Fin låt


Yes yes

I torsdags åkte jag, Em, pappa, Linda, Ramond och Alva till farmor och farfar. Första stoppet gjorde vi i Vadstena där vi hälsade på min farbror på hans fabrik. Det var kul att se hur hårt rorbotorna jobbade och vilken fart de hade! Ni kan kika på deras hemsida HÄR.
Sen åt vi lunch på en jätte trevlig restaurang där de hade jätte god mat! Bad tjejen som serverade oss att värma Ems mat lite i micron (hon fick äta burkmat denna dag nämligen plus att hon fick smaka av mig så klart). Efter en stund kom tjejen tillbaka och sa att burken gått sönder i botten, men att hon skulle springa över gatan där de hade en ica-affär och köpa en ny =) Bra service!
Efter det åkte vi en sväng till farmor. Em skulle pilla på ALLT! Det var inte lätt att hålla reda på hennes bläckfiskarmar... Men som tur var fick jag hjälp av Linda, Ramond och pappa.
På vägen hem stannade vi en kort stund hos farfar. Damerna på hans ålderdomshem blev så förtjusta i både Alva och Em. Så härligt att se hur de gamla lyser upp när de får se barn =)
Vägen dit och hem gick väl så där... Em är ju inte den som vill sitta stilla längre stunder, så tre timmar enkel väg var inte så rolig även om vi gjorde stopp på vägen.

I fredags sov Em hos Emelie, så jag och Tobbe passade på att äta ute och gå på bio. Vi såg på Robin Hood. Tyvärr var det väl ingen film i min smak men... Tobbe tyckte den var bra iaf. Efter bion åkte vi till ica-maxi och storhandlade. På en fredag kväll var det nästan inget folk alls, så det var gött att gå där och strosa utan att behöva trängas eller att försöka hålla Em lugn.
På lördagen fick Tobbe sovmorgon och jag stack och jobbade tre timmar. När jag kom hem la jag mig och sov en stund, närmare bestämt 2 timmar!!! Det var välbehövligt!

Nu ska det sägas upp 20 tjänster på Bjärkegården där jag jobbar... Sist in först ut. Jag är inställd på att jag kommer bli av med min tjänst. På jobbet är det en väldans diskussion, men jag försöker att inte lyssna. Eftersom jag vet att jag med 99,9%  kommer bli av med mitt jobb, så finns det ju ändå inget jag kan göra åt det... Men visst är det tråkigt när det ska sparas pengar och personalen blir lidande fastän vi har hur mycket som helst att göra.

Till helgen blir det en massa jobb. På lördag är det Parkliden igen. Jag stannar hemma medans Tobbe går dit en sväng med en kompis till honom som kommer på besök från Säffle.
Helgen efter det kommer familjen Blom på besök! Åh, vad jag längtar!!! Ska bli kul att träffa dem och se hur mycket lille Noah har växt! Hoppas på fint väder så de kanh springa omkring ute och busa =)

På söndagen kommer Tobbes mamma och mormor hit! Det ska också bli jätte skoj! =)

Sen har jag en K-stad tripp att se fram emot! Biobesök och god mat med Marianne och Maria ska bli såååå mysigt!!!! =)

Nepp, nu ska jag dricka pepsi med citron och en massa is i och en morotskaka till det! =)

Ciao!


Den här...

Den här filmen tänkte jag se på ikväll:

Tupperware

Idag kom Susanne och Maria från jobbet hit. Jag hade lagat lite god mat som vi mumsade i oss, sen åkte vi vidare hem till en annan arbetskamrat som hade tupperwareparty. Träffade Carina där (en arbetskamrat) som jag inte sett på hur länge som helst! Så det var skoj! =)
Köpte lite till Em bara. Tupperware-grejer är ju så sjukt dyra!

Igår var jag och Tobbe på utvecklingssamtal på dagis. Camilla berättade att allt går så bra med Em. Att hon är en bestämd ung dam, hon äter bra, sover bra och leker bra med de andra.
Efter det åkte Tobbe till T-hättan och shoppade lite medans jag och Em stannade kvar hemma.
När Tobbe kom tillbaka hade han köpt en leksaksspis till Em! Den är populär kan jag säga! När jag stod och lagade maten idag, så stod Em bredvid vid sin spis och fixade och donade i sina kastruller och skålar =)

Måste ju berätta också att vi fick en sån trevlig överraskning i brevlådan idag!!!!!! Ett bröllop väntar i september! Ska bli så roligt!!!! =)

Till helgen blir det lugnt. Ska försöka komma iväg på bio tänkte vi preliminärt. Söta Emelie har erbjudit sig att ha Em över natten =) Skulle allt vara skönt med lång sovmorgon!

Nepp, nu ska jag krypa ner i sängen!

Barfota utan strumpor å skor!!!!

Usch, nu har jag inte bloggat på över en vecka! Skäms på mig!!!

Fredric kom och hälsade på oss den veckan som Parkliden var.
På lördagen kom Camilla, Thomas och en kompis till dem hit och förfestade med oss. Vi grillade hamburgare, drack goda drycker, tjöta och skrattade en himmlans massa =) Sedan drog vi iväg till parken. Där var det fullt ös! Arvingarna spelade för fullt!
Tidigare på dagen hörde vi när de repade, så jag och Em dansade loss lite =)
Tobbes föräldrar kom vid 20-tiden och var barnvakt.
Det var en riktigt rolig kväll! Vägen hem var inte så lång och det var skönt =)
Sovmorgon fick vi också då Tobbes föräldrar fick gå upp med Em som vaknade vid 06-tiden.

Förra veckan var Theresè, Lisa och lilla Gabriella här. Hon växer så
det knakar den lilla sötnosen!




Vi lagade jätte god mat! Marinerade karrèkotletter, egna klyftpotatis, en jätte god kall sås och en sallad.
Till efterrätt blev det rabarberpaj med vaniljsås. Rabarberna plockade vi i ute i trädgårdslandet =)
Och som ni ser på bilden här ovan, så gillade Em pajen skarpt! =)

I torsdags var vi på vårvernissage på dagis. Barnen sjung och de var så duktiga så. Em skulle också vara med, men fick bli buren av en av fröknarna =) Hade hon inte blivit det, så hade hon nog bara sprungit fram till oss.
Det blir nog roligare nästa år, när Em förstår mer vad det handlar om.

Och nu har ju även Ems polare Irma börjat på samma dagis. Just nu delar de krok! Så gulligt!!!! =)

Igår satt jag och Tobbe och kollade på en skräckfilm. Jag ser nåt i ögonvrån ute i hallen. Säger till Tobbe att han får gå och kolla vad det var. Det var en liten näbbmus som katten antagligen släpat in. Den gömde sig under våran säng, så Tobbe kastade in katten och stängde dörren. Tror ni katten tog den?? Nej då!
Tobbe fick gå in där och försöka få tag på den. Den sprang in under skåpet som vi har ståendes därinne. Sen sprang den in under sängen igen där katten låg och tryckte. Den la sig precis bakom katten och katten gör INGENTING!!!! Efter ungefär en timma får Tobbe äntligen tag på den. Så nu ligger den livlös här uppe i skogen.

Annars lunkar det på här med jobb, hämtning/lämning på dagis, en massa bus, lediga härliga dagar emellanåt.
Em springer barfota på gräsmattan när solen lyser och det är varmt. Det gillar hon!
Häromdagen var det så varmt, så vi hade lite vattenkrig här ute alla tre, det var skoj! =)

Planterade jordgubbsplantor idag som vi fått av min kära far =)
Hoppas att det kanske blir ETT bär i år som vi kan smaka på!

Vi ska ta lite bilder på trädgården idag tänkte vi och lägga ut här, så ni som inte vet hur det ser ut här får veta det =)

Hej så länge!

Krånglig hals

Hade ju så fruktansvärt ont i halsen i förra veckan. Det var en natt som jag inte kunde sova ens för det gjorde så ont. Gick till läkaren som tog prover, han kände och klämde på halsen och det gjorde svinont! Det ena provet de tog visade ingenting, så läkaren tyckte vi skulle avvakta tills vi fick reda på vad det andra provet visade. I början av denna veckan kom ett brev hem på posten där det stod att min sänka var väldigt mycket högre än normalt vilket kunde tyda på en inflammation. Fick bokat ett återbesök hos läkaren och fler provtagningar. Han skulle höra av sig nästa vecka, så får vi se om proverna är bättre. Det onda i halsen är iaf borta som tur är =)

Ja, vad händer annars här hos oss då?
Vi grejar en hel del ute i trädgården. Har planterat lök, morötter, rädisor och lite olika blommor. Pappa skulle fixa jordgubbsplantor åt mig också =)
Tobbe grejar bakom våran bod, så vi ska kunna ha ved där.

Igår var Lena och Jan här på snabbvisit på deras väg mot Tyskland. Vi fick sulkyn till Em levererad och ett badkar! =)
Härligt att ha ett badkar, mycket lättare att bada Em då.

Nästa lördag är det dags för Parkliden!!! Ska bli jätte skoj! Hoppas på fint väder, så vi kan grilla lite innan =)

Nepp, nu ska jag göra lite mat medans Em och Tobbe tar sig ett bad.

Potäter!

Idag har Em varit jätte grinig! Hon låg inne i sitt rum på rygg och sparkade med fötterna in i väggen och skrek! Undrar vem hon har fått det ifrån??? ;) Har ju hört berättats att jag hade ett humör som en jag vet inte vad, när jag var liten =)
Hon börjar få en stor tand i underkäken nu också som bryter fram, så det dåliga humöret och att hon inte äter så bra kan man ju förstå då.
Men när hon fick sitta på bänken och se på när jag gjorde muffinsar, ja då var det dåliga humöret som bortblåst. Men det kanske inte var så konstigt när hon fick slicka visparna =)

Nu i eftermiddags var mamma och pappa här och hjälpte mig i trädgården.
Pappa fräste upp landet med jordfräsen och sen satte han potäter. Ska bli SÅÅÅ gott med egna färskpotatis! Funderar på om vi inte ska ta och planterna jordgubbar också.
Emelie satt mitt i potätelandet och käkade jord och sa "MMmmm" =) Vet dock inte om det verkligen var så gott som det lät...

Här kommer ett par bilder och en filmsnutt från muffinsbaket:






Älskade katt!

I söndags var jag, Em, Linda, Ramond, Alva och pappa på betessläpp. Vi åkte till Uddetorp i Skara. Em var besvärlig hela vägen dit och kastade nappar omkring sig. Precis när vi är framme och ska svänga in på gården DÅ sitter hon nästan och somnar!
När vi packat ut oss ur bilen, så begav vi oss bort mot hagen där korna skulle springa ut. Satte ner Em på marken, så hon fick gå lite själv. Det första hon såg var ju naturligtvis en hund, så hon skrek "vovve vovve" och rusade fram mot hunden, men jag hann stoppa henne som tur var. Det var en stor rotweiler och efter det man hörde på nyheterna, så blev man ju lite skraj...
När jag fick stoppat henne och skulle sätta henne i vagnen så blev hon fly förbannad och gapade och skrek. Sen ställde vi oss vid hagen och när korna kom springandes så lyfte jag upp Em så hon såg dem. Då skulle hon naturligtvis ner på marken igen, helst av allt ville hon nog springa in i hagen till korna. Fick mata henne med en massa smörgåsrån för att hon skulle hålla sig lugn.
Efter att vi sett de överlyckliga korna, så var det dags för bulle och mjölk som de bjöd på gratis!
Em fick springa omkring ute på gården och självklart såg hon en annan hund och ropade "vovve vovve". Ägaren till hunden sa att Em gärna fick klappa. Då blev ungen överlycklig =) Hon älskar verkligen hundar!

Idag ska Em vara hos Emelie och till Ems förtjusning har Emelie en hund hemma hos sig just nu =)
Själv ska jag åka in till stan och träffa en kompis som jag ska luncha med innan jag börjar jobba kl:16.

Ska också passa på att säga STORT GRATTIS till min kompis Camilla i Härnösand som har fått en liten pojk!!!! =)

När jag jobbade igår var jag hemma hos en vårdtagare som hade sitt barnbarn på besök. Barnbarnet hade sin lille bebis på 5 veckor med sig. Han var så söt så!!! Man blir ju lite sugen på en till, men när han började skrika så ändrade jag mig ganska fort.
För min del skulle nästa barn kunna vänta minst 5 år till, men av egen erfarenhet så har man ju mycket glädje av ett syskon med ungfär två års mellanrum. Ja, vi får se hur det blir =)
Men ja, tänk att ha Em springandes omkring som en galning PLUS en liten som som man vill ha lite tid att snosa och gosa med... Hur ska man räcka till? Skriv gärna tips på det ni som vet =)
Lena t.ex, hur sjutton hann du med 4 pojkar???? =)

Antar att det aldrig blir riktigt samma med det andra barnet som med det första, som man hade all tid i världen att mysa med.

Måste ju också berätta att Tabbie trivs jätte bra ute! Hon går inte långt, hon springer mellan mig och Em. Ramlar Em och bröjar gråta lite, så springer Tabbie dit och stryker sig mot henne =)
Efter kastreringen har hon blivit OERHÖRT sällskapssjuk. Hon var ju väldigt social innan, men nu alltså! Jag kan inte gå någonstans utan att hon rumpar efter =)
Men purrandet sitter fortfarande i.... Ringde veterinären och frågade om det var normalt. Hon sa att i sällsynta fall kan honkatter efter kastrering fortsätta att gå i löp... Känns ju så där men...
Den 11:e ska vi dit igen och då ska hon få en genomgång av tänderna. Allt för min älskade katt som funnits vid min sida i snart 9 år! Hon har haft många tårar från mig i sin päls, hon har fått stå ut med många flyttar som innebär många omställningar. Hon har tröstat mig många gånger och när hon verkade deprimerad efter att ha mist sin bror, så var det jag som fanns där för henne. Hon är min livs kamrat, bästa vän och en helt underbar katt!


Saknar dig Sotis....

RSS 2.0