Längesen nu...Igen.

Blir inte så mycket bloggande nu när vi är mitt uppe i flytten.

I lördags kom Tobbes föräldrar (Lena och Jan) hit. Jan putsade alla fönster in- och utvändigt. Lena gjorde våran spis ren och fin. Tillsammans gav de sig på badrummet också PLUS att de hade hand om Em medans jag, Tobbe Camilla och Thomas körde några vänder med möbler och kartonger.
Vi tackar SÅÅÅÅ mycket för hjälpen!!!!! =) Utan er hade vi inte klarat oss!

I söndags körde jag och Tobbe en vända med ett flyttlass själva. Det var tungt och bökigt, men vi fixade det! Medans vi gjorde det var Em hos Emelie. De var på kalas hemma hos Emelies mamma.
Har fått se bilder från kalaset och Em ser ut att trivas som bara den! Det var bilder där hon sitter i knät på en massa folk som hon aldrig träffat förrut =) Hon är inte blyg den ungen =)
Efter vi hade kört en vända, så la vi oss i soffan och kollade på film. Efter halva filmen somnade vi gott i soffan bägge två och sov i en timma! Man ska passa på medans man är barnfri =)
Tack Emelie för hjälpen!!!

Idag ska vi till banken och efter det får vi nycklarna till huset! Tjoho!!!! SOM vi har väntat på denna dagen och nu är den äntligen här! =) Ska bli så skönt och få sova i en vanlig säng igen. I söndags körde vi nämligen bort dubbelsängen, så i två nätter nu har vi trängts i bäddsoffan, men det har varit lite mysigt det med =)

I måndags gjorde Em sin första "riktiga" dag på dagis. Jag lämnade henne där 07:10. En fröken och en liten pojk som redan var där tog emot oss i tamburen. Pojken hjälpte Em av med jackan och hängde upp den på hennes krok. De är så söta de små!
Sen åkte jag och jobbade några timmar. Hämtade Em igen vid 14:10. Då satt hon i tamburen och när hon såg mig genom fönstret, så blev hon så glad! =)
Camilla som har hjälpt oss under inskolningen sa att Em är så nöjd med allting. Hon äter jätte bra och sover gott när de andra barnen sover och leker jätte bra ute i sandlådan. Det känns skönt och höra och det märks att Em trivs. Hon gillar Camilla skarpt. Hon kramar henne hårt och igår när vi skulle åka hem så gav hon henne slängkyssar! =)
Nu är Em långledig. Hon ska inte tillbaka till dagis förrens på torsdag nästa vecka! Jag slår vad om att om hon hade kunnat prata, så hade hon säkerligen bett om att få gå till dagis ändå =)
Självklart måste det vara roligare att vara där och leka med de andra barnen än att sitta här med mig som bara packar och donar hela tiden =) Men självklart tycker hon det är härligt med lite mamma och pappa-mys. Hoppas jag iaf =)

Just nu är den lilla tokfian jätte snorig och hostig... Frågade på dagis om jag skulle ha henne hemma istället, men de sa att om de bara är snoriga och orkar med, så är de välkomna ändå. Tur det!

Vet att jag lovade bilder från dopet, men det får vänta lite till tyvärr. Batteriet till kameran är slut och laddningskabeln är nerpackad någonstans...

Nu ska jag packa lite till medans Em sover lite middag.

Dop m.m

I söndags var det dop för Alva.
Vi tågade in i kyrkan. Först gick jag och Eileen (Ramonds syster). Eileen höll i lilla Alva och efter oss gick Linda och Ramond och sist prästen.
När Em fick syn på mig började hon ju gnälla med en gång, men det gick över ganska snabbt.
Prästen hade också sagt till alla att det absolut inte gjorde något om det var barn som skrek eller om de kom fram.

När det var dags för min diktläsning tog hjärtat några extra skutt... Men det gick faktiskt bra!
Efter diktläsning och prästen hällt upp dopvattnet, så var det dags för Eileen att spela tvärflöjt och jag fick hålla i lilla Alva.
Hon spelade Idas sommarvisa och då kunde min älskade syster inte hålla tillbaka tårarna. Inte jag heller för den delen och inte mamma och inte Ramonds mamma =)
Hon spelade sååååå fint!!!!

Efter dopceremonin blev det smörgåstårta och tårta i församlingshemmet.
Efter ett par timmar åkte vi hem med Em som knappt sovit något på hela dagen. Jag åkte tillbaka till församlingshemmet sen och tog hand om Alva medans Linda, Ramond och Ramonds mamma städade iordning.

Igår åkte jag hem en sväng till syrran och kollade på de fina presenterna Alva fick.
Av mig, Tobbe och Em fick hon ett halsband med hängsmycke i form av en skyddsängel med septembers månadssten. Funderar på om jag inte ska ta och köpa et sånt till Em också med februaris månadssten...

Annars flyter allt på här hemma.
Inskolningen går kanon! Idag var Em kvar över lunchen och när jag kom tillbaka och skulle hämta henne, så satt hon vid bordet så snällt. Fröknarna sa att hon hade ätit jätte bra av allting. De hade fått kryddjärpar, couscous, sås, morötter och broccoli.
När vi kom hem la Em av världens rap och den luktade kryddjärpe... Ganska så mycket kryddjärpe... =)

Jobbade ikväll från 16-21. Hade ju helt glömt bort att skaffa barnvakt åt Em!!!! Men som tur var kunde Camilla ta henne en stund tills Tobbe kom och hämtade henne. Så idag fick Em och Irma leka litegrann =)

På fredag kommer Tobbes bror Christian hit och sover över. Han ska få hjälpa till att bära saker ut till garaget =)
På lördag kommer Lena och Jan och då börjar det första flyttlasset rulla =)

Nu ska jag kika lite på tv!

Bilder från dopet kommer längre fram när jag lagt in dem på datorn.



Lördag!

Började dagen 07:00 då Em vaknade och var full av energi! Det var bara till att gå upp och äta lite frukost.

Åkte in till stan en sväng och kollade lite i affärer. Hittade en jätte fin klänning som jag tänkte ha på Alvas dop imorgon.
Efter det åkte vi till Willys och handlade. Em började bli grinig i affären och när vi nästan var hemma så somnade hon. Tog in och la henne i sängen när vi kom hem.

Tobbe gick och tränade i eftermiddags och strax efter att han gått knackade det på dörren. Det var Camilla och Irma. En glad överraskning! Vi tog och gick en liten promenad här runt kvarteren =)

Lite senare nu ikväll kom Camilla, Thomas och Irma in här en sväng. Tobbe och Thomas delade på ett par öl i köket medans jag och Camilla satt i vardagsrummet med de små medans de lekte. Riktigt trevligt!
Kul när man kan ses så där lite spontant bara och allt inte behöver vara planerat in i minsta lilla detalj =)

Efter de hade gått la jag Em och hon somande på en gång!

Här kommer ett par bilder som jag lovat Christian =) De är tagna på vägen in till Alingsås idag.



Inskolning, dag 4

Idag har Tobbe varit med Em på förskolan. Han gick därifrån en timme och Em hade klarat sig galant utan sin pappa! =) Nästa vecka lämnar vi henne ännu längre stunder och på torsdag och fredag ska hon vara där från 09-14. Två långa dagar som säkert kommer att gå bra! Hoppas bara att hon somnar när de ska ha vila... Det återstår att se.

Själv har jag jobbat hela dagen lång. Gick hem till mamma sen som var barnvakt åt Em medans Tobbe var på banken och förhandlade om låg ränta =)
Det är verkligen inte bara att köpa ett hus! Det är så mycket man ska tänka på, papper som ska skrivas osv osv. Är glad att jag har Tobbe som är betydligt mer insatt i allt det där än jag!

Tobbe ringde telia häromdagen och förhandlade med dem också =)
Vårat bredband går ut den 23:e mars. För att flytta hemtelefonen så får man betala en avigft på 450 kr. Tobbe sa till dem att vi förlänger vårat bredband om de bjuder på flyttavgiften och det gick de med på!!!! =) Så där sparade vi några hudralappar =)

Imorgon ska vi åka till Alingsås och handla.
På söndag är det dop för Alva! =)

Ha en fin helg allihop!

Inskolning, dag 3

Idag har vi varit på förskolan från 9-11. När vi kom dit lekte barnen och Em hängde på =)
Det var även en liten sångstund, då hade Em lite svårt att sitta still... Men det har hon ju för det mesta =) Sen delades lite frukt ut som de fick sitta och smaska på.
Vid 10 gick de ut och lekte. Em fick sitta i en sulky eftersom det är alldeles för söligt för henne att krypa omkring. Jag var med en stund, men gick in i 15 min så hon skulle få vara själv med de andra barnen och fröknarna och det gick jätte bra!
När vi gick därifrån vid 11, så somnade Em på stört så fort hon la sig i vagnen =)

Vi gick hem en sväng till mamma, så Em fick stå ute och sova i vagnen. När hon vaknade gick vi bort till Emelie där Em är nu eftersom jag ska iväg och jobba sen.

Igår var vi hos Camilla och Irma. Tjejerna lekte medans jag och Camilla satt och tjöta och fikade =)
En väldigt trevlig fikastund, som alltid! =)

På kvällen gick vi och firade pappa som fyllde år. Fick ännu mer fika och tårta =)

Nu ska jag vila en stund =)

Inskolning, dag 2

Idag gick det också jätte bra!!! Em tycker det är roligast när de andra barnen kommer in och busar =)
Imorgon är vi "lediga", då ska vi vara här hemma och bara mysa. På torsdag ska vi vara på förskolan från 09-11. Då ska jag lämna henne där korta stunder. Hoppas det kommer gå bra!

På fredag är det Tobbes tur att följa med Em.

Idag ska jag iväg och jobba 16.15-21.15, så då får Em vara hos Camilla och Irma en stund tills Tobbe kommer hem =)


Inskolning, dag 1

Har varit jätte nervös inför den här dagen... Nervös för att det inte ska gå bra, för att Em inte alls ska trivas osv osv.
Klockan 10 var vi där och då var de andra barnen ute och lekte. Camilla (som har hand om oss) visade mig och Em runt inne på dagiset. Sen fick Em sitta med Camilla en stund och leka så de fick lära känna varandra lite.
Lite senare kom de andra barnen in och då försvann Em =) Hon kröp efter de andra barnen och skulle vara med och leka! Hon struntade fullkomligt i att jag var där =) Det var så härligt och se och en sån lättnad att hon redan första dagen verkar trivas som fisken i vattnet. Hon var inte rädd för barnen och inte för personalen. Hon bara skrattade hela tiden! Det var en liten pojk där som klappade Em på huvudet hela tiden, det såg för gulligt ut =)
Så det här ska nog gå bra!
Imorgon fortsätter vi! =)


Sarek

Den här låten skulle vara fin på ett bröllop tror jag =)



Present!

Fick en present av Tobbe nu i veckan. Skunk spray heter den.
En jätte bra present när man som jag är ute på kvällarna i jobbet ibland. Man vet aldrig vad det kan finnas för folk ute...
Läs om sprayen HÄR!

Cykeltur

Igår kom Fredric hit och hälsade på! Emelie blev jätte glad och flirtade hejvilt!

På kvällen när jag hade nattat Em, så höll hon på som en vilde inne i sin säng. Tjoade och tjimmade och kastade nappar. Jag och Tobbe turades om att gå in till henne och tala om att det var natten och dags att sova. Men nej då, hon fortsatte att härja. Så när Tobbe och jag fått nog gick Fredric in. Sa vänligt men bestämt att nu är det dags att sova. Efter det hörde vi inte ett knyst ifrån henne =) Farbror Fredric har pondus helt enkelt =)

Tog en sväng med cykeln förrut och Em fick åka med för första gången. Hon grät som en stucken gris när cykelhjälmen skulle på, men när vi väl cyklade iväg så satt hon bara där bak och skrattade =) Hon gillade det verkligen även om det blåste lite kallt.
Cyklade hem till mamma och pappa en sväng och var där en stund. Mamma skjutsade hem oss i bilen sen, för det blev väldigt kallt nu ikväll.

Imorgon börjar helgen och jag ska jobba fre, lör och sön kväll. Men tror att dagarna kommer gå fort och då är det en ny vecka och det är dags för Emelie att börja sin inskolning =) Ska bli jätte spännande!

När jag och Em var ute förrut, så kom grannen från villan mittemot ut och sa hej. Em har inte träffat henne sen hon var jätte liten, men det första ungen gör när hon ser henne är att krypa direkt fram till henne och sträcka ut armarna mot henne. Hon ville komma upp i tantens famn. Hon är inte särskilt blyg av sig lilla Em inte =)

Nepp, nu ska jag koka mig lite te.

Trevlig kväll på er!

Steg för steg!

Idag har jag och Em varit hemma hos mamma en sväng. Linda och Alva var också där =)
När vi satt vid köksbordet och fikade och Em var på golvet, så ställde hon sig upp och gick flera steg!!!! Sen gjorde hon så flera ggr om!!!!! Hon ser så söt ut när hon tultar fram på sina stapplande små ben och man ser hur glädjen riktigt lyser i ögonen på henne!

Sen sist

Igår var vi på Universeum hela familjen tillsammans med Camilla, Thomas och lilla Irma. Det var en jätte trevlig utflykt! Vet dock inte om Em var så intresserad av alla djuren, men för oss vuxna var det det iaf =)
På vägen hem gjorde vi ett stopp i Alingsås och åt pizza och sen kollade vi lite i affärerna.

Camilla visade en bild på en jätte söt fåtölj som de köpt till Irma! En sån var vi ju bara tvungna att skaffa till Em också, härmisar som vi är ;) Så en tur till Jysk blev det också. Em gillar inte att sitta i sin fåtölj, hon tycker det är mycket roligare att stå på knäna i den och hoppa sig fram =)

Annars har vi inte gjort så mycket. Har jobbat i fredags och idag.
Morgonturen som jag var ute på i fredags tog mig 2 timmar! När det är så halt, så måste man ju gå till varje vårdtagare. Cykla är inte att tänka på!
Ska bli skönt när all snö och is har smält bort. Idag kunde man NÄSTAN känna att våren är i antågande för jösses, vad skönt det var i solen =)

Här kommer lite bilder från Universeum-besöket:

Irma och Em. Det är lite svårt att få bra bilder på dem när båda två
vägrar att sitta still =)


Ser ni spindeln?


Pirayor

Lediga dagar

I måndags började jag jobba "på riktigt". Det kändes väldigt bra! Började med en kort dag, 16-21 =) Iofs var det fullt upp hela kvällen och jag hade ganska så ont i fötterna när jag kom hem.

I tisdags var också en sån där kort och härlig dag, 06:45-13:00. Efter jobbet gick jag hem och packade in barnvagn och Em i bilen. Em hade varit lite besvärlig mot Tobbe under tiden jag var och jobbade, så han fick en lugn stund medans vi åkte hem till Lisa och hennes lilla Gabriella. Där fick vi jätte god mat och semlor blev det till efterrätt =)

Igår var jag ledig och då kom Sanna och lille Linus på besök. Em blev väldigt förtjust i Linus och skulle lägga huvudet mot honom hela tiden och klappa honom på huvudet =)
Vi gick en liten sväng ute också eftersom vädret var helt underbart!

Sanna och Linus:


Idag är jag också ledig, så det får nog bli en promenad sen när Em vaknat från sin förmiddagslur.

Nu är det inte långt kvar tills det är flyttdags! Är ledig på lör, så tänkte att vi skulle hinna plocka lite i garaget. Man tänker inte på att man har en hel del grejer där ute också som måste plockas iordning.

Har lagt in om tre veckors semester i sommar också. Tobbe tar 4 veckor, så han börjar sin semester en vecka innan mig. Ska bli jätte mysigt! Ska hitta på en massa roliga saker med Em!
Tror man uppskattar sin lediga tid tillsammans mer när man börjat jobba.

En hotellnatt på Novotel i göteborg är inbokad också, men det blir den 10:e-11:e april. Då får inte Em följa med, hon får stanna hemma med farmor och farfar som är snälla och kommer hit och sover med henne en natt =)
Novotel har jag och Tobbe bott på förrut, men det var flera år sedan! Det jag kommer ihåg är att deras frukostbuffè är SÅÅÅÅÅÅÅ god!!!!! Så där ska vi sitta länge länge och mumsa i oss =)

Alvas dop har vi att se fram emot också den 21:a mars. Jag ska läsa en dikt och jag vet att jag kommer vara jätte nervös. Men som tur är behövde jag inte lära mig den utantill =)

Nu ska jag diska lite....

RSS 2.0