får ha i blöjan och kissa i. I väntan på att hon skulle kissa gick vi hem till Emelie en sväng. Em blev på jätte glatt humör så fort hon fick se Emelie som varit bortrest i en vecka. Lika glad blev hon när hon såg Emelies hund Tilo, men för Em heter han Tila =)

Efter en stund hade det kommit tillräckligt med kiss, så vi gick tilbaka till vc och lämnade in provet. Läkaren pratade med oss sen igen och berättade att provet var bra. Det visade inte på någon uvi... Men det känns ändå som att det är något som stör henne. Hon vaknade igår kväll en timma efter vi lagt henne och ropade "ajaj" och "usch usch". Efter det fick hon sova inne hos oss.

Ska till bvc på läkarbesök nu i slutet av sep, så ska prata med dem då för något är det som inte är bra.

Kreativ

Känner mig fruktansvärt kreativ just nu! Var på Hjulet idag igen och det är ju en fröjd att gå där inne och se alla dessa möbler som inte ser mycket ut för världen, men som med lite färg, kärlek och omtanke kan bli som nya! Dessutom är det ju så sjukt billigt med begagnade möbler på loppisar =)

Målade sänggavlarna häromdagen och de blev SÅÅÅ fina!!!!
Har fått låna en handslip av syrrans sambo idag, så så fort nya slipapper är inhandlade ska köksmöblerna få sig en omgång.

Väggmålning i sovrummet står på schemat också, så här finns allt att göra! =)

Får en känsla ibland av att alla andra har det perfekta hemmet, som är så
färdigt och välplanerat och inredningstidnings-vackert det kan bli....medans
jag har fullt upp med att göra det lilla sporadiskt för att få det dit jag vill.
Men man kan komma väldigt långt med väldigt små medel och för en väldigt billig peng.


Möhippan i bilder!

Snodde några bilder från Sanna på facebook! =)
Håll till godo! (Filmsnuttar kommer senare)

Här har vi precis överraskat den blivande bruden! Bredvid henne
hänger den vackra kreationen som hon fick bära resten av dagen =)






Dukade fram till champagnefrukost! Och ja- jag drack champagne
och det var GOTT!!!!!


Tjejgänget! Vänner sen många många år tillbaka =)


Ut på stan! Dags för den blivande bruden att utföra uppdrag! =)






Goa, glada töser och en gammel kärring! =)


En timmes massage väntar!


Efter stan gick vi hem till Hanna F och åt god mat!



 
Vid den här tiden hade jag åkt hem tyvärr...  Men det verkar ju som om 
den blivande bruden hade en fortsatt trevlig kväll =)


Men det är klart- trött och sleten blir man allt =)

Ladies Night!

Idag bokade jag och Therese biljetter till Ladies Night den 9:e okt i Göteborg! Som tur var fanns det ett fåtal Deluxe-biljetter kvar =)
Mina föräldrar var snälla och gav mig ett bidrag till biljetten i födelsedagspresent!
Det ska bli jätte kul att få se hela det här sköna gänget:


Något att läsa

Har läst ut Hypnotisören av Lars Kepler. Den var jätte bra!!!! Nu har jag beställt en bok på nätet som heter Människohamn. Visste verkar den bra????




Pappa, vad är det där? På isen?
Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. Isen ligger snötäckt så långt ögat kan nå och Anders kan inte se något speciellt där hans dotter pekar.
Maja går för att undersöka och fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer. Hon försvinner. Spårlöst. Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn.

Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår.
Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne.
Ett sökande tar sin början. Det kommer att föra Anders till Domarös hemlighållna förflutna, mot havets mörka hjärta. Genom avgrunden måste han gå för att finna den han älskar. Om det nu verkligen är hon.

En mopedmotor hörs i skogen om nätterna. Brevlådor vandaliseras och hus brinner. Havet kastar sig mot klipporna. Någon hatar oss.

Människohamn är en saga om kärlek, hat och magi. Det är berättelsen om de dolda krafter som har skapat skärgården.

 

 

 

 


På vägen...

På vägen till bröllopet i lördags, så körde vi magravägen till alingsås. Efter flyrakan har vi en bil med släp framför oss. Släpet börjag dra åt höger och vänster och föraren får inte stopp på bilen. Det kommer mötande trafik och en av bilarna får en massa gatsten rakt emot sig (gatstenen låg i släpkärran). I bilen sitter en kvinna som stannar vid vägkanten och är så chockad att hon nästan går rakt ut i vägen. Tobbe stannar och vi rusar ut och hjälper henne. Killen som körde bilen med släpet får stopp på sin bil längre fram och kommer också rusandes. Tobbe hjälper honom att plocka upp gatstenen som ligger utspridd på vägbanan medans jag sitter vid dikeskanten och tar hand om den chockade kvinnan. Efter en liten stund kommer det en äldre dam med sin son som hade sin verkstad en bit bort. Sonen ringer ambulansen då den chockade kvinnan fått en hemsk huvudvärk. Hon ringer sin man som också kommer dit. Efter en liten stund kommer räddningstjänsten med 5 brandmän, de stänger av vägen åt båda riktningar. Polisen kommer och ambulansen. Det var värsta pådraget! Den (snygga =)) polisen tog Tobbes och mitt mobilnummer då vi var vittnen till olyckan sen kunde vi åka vidare till bröllopsfesten.

Igår sms:ade jag kvinnans man (eftersom hon hade ringt till honom från min mobil, så låg hans nr kvar i min telefonlista) och frågade hur det gått med henne. Bara någon minut efter att jag skickat sms:et ringde hon och tackade så hemskt mycket för att vi hjälpt henne och för att vi sms:at och frågat hur det var med henne.
Hon mådde bra, men hade fortfarande lite huvudvärk. Inne på sjukhuset hade de inte hittat något (som tur var). 
Det kunde gått mycket mycket värre! Stenarna hade träffat både i framrutan, under bilen och krossat en billykta. Jag förstår att hon var chockad för det måste ha vart hemskt att bara se en massa stenar komma flygandes plus en släpkärra mitt framför bilen!

Ja, det var vårat lilla äventyr en lördagseftermiddag =)


Möhippa och bröllop!

Möhippan jag var på i onsdags var jätte lyckad och jätte rolig! Tyvärr kunde jag inte vara med hela kvällen eftersom Em var hos barnvakt och jag var tvungen att hämta henne, så hon kunde få komma hem och sova...
Jag ska lägga upp bilder och filmsnuttar från möhippan längre fram. Lovar!

Bröllopet var vi på igår. Först hade vi tänkt att ta med Em, men insåg väl sen att vi inte skulle få någon lugn och ro och kunna sitta och äta och njuta av bröllopsfesten, så Emelie var snäll och tog henne hela dagen och hela natten! =)
Så vi åt gott och hade jätte trevligt på festen! Maten var god, bordsgrannarna var trevliga, toastmastern var jätte duktig och bröllopsparet var så vackra så! Vi var väl hemma runt 00:30 på natten och då var jag trött kan jag säga. Skulle ju upp och jobba imorses också...
Här kommer iaf lite bilder från bröllopet:

Brudparet med brudgummens två söner:




Jaja, de ser kanske inte så glada ut, men vi har ju bara fått
välkomstdrinken än ;)


MAT!!! Buffè var det och det var underbart gott! =)


Bröllopstårtorna som Hannas (en kompis till mig) storasyster gjort!
De var jätte vackra! Och goda!



RSS 2.0