Glömde ju!!!!

Angående mitt ladies night- inlägg tidigare, så glömde jag ju faktiskt en sak!
Min lilla Emelie var ju med mig förra året! Hon såg inget, men däremot så hörde hon! Minns att hon sparkade hejvilt när Martin Stenmarck sjung! :)

Från Ladies Night 2008

Lilla barn


Perspektiv!



"Jag var blind tills den dag jag lyfte blicken och såg med själen!"

Emelie nacktränar!














Helgen!

Förra veckan gick jag och Emelie på promenad med Camilla och Irma. Vi gick till 42:ans gatukök här i Sollebrunn och köpte glass. En bananbåt med stekta bananer, mjukglass och kolasås! Hur gott som helst! Sen blev jag så sugen på en korv med bröd så det fick det också bli! :)

I förrgår drog jag med Tobbe dit och fick han till att bjuda mig på en bananbåt till! :)

I fredags satt vi ute större delen av kvällen och grillade. När det började bli kyligt gick vi in och jag nattade Emelie. Hon blev nog trött av all den friska luften för hon sov från 21:00-05:00 :)

I lördags var det ju underbart väder ute, så vi åkte på en liten utflykt! Vi åkte till ica och köpte fika sen var det tänkt att vi skulle åka till Dalens Damm, där vi var mycket förra sommaren. Men denna gången fortsatte vi förbi Dalens Damm och det resulterade i att vi hittade ett ännu mysigare ställe som t.o.m. hade en liten sandstrand! :)
Det var så skönt att ta av sig barfota och trampa omkring i den varma sanden!











Ladies Night!

Ja, det blir ju Ladies Night i år igen! Men denna gången tror jag inte att jag ska gå... För det första gillar jag inte Andreas Johnson. Tycker inte att han e nåt bra alls! För det andra är Mikael Tornving med -i år IGEN! (Han var med förr-förra året). Och för det tredje ska de inte ha någon skaldjursplatå i år!!! Skamligt! Det var ju (nästan) det bästa av allt att veta att man skulle få vräka i sig en massa godheter som t.ex hummer!
Men man vet aldrig, jag kanske ändrar mig :)

Här kommer några filmklipp som jag filmade på Ladies Night 2007! Som (enligt mig) var ett av de bättre åren med L N, endast för att Kjell Bergqvist e så otroligt bra!

Favoritlåten just nu!


Ferdinand igen!

Idag fick jag lite "egen tid", så jag och pappa åkte bort en sväng till syrran och myste lite med Ferdinand. Han växer ju så fort nu så man får passa på! :)

Han e ju SÅ söt!




Härlig dag!

Idag var vi nere en sväng i gräfsnäsparken och myste en stund! Vitsipporna blommar för fullt där nu och det är så vackert!
      


Tobbe matade änderna:








Vi la ner Emelie en liten snabbis bland vitsipporna medans hon sov :)


Vi träffade på syrran med sambo och deras vovve Tilda:

Bvc-besök och ett glädjebesked!

Idag har jag varit med Emelie på bvc. Den ordinarie bvc-sköterskan var inte där idag, men vikarien var minst lika bra!
Förra gången vi var där (31/3) så vägde Emelie 3640g och var 52,5 cm lång. Idag väger hon 4275g och är 55,5 cm lång! Hon växer så fort nu!
Sen gjorde vi ett besök hos läkaren som kollade hjärtljuden och lite annat. Allt var bra och Emelie bara skrattade hela tiden :)

På nästa besök ska Emelie få sin första vaccinationsspruta! Då kommer hon säkerligen inte ligga och skratta iaf...

 Glädjebesked!

Så nu äntligen får jag skriva här och berätta att min underbara kompis Lisa och hennes sambo ska ha bebis!!!
Den 18:e januari satt vi och pratade med varandra över msn. Lisa frågade om jag hade tid att ses en stund, så jag lånade Tobbes bil, åkte och hämtade Lisa och sen begav vi oss ner till Gräfsnäs-parken en sväng. Vi småtjötade lite och sen berättade hon att hon var gravid! Jag blev så glad att jag började gråta :)
Den 24:e september är deras bebis beräknad till!




Nepp, nu ska jag sätta mig på verandan och njuta av solen medans Emelie sussar i vagnen!

Ferdinand

Häromdagen tog Tobbe och jag en långpromenad med Emelie i barnvagnen. Vi traskde hem till min syster och hennes sambo (det tog över en timma!). De har ju fått tillökning! Deras get Ester har fått en liten killing vid namn Ferdinand! Han är SÅÅÅ SÖT!!!!
Fika bjöds det på också, det var gott!















Älskade Sotis...

Igår fick jag avliva min älskade katt... Den 22:a mars fick han urinsten. Jag ringde veterinären i Vara som skulle ut till en bonde i Hede (Hede ligger inte långt från Sollebrunn), så jag mötte upp veterinären i St.Mellby och körde efter honom ut till den bonden han skulle till. Där ute fick han spolat Sotis och han hade mycket sten och mycket blod i urinen. Behandlingen kostade ett x antal hundralappar, men det var han värd.
Veterinären sa dock att det troligtvis skulle komma tillbaka igen och då kanske det skulle vara aktuellt med en operation.

Så igår när vi hade varit en sväng hos min syster, så var Sotis precis som vanligt. Men när jag satte mig och skulle äta vid köksbordet, så satte han sig nedanför och försökte kissa... jag kände igen beteèndet och blev otroligt ledsen! Han gick och satte sig överallt och försökte kissa men det kom bara några droppar eller inget alls.
Gången innan sa veterinären att det var tur att jag ringde för annars hade han atagligen inte överlevt kvällen. När de sätter sig och förösöker kissa, då börjar nämligen läget bli kritiskt.
Jag dividerade med mig själv och kollade runt på nätet vad en eventuell operation skulle kosta. Den kunde alltså kosta flera flera tusen och jag kände att jag inte hade råd med det. Dessutom var det inte alltid som operation hjälpte ändå.

Jag ringde veterinären och berättade att jag beslutat mig för att ta bort Sotis. Pappa åkte med mig till Vara. Sotis låg i sin kattbur i baksätet. När vi var nästan framme vid veterinärstationen, så började Sotis skrika och flämta jätte mycket! Jag har aldrig sett honom så dålig och det var otroligt jobbigt för han hade antagligen jätte ont.

Men när vi kom fram och klev in på veterinärstationen, var det precis som att han visste vad som skulle hända. Han blev helt lugn.
Veterinären (som för övrigt var jätte bra) förklarade hur det hela skulle gå till och han sa till mig att jag fattade helt rätt beslut. Visst, han skulle kunna ha spolat honom, men då hade jag fått fortsätta åka fram och tillbaka för att göra det fler ggr och en operation skulle som sagt ha blivit jätte dyr och det var ju inte helt säkert att det skulle ha blivit bättre för det.
Han satte sprutan och jag klappade om Sotis och pratade med honom. Jag kände hur han sakta gled längre och längre in i sömnen.
Efter 10 minuter kom veterinären in igen och satte en spruta till som stannade hjärtat.

Alltihop var jätte jobbigt, men jag hade min pappa med mig och det kändes tryggt.

Efteråt åkte vi hem till mig och hämtade en filt som Sotis älskade att sova på. Vi svepte in honom i den och åkte till min syster sambos föräldrar och begravde honom på en kulle där. En jätte fin plats med utsikt över ängar och skog. Dessutom får han sova bredvid mammas och pappas hund Bonzo. De tyckte jätte mycket om varandra, så där kan han vila tryggt.

En del som läser här kanske tänker: Men gud så löjlig hon är! Det var ju bara en katt!
Men för mig var han inte "bara en katt". För mig var han en livskamrat, min bästa vän! Han fanns alltid där och kom och tröstade mig när jag var ledsen. Hoppade upp och la sig bredvid mig i sängen och kunde ligga där hela nätterna igenom. La sig i mitt knä när jag satt och tittade på tv.
Han rev eller bet mig ALDRIG! Och när vi busade hade han ALDRIG ute klorna. Han var en underbar katt och jag saknar honom fruktansvärt mycket!
Han har funnits vid min sida i 8 år och nu finns han inte längre!

Nu oroar jag mig för Tubbis. Hon letar efter honom och hon viker inte från min sida. Inatt sov hon mellan mig och Tobbe hela natten. Hon ser så ensam ut. Hon och Sotis gjorde ju allt tillsammans! De lekte tillsammans, de sov tillsammans, de hittade på bus tillsammans. Nu är hon helt ensam. Men jag ska försöka spendera så mycket tid jag bara kan med henne!

Älskar dig Sotis och kommer aldrig att glömma dig!







Lite bilder!
















Våran amaryllis blommar för fullt!!!!



Smått o gott!

Jahopp! Tiden bara rinner iväg och tid för att blogga blir det inte så mycket av tyvärr... Men just nu ligger Emelie ute i det härliga vårvädret och sover i sin barnvagn, så då får jag passa på! =)

Hon sover så gott på nätterna nu! Hon somnar vid 22:30 och sover till 06:30. Vi matar henne ordentligt på kvällen och då går det jätte bra, för antagligen är hon såpass mätt att hon inte behöver vakna och äta mitt i natten längre :)
Jag försöker göra skillnad på natt och dag för henne. På dagarna när hon ska sova, så har jag tv:n eller radion på så att det ska vara en massa ljud runtomkring henne, eller så slamrar jag med disken.
På kvällen går jag in i vårat sovrum och har bara en lampa med svagt sken tänd. Jag matar henne och sen myser vi lite sen släcker jag lampan så det blir kolsvart och Tobbe får sänka tv:n så det blir tyst. Sen somnar hon så gott så!


FÖÄLDRATRÄFF
Vi hade en liten föräldraträff här hemma hos oss i tisdags! Det var Lee, Jocke och deras lille Simon och Camilla o Thomas med deras lilla Irma. Vi satt här och tjöta och fikade. De kom vid 14:30 och stannade tills 20:00 på kvällen, så man kan nog säga att vi hade riktigt trevligt! Det var väldigt skönt att få prata av sig och bara prata bebis och förlossningar :) Papporna var med en stund, sen gick de in i tv-rummet och spela x-box :)







PÅSKAFTON

Så var det ju påskafton igår. Vi satte ett litet huckle på Emelie så hon blev en liten påskkärring:






Sen begav vi oss hem till mamma o pappa för påskmiddag!


Efterrätten:


                                         Mitt bidrag till buffèn var en skaldjurspaj med spenat och en sillröra:
 
 Tog tyvärr inga egna bilder, så jag fick sno dem från hemsidan där jag hittade recepten!

Kvällen var trevlig, men Emelie var övertrött och VILLE INTE sova vilket resulterade i en massa skrik.... Vi fick traskat hem vid 21:00- tiden och det var så härligt ute då! Plus att vi fick se en väldans massa fyrverkerier!

När vi kom hem satte jag mig sovrummet och matade Emelie, sen somnade hon på fem röda och sov gott hela natten!

Idag har vi bara slappat och det ska vi nog fortsätta med nu :)

Ciao!


Helgen!

Ja, då har vi kommit hem från Säffle nu då! Vi har haft det väldigt trevligt och Emelie har fått träffa många nya människor :)
Vi började med ett stopp hemma hos min kompis Marianne och hennes
föräldrar.

Marianne och Emelie


Mariannes mamma och Emelie

 
Mariannes sambo, Alice :)



Efter det begav vi oss hem till Emelies farmor och farfar. Där var det en massa god mat på gång och två av hennes farbröder kom och två av hennes kusiner plus en massa andra härliga människor!

Tobbe och hans bror Niclas är sociala... :)


Emelies kusiner är ute och går en sväng, med är också Tobbes svägerska


Emelie med sin kusin Fanny


Emelie med sin stolta farmor :)


Det var en intensiv helg för lilla Emelie med många nya ansikten att memorera. Men hon klarade av det galant tycker jag och på kvällen somnade hon så gott och sov jätte bra hela natten!

På vägen hem idag blev hon lite trött och slumrade en stund:


Måste ju säga också att jag fick en present av Tobbes bror Niclas och hans fru Helena. Gissa vad  det var???
Per Morbergs kokbok!!! HUR glad på en skala tror ni jag blev? Jag älskar Per Morberg! Det var en jätte fin bok med många smarriga recept i!


Så vi tackar för en jätte trevlig helg ocg för alla fina presenter som Emelie har fått! Ska lägga ut en bild på dem imorgon.

Här kommer en liten bild på Emelie och hennes pappa:


Ciao!

Emelie!


Underbara väder!

Igår var jag och Emelie en sväng hos mamma o pappa. Pappa hade stannat hemma från jobbet och när vi kom dit så var han i full fart med att klippa av grenar på äppelträden. Han sa till mig att det bästa är nog att göra det när mamma inte är hemma, för tydligen hade hon stått och ropat i balkongdörren att han inte skulle klippa bort så många grenar :)
Men det blir ju en massa äpplen ändå :) Och de äpplena mamma o pappa har är så fruktansvärt goda! :)
De fick myst lite med Emelie och sen promenarde vi hem igen.

På eftermiddagen så träffade jag Camilla och lilla Irma! Vi tog en sväng med barnvagnarna och gick och tjöta lite. Det var jätte kul att få träffa dem!
Det är sååå roligt att vi fått våra bebisar så tätt. Det är bara 5 veckor emellan dem! :) Ska bli skoj sen när de blir större så de kan leka med varandra. :)

Idag har jag och Emelie varit hos mamma och tagit det lugnt. Men det verkar tyvärr som att Emelie har svårt att komma till ro när vi är borta nånstans och hon ska sova. Hon blundar och sover kanske en halvtimma  sen vaknar hon och är fortfarande jätte trött. Det är inte förrens vi har kommit hem som hon somnar riktigt djupt och sover 2-3 timmar. Så jag håller tummarna för att det ska gå bra i helgen nu när vi ska till Säffle... Men det ska det nog göra.




Här kommer att par bilder som Sanna (en kompis) tog när hon var här och hälsade på oss:





Sanna lärde jag känna genom Camilla (en annan Camilla än den jag skrev om tidigare i detta inlägget) som jag gått i samma klass med sen 7:an. Sanna är Camilla lillasyster. En jätte go och mysig tjej!!! :)
Hon ska nog få bli Emelies egna bodyguard! För med Sanna muckar man inte!!! :)
Här e hon:


Ne, nu ska jag sätta mig på verandan och läsa tidning medans Emelie sover!
Ciao!


RSS 2.0