Egendag!

Ja, idag är Liam redan en vecka!!!
För en vecka sen vid den här tiden funderade vi på om det kanske var dags att åka in =)

Igår var barnmorskan här på hembesök. I söndags, på näl, vägde Liam 3092g, igår vägde han 3300g! Så han ökar fint i vikt och det känns gott! =)
Ska till bvc på måndag igen och då får vi se om han gått upp något mer.

Annars rullar det på. Vakna nätter, då Liam hellre sover på dagen och är vaken på natten... Vi ska försöka ändra på hans beteende och väcka honom mer på dagarna.
Emelie fortsätter att vara snäll mot sin bror och hjälper gärna till att hålla i nappflaskan när han ska ha mat =)

Idag har jag fått en helt egen dag! Den spenderades med Lisa och Therese på överby med lite shopping och god mat så klart! =)
Liam fick jätte fina kläder av tjejerna som ska användas flitigt innan han hinner växa ur dem.
När jag kom hem stod lergrytan i ugnen. Det blev jätte god stek, sås och potatis till middag som Tobbe fixat!
En helt underbar dag med andra ord!

Nepp, nu ska det lilla livet ha mat! =)

Förlossningen

Dagen började med lite lätt molande värk. Jag körde Em till dagis, sen hem och vilade en stund. Den molande värken forsatte under dagen och när det var dags att hämta Em på dagis, så hade de blivit lite kraftigare.
Jag ringde till Tobbe och förberedde honom, men jag hade ju bilen så det var inte mycket han kunde göra...
Passade på att städa lite och greja.
Tobbe kom hem från jobbet och vi åt middag som vanligt. På kvällen nattade vi Em och då gjorde det hyffsat ont i magen.
Funderade en stund på om jag skulle ringa in till näl och rådfråga hur jag skulle göra, men avvaktade för jag ville vara hemma så länge som möjligt, men efter några timmar till så ringde jag och då tyckte de att jag skulle åka in.
Therese var snäll och kom från alingsås för att passa Em som låg och sov gott i våran säng.
Vägen in till näl var hemsk för värkarna gjorde så ont, men vi lyssnade på Karlavagnen på radion där de diskuterade vargjakten, dessutom var den en värmlänning med och han pratade ju så roligt, så mellan värkarna satt vi och garvade i bilen jag och Tobbe =)
När vi kom fram till näl blev vi visade in till ett undersökningsrum där jag fick ligga med ctg-kurva 20 min. Värkarna kom regelbundet.
Barnmorskan kom in igen och kände hur öppen jag var, vilket var 5 cm. Då tänkte vi att detta skulle ta hur lång tid som helst.
Vi blev visade in till ett förlossningsrum. Jag hade skit ont och önskade bara att allt skulle vara färdigt!
Barnmorskan frågade om jag hade några önskemål, det enda jag ville var att klara mig så länge som möjligt utan smärtlindring. Jag provade bara lustgasen och denna gången funkade den hyffsat bra, men blev ju så snurrig i huvudet att jag vissa stunder bara hörde röster långt bort nånstans. Allt var som i dimma.
Efter en stund var det dags att börja krysta och det gjorde så ont!!!! Jag hade inte alls så ont när Em kom...
Barnmorskan försökte prata med mig eftersom jag spände mig så, men jag lyssnade inte på henne alls! Hon fick säga till Tobbe att tala om för mig att jag skulle slappna av.
Tobbe var jätte lugn och sansad och han var den enda jag lyssnade på. Han höll mig i handen hela tiden.

Ut kom bebisen till slut iaf. Barnmorskorna la henne/honom på min mage utan att säga vad det var för kön!
"Vad blev det, vad blev det??", frågade jag.
Tobbe kikade efter och sken upp som en sol! Det var en liten pojke!

Vi var inne på näl 23:30 och Liam kom ut 01:45.
Han vägde 3095 och var 48 cm lång.

Vi hamnade på EVA-avd. Tyvärr kunde inte Tobbe stanna kvar för det fanns ingen plats...
Jag och Liam fick dela rum med en annan tjej och hennes dotter.
Dagen vi skulle åka hem upptäckte vi att Liam blivit gul... Prover togs, men som tur var var de inte så höga så han behövde sola, så vi fick åka hem.
När Tobbe och Em kom för att hämta oss var hon inte alls intresserad av sin lillebror. Hon klappade bara honom lite på handen. Hon var mer intresserad av att få smaka på maten som jag satt och åt =)
Efter höftkontroll på Liam åkte vi hemåt. Väl hemma började Em klappa och pussa på lille Liam.
Namnet lärde hon sig snabbt att säga!
På söndagen åkte vi tillbaka till näl. Kollade vikten, hörseln och bilirubin. Allt var bra! Barnläkaren (som var jätte bra) okejade Liam och vi fick åka hem!

Nu försöker vi anpassa oss så gott det går med två småbarn i familjen.
Em (som innan Liam kom) var otroligt svårnattad, hon sprang upp och ner ur sängen hela tiden och kunde hålla på så ett par timmar, har nu sen Liam kom hem somnat med en gång! HOn springer inte upp och ner nånting alls längre! =)
Jag och Tobbe trodde att det skulle bli ännu värre nu, men det blev helt tvärtom!
Första natten hemma när jag skulle byta på Liam, så skrek han som en stucken gris. Då kom Em upp och la huvudet på sned och ville ge Liam sin napp =) Men hon gick och la sig lika fort igen och somnade om.
Nu när han skriker på nätterna, så bryr hon sig inte alls! Tror faktiskt inte att hon vaknar till överhuvudtaget, så hon har anpassat sig väldigt bra med en gång! =)

Annat är det med mig och Tobbe. Nu är det dags för vakna nätter igen... Liam sover gott på dagarna, men på nätterna äter han som en tok! Men det är väl ett gott tecken och det kommer ju faktiskt en tid då han kommer att sova hela nätterna även om det känns väldigt långt bort just nu.
Han är så ljuvlig att sitta och mysa med, så det gör inte så mycket. Sova får vi turas om att göra på dagarna =)
Funderar bara på hur jag ska fixa detta själv när Tobbe börjar jobba igen... Men kan min kompis Therese fixa det med Noah och de två tvillingflickorna, så ska nog jag kunna fixa det med en Em och en Liam =)
Beundrar dig Therese! Du är en power-mama!!! =)

Nu ska vi äta lite gott och sen får vi se hur mycket sömn det blir =)

Kram på er!



Liam


Liam!

Japp, nu är lillkisen äntligen här!!!!!
Em älskar sin lillebror och man ser hur stolt hon är! =)

Mer orkar jag faktiskt inte skriva just nu, men jag återkommer så fort energin är tillbaka =)

Ska passa på att skicka en massa kärlek till Therese som kom hela vägen från alingsås sent på kvällen och tog hand om lilla Em medans vi åkte in till näl!!!!
Love you!!!!!!!


Kan det vara på g???

Idag har varit en lugn dag. Em har varit på dagis och blev som vanligt jätte glad när hon fick komma dit =)
Efter jag hämtat henne åkte vi en sväng till mamma och pappa och sen vidare hemåt. Em låg på den ena soffan och jag på den andra och sov en timma.

Imorses började den där molande värken i magen igen, men den här gången verkar den inte försvinna utan trappas bara upp!!!! =) Får hoppas på att det är på gång nu! Ska försöka hålla ut och stanna hemma så länge som möjligt och vila.
Vi hör av oss om det händer nåt =)

Här kommer lite bilder på våran lilla sessa:









De senaste dagarna har inte Em velat sitta i sin barnstol när vi ätit middag. Hon har hellre velat sitta i Tobbes knä och äta och så kunde vi ju inte ha det. Då kom jag på att vi hade en bilkudde, en sån som de har när de blir större. Jag satte fast den på en av köksstolarna och det funkade jätte bra! Nu sitter hon så fint vid bordet och äter. Antar att hon kände sig för stor för barnstol =)

Leker med vatten


Em sjunger!


Långsamma dagar

Här händer INGENTING!!!!
Igår tyckte både jag och Tobbe att dagen var så fruktansvärt lång och vi gjorde verkligen ingenting! Em fick pyssla lite med sin playdoh-lera, det gillade hon!

Den molande värken fortsätter till och från, men mer än så blir det inte... Tobbe tror inte att h*n kommer förrens i feb! Så länge orkar inte jag vänta!!!! Jag vill att h*n ska komma NUUUUUU!!!!!!!

Det jobbiga just nu är att jag är konstant hungrig. Klockan är 22:30 i skrivande stund och jag känner att jag lätt skulle kunna äta en saftig köttbit med pommes och nån god beasås till! MMMmm, vad gott det hade varit!

Em fortsätter att charma oss med sina små kommentarer! =) Hon tycker ju det är så roligt att prutta. Ibland kan hon stå och verkligen ta i bara för att det ska komma en liten fis =)
Lyckas hon klämma fram en, så säger hon glatt: Jag putta! (Hon kan ju inte säga R-än).
Ibland väcker hon mig på morgonen och säger: Mamma, ja putta!
Kan man annat än skratta då??? Dessutom stinker hennes bomber som jag vet inte vad!
Undrar vad det ska bli av denna lilla tjej?? Hon drar timmerstockar på nätterna som en riktig skogshuggare, hon släpper brakare som en vuxen karl, hon hatar att ha klänning på sig och hon vill ABSOLUT INTE ha hårband eller hårspännen! Hon kommer nog bli en riktig liten pojktös! =)

Nu ska jag lägga mig tror jag!

Nässpray

När otrivin nässprays-reklamen går på tv, så ropar Em "mamma mamma". I början kunde jag inte alls förstå varför hon ropade det, men nu förstår jag ju! Jag använder ju otrivin nässpray mest hela tiden och det står såna flaskor lite överallt här hemma och om Em hittar dem, så kommer hon med dem till mig och säger "mamma mamma"! =)
De sprayar ju näsan i reklamen precis som hon har sett mig göra =)
Ja, jag har ett litet beroende och det är hemskt! Men ska ta tag i det efter bebisen är ute för jag tror och hoppas at det har med gravditeten att göra.

Tjoho!

Gick upp alldeles för tidigt idag känner jag eller så gick jag och la mig alldeles för sent igår...
Em var morgonpigg iaf! Väckte henne vid 06-tiden och sa att vi skulle åka till mormor och morfar, då hoppade hon glad som en lärka upp ur sängen! =)
Fick lämnat av henne hos mamma och pappa och begav mig mot näl.
Inne på näl höll de på att göra om och flytta runt, så i infortmationen visste de knappt vart avdelningen jag skulle till låg... Hittade fram till slut och fick hjälp av en barnmorska som visade mig in till ett rum. Hon läste i min journal och var väldigt imponerad över att första förlossningen hade gått så fort =) Hon kände på magen i en sekund och sa: Den ligger med huvudet neråt.
Hon gjorde ett ultraljud och mycket riktigt låg den precis som den skulle =) Hon visade mig huvudet och hjärtat som slog. Det gick så fort, så något kön hann jag inte se....
Hon sa också att det kommer bli en liten bebis denna gången också =)
Tänk om våran bm här i Sollebrunn kunde vara lika säker som hon på näl... Eller att de iaf kunde ha en ultraljudsapparat, då hade hon ju kunnat kolla själv, så hade jag sluppit denna resan idag... Jaja, nu är det gjort iaf och det känns bra!

Nu vilar Em och det ska jag också göra för jag var och storhandlade efter näl och packa tunga varor och bära tunga kassar var inte så bra för magen känner jag....


Bm

Idag var jag hos barnmorskan för lägeskontroll på bebisen. Tyvärr var hon fortfarande osäker på hur den ligger, så imorgon bitti blir det en tur in till NÄL för att kolla med ultraljud. Ligger den med huvudet uppåt, så blir det vändningsförsök med en gång... Har ju hört en del om de här vändningsförsöken, så jag hoppas verkligen att jag slipper det! Snälla, snälla bebis ligg med huvudet neråt!!!!! Jag vill ju att den ska vara fixerad nu och redo att komma ut!

Idag har Therese varit här och hälsat på också. Vi lagade jätte god mat och till efterrätt blev det semla! Hon hade köpt med sig den största semelkransen jag nånsin sett! =)

Nu ska jag kika lite på tv och sen blir det sängen i lagom tid för imorgon ska jag och Em upp tidigt. Jag ska vara på näl 08:00 och ska lämna av Em hemma hos mamma och pappa först.
Håll nu tummarna för oss imorgon!!! =)

Häckner!

Såg ni på Carl-Einar Häckners variete på tv:n höromdagen förresten?? Jag missade ju tyvärr det för Tobbe skulle se på Svärdet och spiran... Men som tur är finns ju svt-play =)
Jag såg varieten live på liseberg i somras, SJÄLV! Syrran, Ramond, Alva, Tobbe och Em åkte karuseller medans jag kollade på min favorit! =) Jösses vad jag skrattade åt den här delen i varieten som visas här under.
Undrar förresten vart min bok av Häckner är som jag fått signerad??? Var på teater med honom för några år sedan med Marianne och Maria. Efter teatern köpte jag boken. När vi var på väg ifrån teatern, så ångrade jag mig att jag inte stannade och fick den signerad, så jag gick tillbaka, gick upp för en trappa och där stod han! Jag frågade lite försiktigt om jag kunde få hans autograf i min bok. Självklart, sa han och skrev i den: Till Jennie från C-E Häckner och så ritade han ett hjärta! Då var lyckan gjord och så nära honom lär jag väl aldrig komma igen...

Här kommer två klipp från varieten:

Bio

Igår var Hanna här på besök! Det var jätte roligt att se henne igen. Vi ses inte så ofta nu när hon bor i gbg, men som tur är bor hennes syrra i St.Mellby, så då passade hon på att kika förbi här när hon ändå var hos henne =)
Em flirtade in sig totalt och efter att Hanna åkt övade hon på att säga hennes namn hela tiden =)

När Tobbe kom hem åkte jag iväg till alingsås med Lisa och gick på bio. Änglagård 3 blev det. Den var väl helt ok, men det var mest pladder i den tycker jag. Det var roligt med alla tillbakablickar för det var många scener från de gamla filmerna som jag inte ens kommer ihåg... Så får nog se på de två första filmerna nån dag. Men något som jag kommer ihåg och som jag gärna tittar på är när C-E Häckner är med och är spritt språngandes naken på bryggan i den första filmen! =)

De hade gjort en fin hyllning till Viveka Seldahl som spelade Rut och t.o.m. Per Oscarsson hade de fått med när de blickade tillbaka. Inte visste de ju när de spelade in filmen att han skulle gå bort.

Efter filmen åkte vi til McDonalds =) Det var gott!

Inatt vaknade jag av att magen värkte nåt fruktansvärt! Em var vaken, så hon la huvudet på sne och sa "mamma" och strök mig över huvudet =) Tobbe vaknade och jag sa att han skulle föbereda sig.  Det kom och gick en längre stund, men avtog sen och då somnade vi alla tre och efter det har jag inte känt nåt. Men tror att magen har sjunkt ner något då jackan går lätt att knäppa. Bara igår var det knappt att jag fick igen dragkedjan.
Hoppas iaf inte att det händer något nu, för jag har bilen, så då får jag köra mig själv in till NÄL =) Nä då, pappa får komma till undsättning.
Har det inte hänt något till den 23:e, så får Em vara hemma från dagis fr.o.m. den 24:e så Tobbe kan ha bilen varje dag ifall att... Jag kan ju som sagt inte köra in själv med värkar.

Iaf så ångrar jag det jag skrev i föregående inlägg att jag VILL känna smärta, att jag VILL att det ska göra ont, ont, ont! För efter inatt är jag bara skraj som f-n! Det gjorde så ont och jag beundrar verkligen de kvinnor som får ligga i flera timmar med värkar innan bebisen kommer!
För min egen del hoppas jag att det går lika fort som med Em!

Nu ska jag plocka lite medans tösa är på dagis!

Smärta!

Tänk att man kan längta efter smärta så mycket som jag gör just nu!!! På kvällarna brukar det mola lite i magen och jag tänker bara: Sätt igång nu då! Jag VILL att det ska göra ont ont ont!!!!
Men när den dagen kommer så ångrar jag mig säkert =)
Förra gången hos bm skrev vi ner lite hur jag vill ha min förlossning. Det enda jag vill är att klara mig utan smärtlindring så länge som möjligt. Klarade jag det förra gången så gör jag det nu med förhoppningsvis =)
Det skulle vara så härligt att få ut den här lill* bebisen nu! Vi är så nyfikna här hemma på hur h*n ser ut!
Min bm tror inte att jag kommer att få en så stor bebis denna gången heller, men jag klagar inte... ;)
Bara h*n slipper gulsot, så vi måste stanna kvar på NÄL i en vecka... för det var INTE kul! Särskilt inte när man inte får ta emot besök förrutom pappan och syskon då...

Längtar nåt fruktansvärt till våren och sommaren nu också!
Vill sitta på en parkbänk på avenyn och äta glass och titta på folk.


 Gå på fik och sitta ute i solen. Åka ut till Hönö, det är så vackert där ute!


Åka på skaldjurskryssning i år igen!


Dock vill inte min kära sambo åka på detta i år igen =(
Men jag kanske kan ragga med mig nån annan =) Nu när jag äntligen kan ta mig ett eller två glas vin till sommaren, så är det några stycken i bekantsskapskretsen som ska ha barn i sommar... Typiskt! =)

Bjuder på några nytagna bilder på mig och Em






Nepp, nu ska jag fortsätta att drömma om våren och sommaren =)
Ha en fin fin dag allihop!

Semla!

Igår var Camilla, Thomas och Irma här på middag. Det bjöds på indisk mat och jag måste säga att det blev väldans gott! =)
Tjejerna busade, kramades och pussades. Rutschkanan som vi köpt till Em blev väldans populär av Irma tror jag =)

På kvällen började snön rasa ner från vårat hustak och det dånade som bara den! Katten var ute och kom inte när jag ropade, så blev rädd at hon låg begravd under snömassorna som rasat ner. Tobbe sa: Hon kommer väl fram till våren isf!
Snäll sambo jag har va?? =)
Senare på kvällen kom hon iaf hem som tur var. Då fick hon många kramar o pussar av mig!

Idag åkte jag och Em en sväng till mamma och pappa. Det första Em frågade efter när vi kom dit var Alva. Som tur var, så kom allt lilla Alva sen och då blev det kramar o pussar! Dessutom åt vi årets första semla och den var otroligt god!
När vi kom hem igen somnade Em som en stock i soffan! Det tar på krafterna att busa med lillkusin! =)





Bjuder på en magbild också! =)

Money money money!!!!

Äntligen ska jag få pengar från a-kassan!!!! Fick ett meddelande från dem igår! =) Inte blev det mycket, men man får vara glad för det lilla. Börjar ju snart med fp ändå =)

Finebsök!

Idag har varit en väldigt trevlig dag! Den började med att vi låg kvar en lång stund i sängen efter vi vaknat, dock blev det inte så mycket vila då Em for runt som en vilde =)

Jag åkte till bm och kollade läget med bebisen. Nu är hon osäker på om h*n ligger med huvudet neråt, så ska tillbaka om en vecka igen för lägeskontroll och är hon lika osäker då, så blir det till att åka in till Alingsås för att kolla ordentligt.
Jag hade iaf gått upp 3 hekto och magen hade växt lite till.

När jag kom tillbaka hem från bm, så hade Lena och Jan kommit. Em var i sitt esse och charmade sin farmor och farfar totalt eller "faffa" och "babo" som de heter på Emelie-språk =)
Förberedde lite mat sen åkte jag och Tobbe till Alingsås för att hämta en rutschkana som Em skulle få sen passade vi på att handla lite också till middagen imorgon som vi ska bjuda Camilla och Thomas på =)
Rutschkana blev väldigt uppskattad så den har blivit flitigt använd idag =)

Em älskar verkligen att ha sin farmor och farfar här! Farfar är en riktig favorit! Så fort han går nånstans och Em inte ser honom, så ropar hon "faffa" =) Hon vill gärna sitta i hans knä och kika i böcker =)
Men nu har de åkt hem och hon saknar dem nog för hon har tjatat om faffa och Bondis (Lena och Jans katt) hela kvällen =)
Det är så härligt och underbart att hon har så många rumtomkring sig som älskar henne för det lär hon behöva sen när den nya kommer.

Nepp, nu är det nog snart dax att lägga sig...

Dagisälskare!

Igår fick Em äntligen komma till dagis! Hon har ju inte varit där på 1 vecka, så i en veckas tid varje morgon har det första varit som hon sagt "dagis" och så har hon tittat frågande på mig...
När jag lämnade henne där igår, så kramade hon om barnen som mötte henne i tamburen =) Nu dröjer det dock en vecka till innan hon ska dit eftersom det är stängt idag och imorgon.
Hon kan rabbla nästan alla namnen på de andra barnen också =)
När jag skulle hämta henne var det inte lika roligt... Hon sprang ifrån mig och gömde sig. Sa "näää" när jag frågade om hon skulle åka med mig hem... Till slut fick jag locka med att jag hade godis ute i bilen vilket jag inte hade men... Det funkade tills vi kom dit och hon förstod att hon inte skulle få något godis. Då var det gråt och skrik hela vägen hem.... Men hem kom vi iaf! =)

Idag skulle Lena o Jan kommit hit, men p.g.a. det dåliga väglaget gick det inte.... Men imorgon ska det bli bättre, så då får vi hoppas att de tar sig hit! =)

Nu blir det tv:n och slapp i soffan en stund! =)

Fika

Då är det ett nytt år nu då! Spännande!
Nyårsaftonen firades lugnt coh sansat här hemma. Tobbe och jag gjorde hasselbackspotatis och porterstek. När vi skulle äta kände jag varken nån lukt eller smak.... Det var lite trist, men senare på kvällen kom det tillbaka så då åt jag en gång till och sen blev det marängswiss =)
Klockan 22 somnade jag i soffan framför tv:n, vaknade till vid 23:45 men hann somna igen innan 12-slaget... Jaja, det kommer fler nyårsaftnar =)

Igår var en lugn dag inne i magen. Bebisen hade nog tagit en vilodag. Det var nästan så jag blev lite nervös för den har ju alltid hållt på som värsta yrvädret där inne... När den väl rörde sig, så var det med så svaga rörelser... Men idag är det som vanligt! Sparkar mig i revbenen, jätte härligt!

I söndags var mamma, pappa, linda och hennes lilla familj här på fika. Em och Alva satt bredvid varandra och Em matade Alva med bulle. De såg så söta ut! Em älskar verkligen sin kusin! Hon går helst och pussar o kramar på lilla Alva hela tiden =)

Lilla Alva med mormor


Emelie med sin moster





Sitter här med lite magont, men det känns inte mer än mensvärk... Skulle ju inte göra nåt om det satte igång nu, men det gör det nog inte ändå...



Ja just det! Idag kom Tobbe hem med en jätte fin blomma till mig! Vet inte vad jag gjort för att förtjöna den, men fin var den iaf! =)


RSS 2.0