Min halloweenkrans!

Nu är den färdig! Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Camilla och jag var i stan idag för att köpa lite grejer som vi kunde sätta i våra kransar, men inte ett endaste halloweenpynt vi hittade! Julpynt däremot fanns det hur mycket som helst av!!! Kändes liiiiite tidigt för sånt...

Så här blev resultatet iaf:




Kransstommen är av halm och runt den är det grön mossa. Efersom min krans blev lite ranglig, så band vi grenar runt också för mer stadga och det funkade bra!
Sen fick jag petat i några fina, gula höstlöv också och självklart levande ljus! =)
Skulle ju velat haft små minipumpor i också, men hittade inga =(


Höstmörker...

Nu smyger sig mörkret på allt tidigare på kvällarna och man känner sig lite smått deprimerad för att sommaren känns väldigt långt bort. Då känns det ganska bra att tänka till och inse hur bra man egentligen har det.

Att man har den man älskar vid sin sida

Men det är denna syn som räddar mig från höstmörkret:


Halloween-pyssel!

Idag har jag och Camilla pysslat lite. Vi åkte ut till hennes bror i Degebo och satte oss för att binda en kransstomme av halm. Kan ju inte säga att min blev så bra, men det märktes att det inte var första gången Camilla gjorde en krans =)

Sen åkte vi till Camillas päron och plockade löv, grenar och mossa. Min krans vet jag inte vad det blev med... Den blev väldigt ostabil, så det vette fasen om jag vågar hänga upp den över köksbordet. Men jag ska försöka göra något bra utav det iaf =)

Camillas krans blev jätte fin! Tror att jag betalar henne pengar inför julkranspysslet, så kanske hon gör en åt mig istället =)

Men i det stora hela hade vi väldigt trevligt iaf och det är ju huvudsaken =)

Medans vi var och pysslade var Em hos Emelie. När jag lämnade av henne där, så blev jag bjuden på en jätte  god äpplepaj och Em fick smaka vaniljsås för första gången. Det var uppskattat! =)

Nu ska jag natta lillan!

Ny vecka!

Då var denna helgen förbi och som alla andra helger, så gick den här också alldeles för fort!

I fredags kom Christian och Fredric hit. På kvällen gick vi till Gästis. Kan ju inte säga att det var något direkt drag där men.... Maten var god iaf! =)

Emelie var hos sin mormor och morfar och efter Gästis gick jag hem dit jag också och la mig. Emelie var väl inte på sitt bästa humör den natten, men när hon fick ligga bredvid mig, så somnade hon gott.

På lördagen gjorde vi inte så mycket. Var ju så tråkigt väder! Vi åkte till Alingsås en sväng. Kikade i affärer och fikade.
Natten till söndag fick Em ligga mellan Tobbe och mig. På morgonen sov hon till klockan 08:30 som egentligen var 07:30. Alltså den tiden hon brukar vakna i vanliga fall, så att vi ställde tillbaka klockan en timma påverkade inte Em det minsta =)

Denna veckan är fullspäckad kan man säga! Imorgon kommer mina brorsbarn hit, på onsdag ska Em vara hos stora Em och jag får en massa egentid!!! På torsdag blir det en sväng in till Alingsås och träffa ett par kompisar jag inte sett på länge. Ska bli jätte skoj!!! På fredag drar jag och Camilla in till stan en sväng. På lördag kommer mamma, pappa, Linda och Ramond på middag. Och nån dag ska jag försöka få Camilla att hjälpa mig att göra en halloweenkrans också! =)

Har haft sån ångest för att jag ska börja jobba igen i januari. Vet ju inte om jag får vara på Bjärkegården eller om det blir inne i stan. Men nu ska jag försöka ändra inställning och OM det blir så att jag får jobba inne i alingsås, så får jag se det som en utmaning. Den personliga utvecklingen ska få sig en rejäl boost då jag ska göra mitt bästa för att platsa i ett nytt arbetslag. Ser man det bara positivt så ska det nog gå bra. Alltid kul att träffa nya människor också! =)
Det är ju några månader kvar, så jag ska försöka njuta så gott det går av att bara få vara hemma och mysa med Emelie =)

Idag har Emelie fått äta själv. Det gick väl så där... =)


Trevlig dag!

Idag var Camilla och Irma här. Jag bjöd Camilla på Flygande Jakob fast utan jordnötter och banan. Vet inte om man kan kalla det Flygande Jakob då... =)
Till efterrätt blev det tårtrester från igår =)

Irma och Emelie fick busat med varandra och sen blev det en promenad genom Sollebrunn en sväng. Emelie somnade gott i sin vagn, men Irma bara låg och skrattade, som vanligt! =)

Ringde bvc idag angåenden Emelies hosta som sitter kvar sen i början av sep då  hon var förkyld. De sa att det inte var någon fara så länge det inte märktes på allmäntillståndet. Och det gör det ju inte, hon är precis som hon brukar vara =)

Imorgon kommer två av Tobbes bröder! Ska bli mycket trevligt!!!! =)

Ha det!

Recept!!!

Sambal-Kotletter

4 st fläskkotletter
3 dl grädde
2-3 msk soja (äkta, t.ex Druvan eller Mrs Cheng)
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning

Lägg fläskkottletterna frysta eller tinade i en ugnssäker form.
Blanda grädde, soja, creme fraiche, sambal oelek och smula ner köttbuljongtärningen.
Häll såsen över kotletterna.
Stek i mitten av ugnen, 175 grader i ca 1- 1 1/2 timme.
Servera med kokt ris eller pressad potatis och sallad.

Hur enkelt som helst! Dessutom sköter det ju sig själv i ugnen, så man får tid till annat eller bara slappa en stund =)
Tyvärr har jag ingen bild....

För er som inte vet så ser sambal oelek burken ut så här:


Prova nu detta, för det var verkligen jätte gott!!!!
Till efterrätt gjorde jag en semifreddo som också blev kanongod!

4 portioner

2 små daim
3 ägg
1 dl florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Valfria bär till garnering

Lägg daimen i en plastpåse och krossa med en kavel.
Ta fram tre bunkar.
Knäck äggen och skilj gulorna från vitorna i var sin bunke.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Vispa grädden tjock.
Blanda försiktigt ner grädden, vitorna och daimsmulorna i bunken med äggulor, till en jämn smet.
Häll över i en form ca 1 liter. Täck med plast.
Frys minst 3 timmar.
Låt semifreddon stå i kylen ca 30 minuter före serveringen.
Servera med bär.


Lycka till!

Yes yes!

I lördags var jag och Tobbe och åt på Musses tillsammans med Camilla och Thomas. Barna våra hade vi lämnat hemma med barnvakt! =)
Det var ett mycket roligt och trevligt restaurangbesök, förrutom att vi fick vänta på maten i EN TIMMA!!!! Tycker vi kunde fått vitlöksbrödet som vi beställde till förrätt gratis som plåster på såren...
Efter det goda middagen, så gick vi runt i stan och kollade in ljussättningarna för i år. Det var jätte fint! Vill ni läsa mer om det kan ni göra det HÄR.

Tobbes föräldrar var barnvakt åt Em och till dem hade jag gjort hemmagjord pizza som de kunde smaska i sig på kvällen =)
Det är verkligen guld värt att ha såna underbara svärföräldrar som åker två timmar för att vara barnvakt!!!! =)
Jag tror vi ska vara väldigt tacksamma, Tobbe och jag, för att vi har Lena och Jan och min mamma och pappa som alltid ställer upp! Det är inte alla som har det så bra.

I måndags var jag och Em på sångstund. Som vanligt somnade Emelie i slutet...

Igår var en kompis från Härnösand här. Hon hade med sig sin bonusdotter (eller vad det kallas), Vanilla.
Tre år är Vanilla och hur söt som helst!!! Emelie blev jätte förtjust i henne!!!! Vanilla sprang omkring och man riktigt såg på Emelie hur gärna hon skulle viljat springa efter =)
Jag bjöd dem på middag och ska skriva ett inlägg med receptet för det blev väldigt gott!!!






Idag har jag och Camilla varit på småstunden med våra små =) Vi kände väl att det kanske inte var något för oss... Men nu har vi iaf gått dit en gång och kollat hur det är.

Annars händer väl inte så mycket idag mer än att det är MIN FÖDELSEDAG!!!!! =)

Middag!

Det här åt vi till middag idag! Laxfileèr med sås, potatis och brysselkål. Det var gott!

Snälla!

När jag var ute och gick med Emelie en dag, så gick vi längsmed vägkanten härborta och då kommer det en bil med två unga killar i. De hade hög fart mitt i kurvan och med den farten de hade såg de inte mig med barnvagnen förrens de var precis framför! Som tur var gick jag och Emelie på fel sida av vägen alltså höger sida  och det var en j-vla tur rent ut sagt! Hade vi gått på vänster sida vill jag inte ens tänka på vad som hade hänt!
Blir så förbannad på alla dessa killar (och tjejer också för den delen), som måste köra fort bara för att vara tuffa! Värre blir det på vintern när det blir halt ute. Då ska det sliras överallt och det känns inte som att man går säker någonstans när de kommer farandes!

Snälla, tänk er för! En olycka händer så lätt.

Mysdagar!

I söndags var jag och Emelie en sväng till Jerry & Lotta.
Moa är stormförtjust i sin kusin och Emelie är förtjust i henne! Det är så härligt att se hur glad Emelie blir när hon får vara med andra barn! =)

Senare på dagen åkte jag en sväng till Linda & Ramond och myste med Alva lite =)
När jag kom hem var middagen färdig! Tobbe hade gjort en jätte god kycklinggryta! På fredag ska jag få tvårätters middag! Tror Tobbe har insett att han faktiskt är en hejjare på att laga mat =)


Igår var jag och Emelie på sång & rytmik. Emelie somnar alltid mot slutet för då sjunger vi lite vaggvisor =)

På förmiddagen var min älskade vän Camilla här! Hon och hennes sambo Ismael är på snabbvisit i Sverige (de bor i Paris annars). Tyvärr kunde inte Ismael komma med hem till oss för han hade jobbmöten, men det får vi ta igen nästa gång de är här! =)
Emelie fick en jätte söt liten docka och ett par jätte häftiga pumaskor!!!

På lördag kommer Tobbes föräldrar hit och är lite barnvakt medans vi åker och äter middag på Musses med Camilla och Thomas. Ska bli skoj! =)

Oj, nu small det här ute! Undrar om älgarna har flytt in i samhället nu när det är jakt???!!!

Ha en bra dag allihop och jag LOVAR att jag ska bli bättre på att blogga! =)


Gripande

Ken Ring kommer till Nyhetsmorgon för att, helt exklusivt för TV4, uppträda med låten Ber en bön. Låten har rapparen skrivit till sin syster, som ligger sjuk i cancer.
Låten kommer att medverka på kommande skiva, men den kommer inte att spelas live igen.

Usch!

Vilken bloggtorka jag har!!!

Idag ska vi på husvisning! Ska bli spännande!

Igår var Lee och Camilla här med sina småttingar. Vi fikade lite och pratade lite. Vet inte vad som har hänt med promenaderna vi skulle ta... De blir liksom inte av =)

På torsdag åker jag och Emelie med pappa till Skänninge för att hälsa på farmor och farfar! Ska bli kul att träffa dem! =)

Emelie fortsätter att krypa omkring i full fart! Ska smaka på ALLT och peta på ALLT!
Hon älskar att plocka ut Tobbes dvd-fodral. De står fint uppradade i tvbänken, men när hon har varit där och rotat, så ligger de lite överallt! Men lycklig det är hon när hon får busa lite =)



En liten bild på Alva får vi allt ta med också!


Hej hej!

Igår var en otroligt vacker höstdag här i Sollebrunn! Solen lyste, himmlen var klarblå och man blev på så gott humör.

Var på banken igår och pratade lånelöfte. Jag tycker allt verkar så krångligt, men tror Tobbe har bra koll på läget. Han förstår det där bättre än jag med pantbrev och allt vad det nu var!

Annars händer inte så mycket här ute på vischan.
Väntar på att det omtalade ovädret ska dra igång, men än så länge regnar det och blåser det bara litegrann.

På måndag blir det först sångstund sen mamma-barn-träff.
På tisdag eftermiddag är det husvisning! Ska bli spännande!

Ne, nu ska jag åka bort till mor och far och plocka lite äpplen och vindruvor!

Ha en bra dag!

RSS 2.0