Måndag igen!

Först kan jag ju säga att den där bakmaskinen är hur frän som helst! Häll i lite ingredienser, ställ klockan på önskad tid och du har färdigbakat bröd närhelst du önskar! =) Ja, det var ett bra köp! Inget mer köpebröd!

I torsdags var ju jag och Em hemma hos Sanna en sväng och hälsade på. Fick jätte god mat och Christians (Sannas blivande man) två pojkar var helt underbara med Em. De bar omkring på henne och de lekte så fint ihop =)
De bor i en jätte fin lägenhet och dessutom har de ett stort körsbärsträd på tomten, det blev jag lite avundsjuk på =)

I fredags ringde Alingsåstidningen och frågade om de fick göra en intervju med mig angående mitt mail till kommunen om en cykelväg, så imorgon kommer de hit och tydligen ville de ha en bild på mig och Em nere vid vägen =) Det ska bli kul!

I lördags åkte jag och systeryster till Hjulet i Vårgårda (en secondhand affär). Vi fyndade en massa fina kläder till våra små barn! De har hur mycket fint som helst! Ska nog försöka fynda en byrå nästa gång jag kommer dit som jag kan ha som renoveringsobjekt sen när jag går hemma =)

Igår kom Emelie och hämtade Em som skulle sova över hos henne, så jag och Tobbe passade på att åka och storhandla och äta ute. Hittade mig en jätte fin klänning som jag tänkte ha på bröllopet på lördag. Förhoppningsvis kommer mina stövlar på posten i tid också, så jag kan använda dem till!
När vi kom hem la vi oss i soffan och slötittade på en halvkass film. När den var slut åkte jag ut en liten sväng och letade kantareller. När jag i godan ro går där i skogen, så ringer Tobbe och säger att han varit ute och sågat med motorsågen och att han råkat såga sig i benet. Han lätt lite smått chockad, så jag rusade tillbaka till bilen och körde i ilfart hem! När jag kom hem låg han på soffan med en handduk över såret. Jag lyfte på handduken och som tur var var det inte så illa som jag hade föreställt mig, men min första tanke var att det skulle behövas sys ihop. Ringde mamma och rådfragade, men hon sa att vi skulle trycka ihop det och sätta tejp över. Idag har han iaf åkt till jobbet, så vi får ta en titt på det när han är hemma igen.

Lyckades iaf hitta lite kantareller innan jag åkte hem. Satt på en stol i köket och rensade svampen på kvällen och inatt vaknade jag av att jag hade fruktansvärt ont nere i ryggslutet. Har ALDRIG haft problem med ryggen förrut men jösses så ont det gjorde! Det spelade ingen roll hur jag försökte ligga, det gjorde ont iaf. Det har inte gått över än... Funderar på om det är foglossning jag känner av. Hade inga problem med det när jag väntade Em, så jag hoppas verkligen att jag slipper det nu med! Vill inte ha ont och inte kunna jobba, inte kunna lyfta Em...

Idag ska jag FÖRSÖKA klippa gräsmattan, jag VÄGRAR sitta still! Så får väl skylla mig själv om inte ryggontet går över...

Imorgon kommer AT

På onsdag- Ja, vad händer då???.... =)

Torsdag- jobba

Fredag- jobba

Lördag- bröllop!!!!

Söndag- jobb igen

Bakmaskin!

En sån här tjusig sak har Tobbe beställt, nu väntar vi bara på att den ska komma hem! Ska bli spännande att se hur det går att baka i en sån =)
Kolla länken HÄR!

Mycket skoj!

Igår var jag hos chefen. Jobbar bara några månader till sen är det slut! Men jag säger som Gösta Ekman i En på miljonen: Se det som en utmaning!
Har ni inte sett den filmen, så se den! Jag kan se den hur många ggr som helst och skrattar lika mycket varje gång =)
Ja, jag tänker se det som en utmaning och en möjlighet att göra nånting annat, typ vara tvåbarnsmamma =)
Funderar på en utbildning till våren, så lite planer har jag allt!

Annars knallar det på här hemma. Känner den lill* i magen mest hela tiden =) Det är ett himmlans liv därinne! Härligt!



Igår var jag och Em hemma hos Lisa och Gabriella. Therese var också med och fixade maten, marinerat kött, pasta med pepparsås och avokado. Hur gott som helst!
Em och Gabi lekte och busade. De var så söta så =)



Idag har vi varit hemma hos min svägerska en sväng. Där fick vi jätte goda räksmörgåsar på hembakat bröd, MMmmm!!!!
Em fick busat av sig med två av sina kusiner.
Åkte hem till pappa en sväng sen och hämtade chokladdoppade munkar som jag beställt eftersom pappa och mamma var på Nossebro marknad idag =)

Imorgon blir det jobb till 13:30, sen hämta Em på dagis och efter det beger vi oss hem till Sanna i Alingsås och hälsar på en sväng. Ska bli mycket trevligt!

I förrgår fick vi ett ryck här ute i trädgården. Tobbe sågade ner en buske och ett av äppelträden. Busken såg inte klok ut och äppelträdet var halvrötet.


Waka Waka

Den här låten rockar jag och Em loss till:

Filmsnutt!


Födelsedag

Igår var vi på kalas hos mamma som fyller år idag! Grattis! =)
Vi fick jätte god mat och hade en trevlig kväll.
Alva och Emelie busade och skakade loss till Sven-Ingvars =)
Em sprang omkring med sin mugg med vatten. Min syster gick efter och då satt Em och hällde vatten på Alvas fötter! De har redan börjat hitta på bus =) Men sen gick Em allt efter papper och torkade upp allt det blöta på Alvas små fötter =)
De är så söta!


Idag har jag varit och jobbat några timmar. Skulle gärna vilja ge mig ut helt ensam i skogen och leta kantareller, men har man en liten Em så blir det liiite svårt... Får väl fjäska lite med mamma och pappa och se om de vill ha henne ett par timmar imorgon =)

På tisdag blir det en sväng hem till Lisa och lilla Gabriella!
På onsdag en sväng till bror med familj och kolla in hönsgården som de har byggt.
På torsdag (OM jag har bil), blir det en tur till Alingsås och hälsa på Sanna =)
Fredag, lördag och söndag står jobb på schemat...



Ultraljud

Idag har vi varit i Alingsås på ultraljud. Bebisen i magen gjorde kullerbyttor och vinkade på oss =) Nu känns det mer verkligt på något sätt, när man VET att det är något därinne. Visst har jag känt att den rör sig därinne, men det blir inte riktigt verkligt för mig förrens jag har sett den också =)
Den 24:e januari är h*n beräknad till. Tänk att lilla Em ska bli storasyster?! Helt ofattbart!

Efter ultraljudet åkte vi till Tallhyddan och åt lunch. Sen kom Linda och Ramond och då spelade vi minigolf. Jag förlorade... Men lika glad är jag för det =)

Imorgon är det kalas hemma hos mamma.

Nu ska vi äta hemmagjord pizza här =)

Här kommer en bild på Em som sover lite middag:

Jägare

Igår kväll ville inte katten komma in, så hon var ute hela natten. Imorses när jag skulle släppa in henne, så låg det en död mus precis utanför dörren... Usch!
Hon har blivit en riktig liten jägare =)

 


Cykelväg

Mailade ju till Alingsås kommun angående en cykelväg. Mitt mail vidarebefodrades hit och dit, men nu har jag iaf fått ett svar. Så för er som är intresserade och orkar läsa, så var detta svaret jag fick:

 
Tack för ditt mail.
Jag skall försöka reda ut begreppen vad som gäller angående cykelvägarna i Bjärke. Grundförutsättningen är att väghållaren, vilket när det gäller riksväg 42 är Trafikverket (tidigare Vägverket), har ansvar för trafiksäkerheten och följaktligen är den som när så anses erforderligt bygger och bekostar gång och cykelvägar. I Bjärke har man under många år arbetat för byggandet av GC-vägar utefter riksväg 42 och väg 190 beroende på den farliga trafiksituationen för de oskyddade trafikanterna. Dessa har fått "samsas" med bilarna på en trång riksväg och framför allt med en betydande inslag av tung trafik som dessutom ofta framföres i ganska höga hastigheter. Ett parti som ansågs extra riskabelt var passagen över Mellbyån där gående och cyklande fick "trängas" med den genomgående trafiken. Eftersom inga åtgärder, trots ständiga påpekanden, vidtogs från dåvarande Vägverkets sida så beslutade kommunen att finansiera en utbyggnad av en ny GC-väg till Torpkrysset inkluderande en bro över Mellbyån. Denna invigdes hösten 2009. I samband med detta framfördes önskemål om en fortsättning av denna GC-väg till Mörlanda och en intresseförening bildades. En sådan förening bildades även i Stora Mellby där man ivrade för att en Gång och cykelbana skulle byggas utefter väg 190 mellan Stora Mellby och Sollebrunn. Vägverket, som enligt vad som tidigare nämnts i egenskap av väghållare är de som skulle finansierra en utbyggnad, hade inte medel till detta ej heller kommunen. Intresseförenigarna tog då fram en kostnadskalkyl på ett genomförande med stora frivillga insatser från deras sida och undrade om kommunen kunde bidraga med medel till material och vissa andra kostnader för åtgärder som  inte kunde utföras "ideellt". Kommunen beslutade då att anslå 2 miljoner i 2010 års budget som ett bidrag till dessa föreningar under förutsättning att de genomförde projekten. Dessutom sökte kommunen och erhöll ett stadsbidrag för GC-vägen vägen mellan Torp och Mörlanda på 650 000:-

Trafikverket beslutade också att bygga och finansiera en så kallad ISA-anläggning, det vill säga ett automatiskt varningssystem för korsande trafik, på Gång och cykelbanan mellan Stora Mellby och Sollebrunn.
När dessa pusselbitar hade fallit på plats så kunde dessa projekt genomföras vilket innebär att dessa GC-vägar kan invigas i höst.
Så det jag kan råda dig till det är att ni samlar er i någon form av gruppering  och skriver till Trafikverket och kommunen  och ser om det kan finnas möjlighet att få bidrag till en utbyggnad. Detta tror jag är enda möjligheten att få till stånd ett projekt eftersom Trafikverket inte har medel att bygga GC-vägar överallt där behov uppstår och jag tror inte att just den sträckan utefter riksväg 42 är högt prioriterad i deras planer. Dessa bygger ju mycket  på frekvensen cyklande och gående i förhållande till risken och även om det är farligt när någon tvingas gå utefter vägen så sker det inte tillräckligt ofta för att Trafikverket skall prioritera det. Däremot lösningen med ideella krafter är intressant eftersom den innebär en ganska stor insats till en relativt liten kostnad för skattebetalarna.
   

Med Vänliga Hälsningar
Åke Aronsson
Gatuchef
Alingsås kommun
Tekniska kontoret

Idag

Gjorde första jobbdagen igår efter semestern. Det var roligt att vara tillbaka, men visst känns det i magen. Vissa moment är tunga och kanske inte de allra bästa att göra när man är gravid. Men klarade jag det förra gången, så gör jag det nu också =)

Em gjorde sin första dag på dagis idag på flera veckor. Hon skrek som en stucken liten gris när jag gick, men det hade gått över efter 10 minuter =)
Vi cyklade dit och vi cyklade hem. Vägen är hemsk med alla lastbilar som blåser förbi.
Har mailat Alingsås kommun angående en cykelväg till Parkliden. Mitt mail har vidarebefodrats till dem som har hand om området här, så nu väntar jag bara på svar från dem. Självklart bygger de ju inte en cykelväg bara för min skull, så det tar säkert lång tid innan de kollat behovet av en cykelväg här... Men jag hoppas på det bästa =)

Nu ikväll har jag, Em, syrran och Alva varit och hälsat på hemma hos pappa en sväng. Em och Alva lekte för fullt och busade! Det är så härligt att se dem.

Em brukar ju gå in till sin säng och hämta täcke och kudde och lägga sig ute i soffan när hon börjar bli lite trött. Idag la hon sig på golvet, vet inte om det var så bekvämt men... Hon låg där en bra stund iaf =)

Då kör vi!

Nu är det väl änna dags att ta upp bloggandet igen, eller vad tycker ni?? =)
Illamåendet är som bortblåst och jag kan äta och må bra igen!
Min semester är slut och ikväll börjar jag jobba. Ekorrhjulet börjar snurra igen- jag jobbar, Tobbe jobbar, Em ska lämnas och hämtas på dagis, mat ska fixas osv osv.

Semestern har varit lugn och skön! Vi har bara gjort små dagsutflykter.
Har haft besök av Fam.Blom som också ska ha tillökning i januari, men de ska ha tvillingar! =) Gå gärna in och läs hennes blogg om deras resa genom en graviditet med tvillingar.

Vi har haft besök av Tobbes bröder och föräldrar. Kan ju säga att det är tur att vi har extrarummen på övervåningen =)

Vad har vi gjort mer??? Jo, vi var på en skaldjurskryssning i göteborg. Jag, Tobbe och hans föräldrar tog oss en tur med M/S Trubaduren. Den resan kan jag verkligen rekommendera! Kika in HÄR och läs lite om den.
Maten var underbar! Sällskapet var underbart! Resan var underbar! Underhållningen var av 1:a klass! =)
(Det kommer lite bilder sen längre ner på sidan).

Vad har hänt mer i sommar då tro??? Minnet är bra men kort...
Det har väl hänt lite mindre roliga saker också, men de tänker jag inte dra upp här. Jag hoppas bara att allt kan bli bra igen...

Magen har börjat växa och bli lite större. På fredag ska vi på ultraljud och kika på den lill*.
Söta Therese får vara barnvakt åt Em medans vi är där och sen passar jag och Tobbe på att gå ut och käka lite lunch =)

Nu i helgen var vi stugan i Karlanda och hade lite kräftkalas. Det var gott!!!! Em trivs verkligen därute med sina farbröder och sin farmor och farfar =)

Kräftkalas!


Dagen efter kräftkalaset grillade vi massa gott kött!


Jag och Lena tog oss en promenad med Em i kärran. Vi hittade hur
mycket kantareller som helst! Hade vi gått längre hade vi säkert
hittat ännu mer, men med en liten uttråkad Em utan skor, så fick vi
vända hemåt.


Här kommer lite bilder från skaldjurskryssningen:
M/S Trubaduren


Uppe på däck


På däck. Tur med vädret hade vi också!


Underhållning!











Nu börjar väl denna sommaren så sakta gå mot sitt slut... Men i sep har vi ett bröllop att se fram emot! Dock inte vårat =)

Hoppas ni alla haft en bra sommar!

RSS 2.0