Så söt!

Hade precis en fin liten påhälsning i trädgården!
Till dig Fredric: Jag vet vad du tänker skriva och det är INTE mat!!!!! ;)



Måndag

Igår kom det lite mer snö här... Det räcker nu tycker jag. Det som är kan ligga kvar resten av vintern.

I fredags var jag och hämtade Em på dagis. Lämnade henne på morgonen med pappas bil, åkte till pappa och lämnade tillbaka bilen sen körde pappa hem mig. När klockan var 13:30 tog jag mig en promenad in till Sollebrunn. Fy fasen vad det blåste kallt ute på vägen och inte fanns det mycket väg att gå på heller då vägen här har varit under all kritik! Men som tur var körde bilarna sakta.
Väl framme på dagis var Em ganska villig till att ta på sig ytterkläderna och följa med mig. Kan bero på att jag sa att vi skulle gå till mormor och morfar =)
Väl framme rusade Em in och ropade "bobo" (hennes ord för mormor). Tyvärr var inte mamma hemma just då för hon hade inte slutat jobbet. Em bröt ihop totalt när hon insåg att bobo inte var hemma! Jag har aldrig sett henne göra så förrut, så längtan efter bobo var nog stor =)
När mamma väl kom hem sen då hängde Em runt hennes hals mest hela tiden =) Fast morfar går allt bra att krama om också =)

Hon är så go våran lilla tösabit!
En favoritlåt har hon också. Så fort vi sätter på datorn här hemma, så kommer hon fram och ropar "waka waka"! Då ska vi lyssna på Shakira. Helst ska det vara på youtube, så hon kan se på musikvideon samtidigt. Tror inte det dröjer länge innan Em skakar rumpa precis som Shakira! =)

Bjuder på några bilder idag också:


Em är lite morgontrött...


Men som ni ser på tiden som bilderna är tagna, så tar det inte många
sekunder innan hon är i busartagen =) Det har inte ens gått en minut...


Em idag på morgonen


Snö!


Vi har såna fina istappar på vårat berg här på baksidan!



Inspirerande blogg!

Min svägerska har börjat blogga!!! =)
Hon skriver för Vi i villa och det hon skriver om är renovering, pyssel och annat kul! Dessutom är det lågbudgettips och det är ju kanon för oss som bara älskar second hand t.ex!!!! =)
För vem har sagt att allt måste kosta dyra pengar???

Klicka HÄR så kommer ni till hennes blogg!

Snö snö snö!!!

Pappa var snäll och lånade ut bilen till mig idag och imorgon, så Em kan komma till dagis. När vi kom ut till bilen imorses, så var den helt översnöad! Hade ju snöat hur mycket som helst sen igår kväll!!! Det var bara att börja borsta av den och sen fräsa iväg. Här nere vid våran korsning när jag skulle svänga upp på stora vägen, så körde jag nästan fast i snön eftersom ingen hade varit här och plogat än... Men jag kom upp till slut och ut på vägen kom vi, men jösses vilket väglag!!! Jag fattar inte var alla plogbilar håller hus??!!
Jag körde i 50 hela vägen in till Sollebrunn. Som tur var var iáf parkeringen på dagis skottad. Däremot var det jätte halkigt där, så Em ramlade omkull och jag var på väg att dratta på ändan flera ggr innan vi kom in...
Ja, vintern kom tidigt i år.  Ska försöka ta några bilder här sen och lägga upp.

Nu inväntar jag Lisa. Vi ska hålla varandra sällskap idag medans våra döttrar är på dagis. Lisas lilla Gabriella har också börjat på Rävlyan och har samma tider som Em =)
En fika på Kaffekoppen får det bli sen om vi tar oss dit =)


Jösses!

Idag är det den 23:e nov. Bebisen är beräknad om två månader!!!! Vi är nu i v.32 och det mesta känns hur bra som helst! =)
Funderar väl fortfarande på vad det kan vara för en liten krabat eftersom det i stort sett aldrig är en lugn stund i magen =) Men det är en härlig känsla när den sparkar, trycker och har sig. Dock är det jobbigt att konstant känna sig kissnödig då h*n ofta trycker ner mot blåsan, så en toalett måste ALLTID finnas nära till hands!

Tiden har gått så fort, så det har nog inte sjunkt in ÄN att vi ska bli tvåbarnsföräldrar =)
Em tycker det är jätte roligt att peta och trycka på min stora mage. "Bebis bebis" säger hon =) Sen drar hon upp sin egen tröja och pekar på sin mage och säger "bebis bebis". Tror inte hon förstår riktigt. Ska bli spännande att se hur hon reagerar på sitt syskon =)

Mycket snö har vi fått också och mer ska det bli, så imorgon får Em stanna hemma från dagis. Finns inte en chans att jag drar ut med henne i barnvagn på stora vägen i detta värdelösa väglag! Ska fråga pappa lite snällt om jag kan få låna hans bil torsdag och fredag, så hon kan få vara på dagis iaf två dagar denna veckan.

Helgen som kommerär det SAIK:s loppmarknad inne i Sollebrunn, så det får bli en sväng dit. Efter det blir det adventsfika hemma hos mamma och pappa
Helgen efter det kommer Lena, Jan och Fredric och då är det ÄNTLIGEN dags för julshow med julbord!!!!! Det ska bli SÅ roligt! Hoppas bara att väglaget blivit bättre tills dess, så de kan ta sig från Säffle och hit och vi sen kan ta oss in till Göteborg...
På söndagen är det skyltsöndag här på förmiddagen, så tänkte få med dem ut på det om de har lust =)

Läste en artikel i expressen med Peter Simson som är huvudrollsinnehavaren i julshowen som vi ska gå på:

Peter Simson tror på jul

GÖTEBORG. Peter Simson tror på jul. Med sin show på Gamla Ullevi blir det dessutom i 80-talets tecken. - Ja, herregud. Det är ju helt i tiden. Kidsen idag klär ju sig som jag gjorde 1982, säger han.

Den förra sångaren i Drängarna har sedan flera år odlat sin solokarriär.
Med sin stenhårda stämma underhåller han på både afterski och after beach.
Nu är det dags för julunderhållning. Ett nytt kliv för Peter Simson.
- Ja, det har jag aldrig gjort förut, säger han om sin show "Last Christmas".
- Men det är ju å andra sidan inte som om jag uppfunnit hjulet, säger Peter Simson.

Showen inriktar sig på 80-talet. En idé som han fick omedelbart då han fick förfrågan om han kunde ansvara för Gamla Ullevis julshow.
- Musiken är ju tillbaka och kidsen idag klär ju sig som jag gjorde 1982, säger han.
- Det blir inte bara julmusik, men allting är klart julanpassat. Det är med garanterad julstämning.

Hur var det att få uppdraget?
- Spännande. Men vi har fått trolla lite. Utrymmet är begränsat och lokalen tar bara 250 personer, säger han.
- Vi pratade lite om att ha gästartister. Men det struntar vi i. Arrangörerna frågade om jag räckte som dragplåster och det verkar så, för här är nästan fullbokat.



Ska som sagt bli jätte roligt!

Stackars!

Jaha ja, klockan är 02:20 i skrivande stund och här sitter jag framför tv:n i ena soffan och Em ligger i den andra och försöker sova.

Ikväll la vi henne vid halv 7. Hon somnade på stört, men vid 19, så vaknade hon och kräktes ner hela sängen. Vi bäddade rent och hon fick sitta uppe hos oss framför tv:n. Det dröjde inte länge innan nästa kaskadkräkning kom.
Sen har det hållt på så. Hon kräks, somnar och sover ca 10-15 min, vaknar och kräks igen. Ringde sjukvårdsupplysningen och frågade om det verkligen kunde vara vanlig magsjuka, men hon jag pratade med trodde att det var det. De är väldigt bra på sjukvårdsupplysningen, hjälpsamma och jätte trevliga! Känns tryggt att kunna ringa dem.

Gjorde iaf ordning lite vätskeersättning som skulle ges teskedsvis, men Em blev helt förstörd när hon inte fick dricka vanligt vatten ur sin mugg. Hon skrek och grinade och verkligen bad oss att ge henne vatten. Mammahjärtat orkade till slut inte mer, så jag gav henne kranvatten blandat med lite vätskeersättning, men eftersom hon slukade allt jätte fort, så kom det ju naturligtvis upp igen...

Sa till Tobbe att han skulle gå och lägga sig, så att åtminstone en av oss är pigg och utvilad imorgon, så han sover iaf gott nu =) Han och katten =)
Imorgon bitti är det min tur, då får han ta över.

Nu verkar det som att Em somnat gott hon också. Hoppas bara att hon får sova lugnt resten av natten. Jag tänker iaf sitta här och vaka tills det blir morgon.


Tjoho!!!!!

Nu får jag äntligen berätta!!!!
Sanna, (tjejen i vårat lilla tjejgäng som gifte sig i sommras), ska ha en liten bebis!!!!! :D
Jag är jätte glad för deras skull och det ska bli SÅÅÅÅ roligt!!!!
På tisdag nästa vecka ska vi träffas några av tjejerna och äta middag tillsammans. Tror ni det blir mycket bebis-och graviditetssnack eller????? ;)

Tänk att denna smått galna, goa "tant" ska bli mamma! =)

Åhhhh!!!

Jösses, vad krångligt det är med försäkringskassan och arbetsförmedlingen!!!!
Hade ju tänkt stämpla fr.o.m. den dagen jag slutar (22:a nov) fram tills bebisen är född, men då ska man vara tillgänglig på arbetsmarknaden också vilket jag ju naturligtvis INTE kommer att vara! Kul om man söker jobb och får erbjudan om ett och det första man måste säga är att jag ska vara mammledig....


Lite ledsen...

Idag vill jag bara lägga mig ner och skrika och gråta!!!!
Brukar inte vara den som beklagar mig för andra, så då gör jag det här i bloggen istället.
Har så ont i kroppen att jag knappt kan röra mig. En krycka eller två skulle inte vara dumt, för jag kan ju knappt gå! Inte är det roligt heller när Em står på golvet och sträcker upp sina små armar mot mig och vill att jag ska ta upp henne. Jag borde inte ta upp henne för det gör så ont, men jag kan bara inte låta henne stå där och vara ledsen...
Kanske inte är en bra idè att fortsätta jobba en vecka till trots allt.... Kroppen säger ju ifrån ganska så tydligt.

Nä, just nu är detta ingen rolig graviditet, men jag försöker ändå tänka positivt annars skulle jag inte orka någonting alls. Jag vet ju att belöningen blir en alldeles underbar liten bebis och jag längtar SÅÅÅÅ efter att den ska komma ut så man kan gosa =)

Så, nu har jag beklagat mig tillräckligt och förhoppningsvis ska ni slippa mer sånt här i min blogg =)



Hej hej!

I torsdags förra veckan var jag hos barnmorskan. Allt var bra med magen som växt 2 cm till sen förra gången och 2 kg hade jag gått upp. Hjärtslagen var bra, men hon var väl inte så överlycklig för att jag inte börjat med mina niferex (järntabletter) än... Men ska ta tag i det nu.

Annars händer inte så mycket just nu... Em har fått tillbaka sin förkylning och hosta... Så tråkigt att det aldrig kan försvinna!

Igår var vi hemma hos pappa en sväng för att fira Fars dag. Fick en massa god fika och Em fick lekt av sig med Alva.
Lilla Alva har ju börjat gå nu och fort går det, så hon och Em har jätte roligt ihop! =)

Imorgon ska jag och Em ta en morgonpromenad in till Sollebrunn. Vi ska vara på dagis 07:30. Känns lite så där att gå när det är mörkt delvis för trafiken, men också för vildsvin... Är skitskraj för dem nu efter Tobbes möte med ett grymtande vildsvin och för att grannen häromdagen berättade att en bil kört på ett vildsvin precis här nere vid våran väg.
Tobbe läste även en artikel om en präst som fick sig en brottningsmatch med ett vildsvin:

Präst brottades med vildsvin

Prästen Fredrik Carlsson blev blåslagen efter en brottningsmatch med ett vildsvin.

Fredrik Carlsson är präst i Kviinge församling och bosatt i Hanaskog i Skåne tillsammans med sin familj.

Det finns gott om vildsvin i området. Under årens lopp har Fredrik Carlsson skrämt många svin på flykt.

- När ett vildsvin laddar för en attack blåser de upp sig. Då gör jag likadant och tar samtidigt ett steg framåt. Då brukar de bli rädda och springa iväg, berättar han.

Men inte i måndags kväll. Det var mörkt och disigt när han och dottern var på väg hem från bussen vid niotiden. Plötsligt befann sig en grupp vildsvin med kultingar alldeles för nära och ett vildsvin gick till attack mot dottern.

- Jag lyckades sparka till det så att vildsvinet missade henne, berättar Fredrik.

I nästa sekund får han stöt av ett annat vildsvin, faller till marken och får djuret över sig.

- Ja, vi gick en liten omgång och det enda jag tänkte på var undvika att bli biten. Jag låg på rygg, fäktade och slog så gott jag kunde. Som tur är ser vildsvin dåligt, det kunde aldrig måtta ett bett.

Till slut gav vildsvinet upp och sprang iväg.

 Fredrik Carlsson är blåslagen och har haft smärtor i nacken efter slagsmålet och han ser gärna att jakten på vildsvin ökar hos godsägarna i området.

- Här finns onaturligt många och efter det här känns det lite otäckt, säger prästen.



Visst är det läskigt med dessa SVIN?!

Snö!

Oj, vad mycket snö det har kommit här idag!
Det snöade för fullt imorses när jag och Em skulle åka iväg, så det var bara att börja borsta av bilen. Tyckte det var hur mysigt som helst när snön yrde omkring för blåste rejält gjorde det också! När jag lämnat Em på dagis, så var det bara att åka iväg och jobba. Ute och cykla hela dagen skulle jag vara också... När jag var ute mitt i snöyran, då var det inte så mysigt längre... Snön piskade mig i ansiktet, det var inget härligt alls!
Det var ganska skönt att få komma hem sen och känna värmen från brasan.

Snart kommer pappa med hemleverans på mammas hembakade lussekatter!!!! =) Så en lussekatt eller två och några glas julmust får det bli ikväll =)

Här kommer lite bilder som jag tog tidigare idag. Det har inte slutat snöa än, så det är ännu mer snö nu! De var precis här och plogade vägen utanför. Em tyckte det var jätte spännande med den stora traktorn =)








Längesen

Den här låten sjung Lasse Berghagen i Så mycket bättre igår när det var Petters tur att bli hyllad. Jag fastnade direkt för den låten! Tycker den är jätte vacker med en fin text!




Kall promenad

Imorses lyste solen så fint, så vi tänkte att vi ger oss ut på en promenad! När vi gått en bit då försvann solen och det blev skit kallt! Men det var en trevlig promenad ändå =) Em ville gå själv mest hela tiden och dra sin vagn. Vi gick förbi ridskolan och där fick vi stå en bra stund. Em ropade vovve till hästarna och vinkade på tjejerna som var ute och red. Har en känsla av att vi kommer få stå där i kylan om några år och vänta medans tokfian tar ridlektioner =)

Efter vi kommit förbi ridskolan ville hon sätta sig i vagnen och det dröjde inte länge förrens hon somnade.
Vi var ute och gick i säkert 1 1/2 timme! Magen klarade det bra, det värsta var bara att jag blev fruktansvärt kissnödig! =)
Självklart när vi var hemma, så bröt solen fram och sken så fint resten av dagen...

När vi kom hem skulle jag åka in till Sollebrunn och handla grejer till kycklingsalladen som vi ska mumsa på ikväll. Det var helt knökat med bilar ÖVERALLT!!!! Det är slöjdmässa idag och imorgon nämligen. Jag fick parkera vid shell! Det är JÄTTE LÅNGT att gå! Nä då, det är det inte men.... för en gravid kvinna är det det =)

Imorgon ska jag åka och storhandla alldeles för mig själv! Ska bli trevligt att få gå där och lulla i min ensamhet =) Fast det är säkert en drös med pensionärer som håller mig sällskap =)


Magbild!

Här kommen en liten magbild nu när vi är i v.29! =)
Den är ganska mörk tyvärr men....

Tjuvlyssnat!

Det var en pappa som sa till sin son:
"Du är allt en liten gris du! Vet du vad en gris är??"
Sonen svarar:
"Ja, det är sonen till ett SVIN!!!!!!"

Snorig liten tjejja

Idag har jag varit på fot- och ansiktsbehandling! Det var underbart! Tänkte jag skulle utnyttja friskvårdspengarna vi får från jobbet nu innan jag slutar. Det ska de inte få snuva mig på! =)
Fick fransk pedikyr, så nu är mina tånaglar så fina! Vem jag nu ska visa de för så här mitt i hösten?? Man går ju inte direkt i några flipflop... =)
Fy fasen vilket väder det är! Men lite mysigt också förstås när man kan tända levande ljus.

Em har varit hemma från dagis idag. Enligt Tobbe var hon jätte besvärlig hela dagen, men när jag kom hem från jobbet var hon som en liten solstråle! Alldeles svart och fin runt ögonen eftersom hon lyckats hitta min kajalpenna.... Jaja, det ska börjas i tid =)

Ringde dagis i eftermiddag och sa att hon kommer imorgon. Monica (dagisfröken) berättade att förra veckan hade sju barn sjukanmält sig samma morgon för förkylning, hosta och ögoninflammation! Precis det som Em lyckats åka på... Inte roligt när hennes små ögon varar sig och hon kliar sig frenetiskt i dem... Sover dåligt på nätterna gör hon också...

Tobbe var ute och gick ikväll. Han ringde hem när han varit ute en stund och skrek att han ALDRIG tänkte gå ut och gå mer!
Tydligen hade han hört en massa högt grymtande precis bakom sig! Han hade släckt pannlampan och sprungit för glatta livet!
Äckliga vildsvin!

Idag har inte magen var nåt rolig alls. Det trycker på ett obehagligt sätt så jag mår illa. Inte får jag någon matlust då heller... Har iaf lyckats få i mig lite ägg och bacon ikväll.
Den spänner och gör ont... Men det är klart, den övar väl sig för vad som komma skall =)

Nu ska jag kika lite på Efterlyst!
Ciao!



Syskonvagn!

Igår kom Emelie och hämtade Em.
Emsan hade gått och ropat på Tilo hela dagen (Emelies hund), så hon blev glad när de kom =)
När de hade åkt gick Tobbe ut på en promenad och jag satt här hemma och slappade. Hämtade Tobbe i Mellby efter en timma. Han hade gått grusvägen dit och dessutom nästan blivit attackerad av en stor kronhjort!
Väl hemma igen lagade jag lite god middag och sen kollade vi på film. Gick och la mig vid 23-tiden, då kändes det konstigt att inte ha Em bredvid, men gud så gott jag sov! Inge som väckte mig på morgonen =)

Idag åkte vi in till Alingsås Tobbe och jag. Tänkte att vi skulle äta lunchbuffè, men det är värdelöst att ens försöka äta lunch i Alingsås. Varenda lunchställe är fullt med folk! Vi shoppade gardinstänger istället =)
Sen åkte vi vidare till Vårgårda för att hämta en syskonvagn. Så nu har vi en sån äntligen! Den är jätte fin och vi är jätte nöjda med den!
Nu i eftermiddag kom Emelie tillbaka med Em och jösses vad man känner att man saknat det lilla yrvädret! =)

Nepp, nu ska jag äta lite och sen läsa en stund innan läggdags!

Jultomte

Tobbe var precis ute och hämtade ved. Em stod här i soffan och kikade ut genom fönstret och ropade "pappa". Då kom jag på att det hade varit SÅÅÅ fint om Tobbe nån julafton kom utklädd till tomte uppifrån skogen med en lykta och en stor säck med julklappar. Förhoppningsvis är det en massa snö som han kan pulsa i också =) Då kan det stå två små ungar här i soffan och kika.
För er som sett Ogifta par, så ska han INTE få ha någon plunta med sig! ;) Spola filmklippet till 03:25 ungefär, där börjar det roliga! Hela klippet är roligt iofs! =)

RSS 2.0