Mors dag m.m!

Idag gratulerar vi alla mammor på mors dag!!!!
Glöm ej att kolla på Rädda Mammorna på tv4 ikväll klockan 20:00!!!! En insamlingsgala för alla mammor i nöd.

Igår fick vi besök av Sanna och Christian. Det var väldigt trevligt och Emelie
trivdes verkligen i Christians knä:


Idag har vi varit hos mamma och pappa en sväng och firat Mors dag.
Min bror med familj var också där med sin lilla hundvalp Tina.
Hur söt som helst!!!!


Syrran med Tina


Jag och Tina


Jag, Moa och Tina


Moa


Moa och Emelie

 
Moa och Viktor


Ha nu en skön söndag allihop!
Och glöm inte att ge uppskattning till era mammor, inte bara på Mors dag, utan alla andra dagar också!

Äntligen helg!

För Tobbe är det Äntligen Helg iaf! :) Jag e ju ledig varje dag :)

Ska ju bli toppen väder den här helgen, så det blir väl till att spendera hela dagarna ute.
Idag blir en lugn dag. Jag och Emelie har precis gått upp. Jag la henne i vagnen och skulle göra iordning vällingen, men då somnade hon igen... Hon är nog trött idag för hon har hållt låda hela natten den lilla nattugglan! :)

Tänkte gå en sväng till mamma sen och tigga en bulle eller två :)

I onsdags var Therese här. Hon kom direkt från Nossebro marknad med chokladdoppade munkar som vi kalasade på! Det var meningen att hon skulle ha köpt med räksmörgåsar från Elins bageri, men de hade tagit slut redan vid 12-tiden. Tycker de borde ha lite framförhållning när det är marknad för då går ju räksmörgåsarna åt. Men men, munkar gick minst lika bra! :)

Imorgon kommer Sanna och hennes sambo på ett litet besök! Ska bli mycket trevligt!

På söndag är det ju Mors dag, så då ska vi bort till mamma o pappa på tårta vid 11-tiden.

Vi hade hoppats på att få hämta hem den nya bilen idag, men den skulle inte vara klar förrens på måndag.

Nästa helg åker vi en sväng till Lena och Jan. De har ju skaffat en liten kattunge som tydligen ska vara hur go som helst! Och kattmänniska som man är, så måste man ju få se det lilla livet innan han blir alltför stor :)

Nu har vi äntligen fått planerat in ett besök i Uddevalla hos min kära kompis Theresè Nilsson och hennes man Martin och deras lilla son Noah. Ska bli jätte kul att träffa dem allihop igen! Sist vi sågs var ju på NÄL när vi båda hade fått våra små bebisar :)

Har även lite smått planerat ett besök i Alingsås nästnästa vecka. En kompis jag gick i samma klass med från 1:an till 6:an har jag fått kontakt med via facebook. Hon har också fått en liten dotter :) Så vi har pratat om att jag och Emelie ska komma till dem i Alingsås, så ska vi gå och strosa lite med de små. Jag får åka kollektivt med Emelie in till stan. Det ska bli väldigt spännande och se vad hon tycker om det! Men hon älskar ju att åka bil, så det ska nog inte vara några problem!

Det är många gamla klasskamrater som har fått barn nu i år. Det är ett riktigt babyboom-år här i Sollebrunn! :)

Ciao!

En dag i mitt liv! (Ett blogginlägg av Emelie)

Ibland vaknar jag mitt i natten och då är jag jättehungrig. Jag skriker en stund så att mamma ska vakna och det gör hon inte med en gång ska ni veta! Efter en stund kommer hon in till mig och lyfter upp mig. Hon är jätte tråkig! Säger ingenting! Hon sätter sig bara ner med mig i knät och ger mig flaskan med välling. Då tänker jag att det är väl bara att äta upp och somna om då.

När jag vaknar på morgonen, så känner jag mig väldigt ensam ibland och då gnäller jag lite tills mamma kommer in och då brukar hon säga: Godmorgon Emelie!
Då ger jag henne ett stort leende tillbaka och då sträcker hon ner sina armar mot mig och lyfter upp mig och kramar om mig! Hon tar med sig min kudde och mitt täcke in till sin säng och sen ligger vi där bredvid varandra och myser. Det är så mysigt när mamma gnuggar sin näsa mot min. Ibland brukar jag försöka ta mig en smakbit på mammas näsa :)
Efter en stund somnar mamma och då ligger jag och kikar på henne en stund och sen somnar jag också.
Jag brukar alltid vakna först och då "pratar" jag lite så att mamma ska vakna.
När hon vaknar så pratar vi lite och busar lite. Sen får jag ligga en stund på mage. Tycker det var lite läskigt i början och då grät jag, men nu börjar jag vänja mig och tycker det är lite kul bara jag får ha några leksaker runt mig och mamma sitter i närheten.

Ibland brukar mamma sätta mig framför spegeln. Det finns en annan liten bebis där som jag brukar skratta och prata med och vi har jätte skoj!

När det är fint väder brukar vi gå ut och gå. Tycker det är så härligt att ligga i vagnen och höra suset i träden och fåglarna som kvittrar. Ibland somnar jag och det är så gott att få sova ute i friska luften, då kan jag sova i 3 timmar!

När jag vaknar kommer mamma och hämtar mig och sätter mig i babysitsen och då är det dags att vara med när det står matlagning på schemat. Det är jätte roligt att se mamma yra omkring i köket :)

Men det bästa av allt är ändå när jag hör ytterdörren öppnas och en röst som säger: Hej Emelie!!!
Det är pappa som kommer hem och när han kommer fram till mig så fyrar jag av flera härliga leenden! Jag har ju saknat honom hela dagen!!!!
Sen blir det en hel del bus med pappa. Han gillar att lyfta mig högt upp i luften och då kiknar jag nästan av skratt! Det är en kittlande känsla att få vara så högt upp och se världen från den vinkeln!

Efter en lång dag med mycket bus och mycket mys, så somnar jag gott mot mammas axel.

Här är en tokig bild på mig och min mamma:


Helgen i ord (men inga visor) :)

Natten från tisdag till onsdag var Emelie inte rolig alls! Hon sov med tvåtimmars-intervaller... Jag var hur trött som helst! Så när Tobbe kom hem från jobbet, så hade han köpt en blombukett till mig! Det piggade verkligen upp kan jag säga :)



På torsdagen åkte Tobbe till Säffle, så jag och Emelie fick besök av Theresè på eftermiddagen. Hon hade med sig ett helt paket med blöjor och jätte fina kläder till Emelie som hon kan ha nu i sommar. Till mig hade hon med sig en jätte fin ljuslykta som nog kan vara mysig att ha ute när det börjar mörkna.
Vi grillade, eller iaf så försökte vi grilla. Det hela slutade med att vi fick steka färdigt kött och kyckling i stekpannan för grillbriketterna var inget bra alls! Men men, det gick bra det också.
Theresè sov över, så vi satt uppe och tjöta tills Emelie behagade somna.
Måste ju säga att Theresè har jätte bra hand med barn! Hon kommer bli en toppen mamma den dagen hon får egna små knoddar! :)
Emelie var verkligen nöjd i hennes famn hela kvällen!


Emelie somnade runt 23-tiden och vaknade vid 02:30. Jag gick upp och matade henne, men sen ville hon verkligen inte somna om! Jag föröskte med allt, men så fort jag la ner henne i hennes säng så vaknade hon med en gång och låg och gnällde.
Stackars Theresè vaknade ju hon också, så jag sa till henne att vi provar att lägga Emelie emellan oss. När hon fick ligga hos oss så blev hon lugn med en gång. Hon låg och "pratade" lite, men somnade till slut. Sen sov vi gott alla tre och katten låg uppe vid huvudändan på sängen :)

På fredagen åkte Theresè hem och jag och Emelie gick hem till mina föräldrar och sov där över natten. Emelie sov jätte bra i vagnen, men på morgonkvisten fick hon sova med mig i sängen.
'

På lördagen kom Tobbe hem igen. Han hade stannat till i Trollhättan och köpt med sig mat från MAX! Det var mumsigt!
På kvällen gjorde jag kycklingtoast med hemmagjord aioli. Blev kanongott!

Idag har vi inte gjort så mycket.
Jag har fått sova i tre timmar mitt på dagen! Kan inte minnas när jag fick gjort det sist. Tobbe hade med sig Emelie i garaget, så det var så tyst och lugnt så!

Nu ska jag gosa lite med Emelie!

Ciao!


En bra blogg!

Vill bara flagga för en väldigt bra blogg jag hittade av en slump idag!

Den handlar om en ensamstående mamma med en otroligt vacker och söt dotter!
Älskar att läsa såna här bloggar och denna är väldigt bra! Kika in och läs!

www.hallonmamma.blogg.se

Visst är hon söt??!!


Mera tankar...

Mera tankar...

Jag tackar min lyckliga stjärna varje dag för att min mamma o pappa bestämde sig för att skaffa ett syskon till min storasyster Linda. Vart hade jag varit idag om de INTE hade gjort det?!

Tänker på att ett adoptivbarn måste vara ett otroligt efterlängtat barn!
För mina föräldrar tog det flera år att gå igenom all den process det tog för att bli godkänd som fosterfamilj.
Tänk känslan sen när man blivit godkänd och veta att man snart ska få ha sitt barn i famnen.

Man hör om familjer som idag får vänta hur många år som helst innan de får adoptera.
Förstår inte att det ska ta så lång tid, det måste ju finnas hur många barn som helst därute som behöver familjer!

Självklart funderar man många gånger på hur ens bioligiska mamma och pappa ser ut. Vad man har ärvt osv.
Jag ser på Emelie och tänker, att kanske hon visar mig hur min biologiska mamma ser ut. Hon kanske har fått hennes leènde, hennes öron, hennes fötter, hennes händer. Jag kan se på henne och veta att en liten bit av min biologiska mamma finns i henne.

Man ser program om människor som söker upp sina föräldrar och syskon, men för mig känns det inte alls viktigt! Jag har mina föräldrar. De två personerna som har funnits där i hela mitt liv (utom de tre första månaderna), de personerna som har uppfostrat mig till den jag är idag. Det är mina föräldrar! Biologiska eller ej!
Och jag har mina syskon, en storebror och en storasyster. Och även om vi kanske inte ses så ofta så vet jag att de finns där. Det är de två syskonen jag har växt upp med.
Så nej, jag behöver inte veta vilka mina riktiga föräldrar eller mina riktiga syskon är.
De finns ju redan här.

Tack mamma och pappa för att ni valde mig

Tankar...

Har börjat fundera en hel del kring det här med rasism och nazism... Jag hoppas för allt i världen att Emelie slipper gå igenom det jag fick gå igenom de två första åren på högstadiet!

Man är ganska liten när man börjar 7:an och de som gick i 9:an tyckte man var jätte stora! Det fanns en hel del nazister i våran skola på den tiden. Varje dag var jag rädd för att gå dit. Rädd för att få höra de där orden skrikas efter mig i rent raseri. Men jag höll ut! Jag stannade ALDRIG hemma från skolan  p.g.a. dem. Jag försökte hela tiden tänka att om ett år så finns de inte på denna skolan längre. Då slipper jag dem äntligen!

Jag minns en gång då jag väntade på bussen hem från skolan. Ett gäng med nazister spände ögonen i mig och började sjunga: Jag drömmer om ett vitt sverige.
Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag kunde bara stå där som en rädd liten mus.

Ibland var bussen så full med skolungdomar att man fick stå upp hela vägen hem. Vid ett tillfälle var jag tvungen att göra det och då skriker en av nazisterna längst bak i bussen till mig: Sitt ner din j-vla n***r!!!!
Jag skämdes nåt så fruktansvärt! Visste inte vart jag skulle ta vägen och alla andra i bussen bara stirrade på mig.


Inne på skolan fanns det en lång korridor. Om jag gick i den och såg hela nazistgänget komma emot mig längre fram, då var jag tvungen att gå förbi dem, det fanns ingen annan väg. Ibland vräkte de väl ur sig nåt, ibland lät dem mig vara.

Gick jag förbi dem ute och de stod och rökte, så kunde de blåsa ciggarettrök rakt i ansiktet på mig.

Nu är det ju så att de nazisterna (de flesta iaf) var ifrån Sollebrunn. En del bor kvar här andra inte. En del har fått barn som antagligen kommer att gå i samma skola som Emelie, kanske t.o.m. i samma klass.
Jag gråter när jag tänker på det. Om hon ska stå där som jag gjorde, som en rädd liten mus och bara få höra elaka ord hagla över henne. Vad ska jag göra då? Jag kommer inte att kunna vara där och skydda henne dygnet runt.
Jag vet, det är flera år kvar tills hon börjar skolan. Men tankarna på allt sånt här finns redan.
Hon kommer få höra elaka ord NÅN gång, det vet jag, för det finns så många okunniga människor där ute. Men jag hoppas att hon kommer att bli stark och våga stå upp för sig själv! Det är något som jag och Tobbe måste lära henne. Att ALDRIG NÅGONSIN acceptera!


Ännu en helg förbi...

I fredags fick Emelie sina vaccinationssprutor. En i varje ben. Oj oj, vad ledsen hon blev men hon var SÅ duktig!
På kvällen sen blev hon jätte varm och fick feber... (En biverkning av sprutorna). Hon var jätte ledsen och jag satt med henne i knät. Till slut somnade hon, men så fort jag la ner henne i sin säng så vaknade hon och skrek. Det hela slutade med att hon fick sova mellan mig och Tobbe, då blev hon lite lugnare. Hon vaknade till och från hela natten och var ledsen, men det tog hon igen dagen efter för då sov hon som en stock. Som tur var gick febern över på lördagen.

På lördagen åkte vi in till stan, för jag har lyckats sälja mina boots på tradera, så vi skulle hitta ett DHL-ombud så jag kunde skicka iväg dem. Efter det åkte vi till BilNilsson för tobbe skulle KOLLA på en bil. Det slutade med att en försäljare kom och Tobbe gick iväg med honom och när han kom tillbaka så sa han: Jag har köpt en bil!
Det blev en dyr resa till Alingsås, iaf för Tobbe ;)
En Volvo V50 blev det. En -09.


På kvällen kom Camilla, Thomas och Irma. Vädret hade varit kanon hela dagen, men när vi skulle börja grilla blev det naturligtvis mulet och kallt... Men vad gjorde det, vi hade ju en bål att värma oss med :) Det blev ju inte riktigt som jag och Camilla hade tänkt, att killarna skulle grilla och passa töserna. Nej, det slutade med att killarna satt i köket och spelade hockeyspel och jag o Camilla fick grilla. Men tjejerna låg och sov i sina vagnar under hela tiden vi grillade.

När maten var klar satte vi oss inne i köket och åt. Maten var hur god som helst och Camilla och Thomas hade tre olika röror med sig som de hade gjort. Jätte smaskiga! Jag hade gjort hemmagjord potatissallad.

Sen satt vi och kollade på eurovision och tyckte att rätt låt vann. Iaf tyckte jag och Camilla det. Killen var ju faktiskt lite så där gulligt charmig :)

Emelie sov jätte gott hela natten. Vaknade inte förrens 09:30! :)

I söndags var vi en sväng till syrran och åt två olika sorters rabarberpajer. Väldigt gott!

Tyvärr har jag ju inte lyckats ta några bilder under hela helgen... *skäms*

På torsdag åker Tobbe till Säffle och är där tills på lördag. Känns lite tråkigt, men jag och Emelie ska nog klara oss :)

På fredagen kommer Theresè (en kompis) hit. Vi ska göra lite god mat och sitta å tjöta lite. Tänkte att hon ska få bära omkring på, och mysa med Emelie lite så mina stackars armar får vila. Emelie börjar bli tung nu!

Nu ska jag baka nåt gott tänkte jag, så Tobbe kan ha nåt att mumsa på till kaffet sen när han kommer hem :)

Ciao!


Usch!

Vilket tråkigt väder det är idag! Får väl stanna inne hela dagen och städa eller nåt sånt roligt...
Idag får Emelie och jag vara ensamma jätte länge!!! :( Tobbe jobbar över till klockan 19 ikväll :(

I tisdags när Emelie låg på sin madrass på golvet, så vände hon sig från mage till rygg! Hon gjorde det flera ggr! Senare på kvällen lästa jag i Camillas blogg och då hade Irma gjort likadant på samma dag! De följs tydligen åt de två i både framsteg, vikt och längd! Ändå är det 5 veckor emellan dem :)

Var ute och kollade till mina rädisor som jag har sått! De börjar komma upp så sakta nu. Är så glad att jag lyckades! Nu väntar jag bara på att morötterna ska börja visa sig också.

Jag och de andra mammorna i våran lilla mammagrupp hade ju planer på att börja på babysim med våra små, men det verkar inte bli nånting av det. Nästa kurs startar inte förrens i aug och då är det nästan försent å börja...
Man tycker ju att de ska starta fler grupper eftersom babysim är så populärt som det är, men men....

Imorgon ska Emelie få sina första vaccinationssprutor! Usch! Hon kommer bli SÅÅÅ ledsen!

På lördag kommer Camilla, Thomas och Irma hit. Om vädret tillåter så står grillat på menyn annars blir det något annat gott :)
Jag och Camilla ska göra våran goda bål med en massa gottigottgott i! Det tycker jag vi är värda! :) Grabbarna får sköta grillen OCH bebisarna! :) Undrar om de kan göra två saker samtidigt??? ;)
Ska försöka ta en massa kort så ni får se sen :)

Ne, får väl ta tag i den där städningen nu då...

Ciao!

Emelie!

Emelie med sin Nalle Puh björn som hon fått av Tobbes faster!



Efter förlossningen


Efter tio

Har precis kollat på Efter tio på kanal 4. Det handlade om ett par som fick ta beslutet att koppla ifrån slangarna från deras för tidigt födda bebis.

Tänker då på (igen) när Emelie låg på neonataltavdelningen. I ett annat rum stod det tre kuvöser. Det var trillingar som var för tidigt födda. Skulle så gärna vilja veta hur det gick för dem. Minns en dag när jag gick förbi, då var det två ambulansmän som körde ut en av kuvöserna. Såg ej om det låg något litet knyte i, vågade inte titta!
När Tobbe och jag fick föräldrarum på Neo, så hade man ju gemensamt kök med de andra föräldrarna som hade sina barn där. Jag vet inte vilka av de par vi såg som var föräldrar till trillingarna.
Tobbe pratade däremot med en annan pappa som berättade att han och hans fru hade bott på Neo i flera månader. Minns att deras son (som för övrigt hette Tobias) fick platsen bredvid Emelie nån dag innan vi åkte hem. Pappan satt och matade honom och pojken var SÅ liten! Mamman hejade vi på i köket, men jag tror inte att jag såg henne med bebisen nån gång under tiden vi var där. Hon såg mest nedstämd och sliten ut och det kan man ju förstå.

Man börjar ju då tänka på vilken avd det egentligen är. En del föräldrar kanske får åka hem med  sina barn, andra inte...

I Efter tio så var det en överläkare från en neonatalavd som var med. Hon pratade om det svåra beslut en del föräldrar tvingas ta. Att koppla loss slangarna från bebisen och sen lämna över det lilla livet till föräldrarna som bara kan hålla om och vänta på att han/hon ska ta sitt sista andetag. Fy fan rent ut sagt vilken hemsk känsla det måste vara!

Jag ser på Emelie och  känner lyckan och glädjen över att hon är frisk och mår bra!

Mamma!

Skickar mina tankar idag till min mamma som ska opereras!
Tänker på dig...


Mysig helg!

I lördags så fick jag och Tobbe lite egentid tillsammans. Hans föräldrar kom från Säffle och var barnvakt åt Emelie medans vi åkte till Göteborg och åt på Bamboo. Buffèn var som vanligt jätte god, men hutlöst dyr! Vi beställde in en kanna med vatten, den kostade 16 spänn!!!! Men men, det fick det väl vara värt eftersom det inte blir så många restaurangbesök nuförtiden :)


Det var meningen att vi skulle ha tagit en drink också på nån mysig pub, men vi hade sån längtan hem till vår dotter!

Hemma hade det gått jätte bra! Det verkade som att Emelie hade stortrivts med sin farmor och farfar hela dagen! :)
Hon skrattade när vi gick och när vi kom hem och jag skulle hälsa på henne, så tyckte hon inte att jag var nåt intressant alls! Hon hade bara ögon för farmor! :)

Dessutom hade de klippt gräsmattan åt oss medans vi var borta och nya fina blommor var planterade i våra utekrukor! :)

Tack så jätte mycket, Lena & Jan, för hjälpen!!!!!

Tankar och funderingar...

Trodde aldrig att man funderade och filosoferade så mycket som man gör när man fått barn. Iaf gör jag det. Så de nästkommande inläggen här på bloggen kommer nog mest handla om mina tankar och funderingar.

Imorses låg jag och tänkte tillbaka på förlossningen.
Att få sin lilla bebis på bröstet alldeles varm och go, det var en underbar känsla. Jag fick ha henne liggandes på bröstet med en massa filtar över för att hon skulle få upp temperaturen. Vi låg så några timmar, sen var det dags för mig att få duscha. När jag kom tillbaka till förlossningsrummet, så hade de redan tagit Emelie till Neonatalavd. Jag gjorde iordning mig sen gick jag och Tobbe bort till Neo (neonatalavd.) och till det rummet där Emelie låg. Jag gick fram till den lilla sängen hon hade och lyfte på täcket. Där fanns ingen Emelie! Jag och Tobbe stirrade på varandra då kom en barnmorska in och sa att de tog prover på henne. Hon visade oss till provrummet och där låg min lilla bebis. Två sjuksköterskor var i full färd med att ta prover och sticken tog de i huvudet på stackars Emelie. Hon skrek och skrek så det gjorde ont i hjärtat på mig. Inte kunde jag trösta henne heller.

Sen var det dags för Emelie att få sola. Hon hade så höga bilirubin värden, så hon fick ha TRE sollampor över sig! Deesutom fick vi INTE ta upp henne eftersom hon var tvungen att sola så mycket det bara gick.
Där står vi, Tobbe och jag. Två nyblivna föräldrar i en helt främmande värld med våran lilla bebis framför oss. Vi får inte ta upp henne, inte trösta henne. Det enda vi kunde göra var att sitta i varsin fåtölj bredvid och bara beundra henne.
Ibland skrek hon och drog ihop sig i fosterställning. Hon måste ha känt sig ensamast i hela världen eftersom ingen, inte ens vi, fick ta upp och trösta henne. De enda tillfällena då hon fick komma upp var när hon skulle byta blöja eller fler prover skulle tas.
Det gjorde SÅ ont i mig att se henne ligga där ensam och hjälplös och inte få trösta henne! MIN BEBIS! MITT FÖRSTA BARN!
Läkaren kom och pratade med oss och sa att hon antagligen hade så höga bilirubinvärden p.g.a. jag och Emelie inte har samma blodgrupp. Jag har O och Emelie har A.


Här kommer en liten fakta text om gulsot hos nyfödd. Texten är från www.growingpeople.se

Gulsot hos nyfödda

Strax efter födelsen har alla nyfödda barn förhöjda nivåer av bilirubin i blodet men bara några av dem blir mer påtagligt gula. Denna typ av gulsot har inget med leversjukdom att göra. Under fosterlivet har barnet bildat rikligt med röda blodkroppar. När de röda blodkropparna dör och faller sönder (vilket är normalt) bildas förhållandesvis stora mängder bilirubin. Det nyfödda barnets lever klarar inte av att ta hand om allt bilirubin, utan det samlas i blodet.

Hos barn som blir påtagligt gula kontrollerar man bilirubinnivån i blodet. Man vill förvissa sig om att nivån inte stiger för högt. Vid kraftigt förhöjd nivå kan det fettlösliga bilirubinet vara skadligt för hjärnan. Att nivåerna stiger för högt undviker man genom att ljusbehandla barnet. Ljusbehandling förvandlar bilirubinet till en form som kan utsöndras i urinen utan att levern har omvandlat det till den vattenlösliga (konjugerade) formen.

Gulsot på grund av att blodgrupperna inte överensstämmer

Små mängder av fostrets blod kan gå över till mamman, speciellt vid förlossningen. Om barnets blodgrupp inte är densamma som mammans kan mamman ibland bilda antikroppar mot barnets blodgrupp. Dessa antikroppar kan gå över till barnet via moderkakan och göra så att barnets röda blodkroppar faller sönder.

Det vanligaste skälet är att mamman har blodgrupp O och barnet A eller B. Mamman bildar antikroppar mot barnets A- eller B-blodgrupp och antikropparna går över till barnet. En del av barnets röda blodkroppar angrips och faller sönder. Barnets gulsot de första levnadsdagarna kan då bli kraftigare än normalt.


Andra föräldrar med sina nyfödda bebisar kom också in i det rummet Emelie låg i. De hade också gulsot, men solade bara en dag, ibland bara några timmar under EN lampa innan de fick åka hem igen. Det var väldigt frustrerande.

När några dagar hade gått så fick jag ÄNTLIGEN ta upp Emelie.
Jag minns en kväll då jag satt med henne. Hon låg på mage med huvudet mot min axel och jag hade ett täcke över henne. Då kom en barnmorska in och sa att jag kunde lägga ner henne om jag ville.
Aldrig! Tänkte jag.
Jag sa att jag ville sitta så en stund med henne och bara få känna hennes närhet. Barnmorskan log och sa: Det förstår jag.
Sen gick hon ut ur rummet och lämande mig och Emelie ensamma. Det var underbart, att bara få  sitta med henne efter flera dagar och gosa och mysa. Det är ju det man ska få göra när man precis har fått barn.

En kväll satt jag med henne i knät och hon var helt otröstlig. En barnmorska kom in. (Det är två barnmorskor som har etsat sig fast i minnet lite extra, den här barnmorskan är en av dem). Hon var lika gammal som jag och hur go som helst! Vi pratade en stund sen erbjöd hon sig att ta Emelie en liten stund. Hon satte sig i fåtöljen bredvid mig och tog Emelie i sitt knä. Emelie blev knäpptyst!
Jag kände mig som världens sämsta, mest värdelösa mamma som inte ens kunde trösta sitt eget barn!
Barnmorskan förklarade för mig att det inte var någon fara. Det var bara det att Emelie så tydligt kände av min frustration och förtvivlan av att inte kunna trösta henne att det bara gjorde saken värre. Att hon bara behövde komma till ro hos en helt annan människa utan de känslorna en liten stund.

Den andra barnmorskan var hon som satt uppe med mig hela natten och hjälpte mig med amningen. Det var så skönt att kunna prata med henne om alla känslor jag hade och hur pissigt jag egentligen mådde.
Alla barnmorskorna och sköterskorna på Neo var helt underbara, men just de här två kände jag lite extra för :)

Men nu har liten blivit stor, eller iaf större. Hon växer och blir stark, iaf i benen! Herregud, ungen står ju nästan själv! :) Tror det kommer bli mycket spring i benen på denna lilla prinsessa med all den energi hon har och högljudd kommer hon säkerligen också att bli! Det vet de som har träffat henne när hon riktigt är i sitt esse! :)

Emelie bara en timma gammal:


Nu börjar hon bli rund o go! :)

Galna kor på betessläpp!


Igår!

Igår åkte vi på något som jag har velat se länge, nämligen ett betessläpp! Jag, Tobbe och Emelie drog med oss pappa, syrran och hennes sambo. Det var meningen att min bror och hans familj skulle åkt med, men vädret var inte det bästa så de stannade hemma och det kan jag förstå. För USCH vad det blåste kallt!
Men jag fick ju sett galna kossor iaf som jag velat så länge :)
Vi var på ett naturbruksgymnasium (Uddetorp) som ligger en liiiten bit utanför Skara.
Efter betessläppet bjöds det på mjölk och bulle! :)

Emelie myste i vagnen




Kossorna som snart ska få springa ut på grönbete!


Två så lamm hade de på gården också! Laban och Labolina!


Mycket folk var det!








Tänk vad skönt det måste vara för kossorna som har stått inne i flera månader att få komma ut i solljuset, den friska luften och det gröna gräset!

Helgen!

Ja, då har det varit lite långhelg och Tobbe har fått vara ledig! :)
I torsdags kom Fredric (Tobbes bror). Vi grillade på kvällen och drack lite vin.
På fredagen åkte vi på utflykt till det lilla stället som jag och Tobbe hittade. Det var hur varmt och skönt som helst! På kvällen bjöd vi Fredric på skinkstek i lergryta och potatis och en sås med en MASSA grädde!!! :)

Fredric och Emelie


På lördagen åkte Fredric hem igen och jag och Tobbe åkte på kalas till min bror och hans familj. Deras lille Viktor fyllde 1 år!
Det bjöds på kakor och bullar och en tårta som Lotta hade gjort som var hur god som helst!

Viktor


Min brors akvarium! Emelie var helt fascinerad av det! Hon syns litegrann
längst ner i högra hörnet av bilden!


Moa vill gärna vara med på bild!


Moa och jag fjantar oss lite framför kameran! :)




Moa och Emelie!





Lycka!!!!

Kan nu berätta att min älskade syster och hennes sambo ska ha en liten bebis!!!! I slutet av september är den lill* beräknad att titta ut! :) Ni kommer bli toppen föräldrar! Det är jag helt övertygad om!
Tänk Linda, att vi båda bir mamma och moster på bara några månader! :)
Jag är GLAD!!!!

RSS 2.0