Dagen före nyårsafton!

Då ska man fira in det nya året imorgon då! Tycker inte det var längesen vi gjorde det men... :)
Det här året har ju varit minst sagt ett otroligt händelserikt år! Kommer aldrig glömma denna sommaren och mina dagar på NÄL och ABSOLUT inte den dagen då gravtestet visade positivt! :)
Nästa år kommer antagligen också att bli ett händelserikt år! :) Ska bli väldigt spännande!



Imorgon kommer mamma, papppa, Linda och Ramond hit. Det blir nyårssupè kl:19.00. På menyn står:

Förrätt:
Toast Skagen

Varmrätt:
Plommonspäckad skinkstek i lergryta med sås, potatis, svartvinbärsgelè och egen inlagd ättiksgurka.

Efterrätt:
Chokladmousse

Senare på kvällen blir det lax- och räksnittar och ost och kex! Ska ta en massa bilder på alltihop och lägga upp på nyårsdagen.


Skulle varit till barnmorskan på fredag, men idag ringde de från vårdcentralen och sa att hon var sjuk. Hon skulle inte vara tillbaka förrens den 8:e januari... Jag ringde till barnmorskemottagningen i Alingsås och bokade en tid där istället eftersom Tobbe är ledig så kunde ju han följa med (han har inte fått höra hjärtljuden än). Dessutom börjar jag bli nipprig för att jag inte känner bebisen röra på sig lika mycket... Idag har jag inte känt nånting, men det är ju som sagt trångt ,men det känns bättre att få komma till Alingsås och höra att allt är bra än att gå och vänta tills den 8:e jan då barnmorskan här kommer tillbaka. Ska be om ett ultraljud till också tänkte jag :)

Graviditetsv.35

Då var man i v.35 då och dagarna bara flyger fram! Nu är det bara 5 veckor kvar och det känns ganska bra för nu börjar graviditeten bli påfrestande. Värst är det med sömnen... Eftersom jag inte kan hitta någon bra ställning att sova i, så får jag ju i stort sett ingen sömn alls. Ligger bara och vrider och vänder på mig.
Matlusten är inte på topp den heller. När jag väl känner någon hungerskänsla och ska äta, så orkar jag inte mer än små små portioner. Försöker äta mycket frukt och grönsaker iaf.

Jag känner inte bebisens rörelser lika mycket nu som jag gjort tidigare, men när den väl rör på sig så RÖR den på sig :) Då spänner det lite extra i skinnet :)

Så här mycket julskinka har jag ätit över jul ;)


Bebisen:
Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.
Barnet är nu mycket uppmärksamt på dina känslor och sinnesstämningar genom de hormoner som avsöndras i din kropp och når fostret via moderkakan.


Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Du:

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna sig rejält tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


Födelsedag!

Var hos min syster igår kväll som fyllde år! Jag nämner inget om ålder här... :)

Där blev vi bjudna på varma smörgåsar med sallad till och till kaffet blev det ananaspaj! Allt var jätte gott!!!

Syrrans sambo, Ramond, hans familj var också med. Vi hade väldigt trevligt! Och som vanligt när det är mycket folk som pratar och skrattar så vill ju lill*n i magen också vara med, så h*n levde loppan! Kändes väldigt skönt då jag inte hade känt nånting på hela julaftonen... På julaftons kväll när jag skulle lägga mig så puffade jag runt på magen och i vanliga fall brukar jag alltid få en puff tillbaka, men det hände ingenting... Så det var lugnande att h*n gav sig till känna på juldagen! :) Men som bm har sagt, så är det ju vanligt nu på slutet att de lugnar sig lite eftersom det blir mindre och mindre plats att röra sig på i magen.

Här kommer iaf en liten låt tillägnad min kära syster!

Juldagen!

Då var denna julafton över :( Men kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd med både julklappar, julmat och sällskapet :) Men självklart var det ju något eller snarare NÅGON som fattades... Min Tobbe. Men han var i mina tankar hela kvällen.

Barnen höll sig överraskande lugna även fast det första de såg när de kom var alla julklappar som låg under granen:


Moa tog upp ett paket och sa till mig: Undrar vad det står på den här??? :)
Hon var nog den som var mest nyfiken och gick och kikade på alla paket :)

Men innan det var dags för alla julklappar så åt vi en massa god mat!
   

Vid ett tillfälle när vi hade ätit klart och satt och fikade, så busade barnen lite med sin pappa (min bror, Jerry). De skulle prompt sitta i hans knä allihop :) Jerry tyckte det var liiiite jobbigt, så han lutar sig mot våran pappa och lägger armen på hans axel och det ser precis ut som om han frågar: Farsan, kan inte jag få sitta i ditt knä? :)
Men det var ju självklart inte det han sa, men det såg ut så :)

Här kommer lite andra bilder också!
Pappa med sin spelande slips :)


Gullungen Viktor! Väger nu 15 kg!!!


Viktor med sin farmor o farfar!


Viktor med en stolt faster! :)


Min syster yster med Axel!


Moa och jag tog kort på varandra samtidigt! :)


Julklappsöppning!
Mycket rivande och slitande blev det! Papper överallt och barn som skrek av glädje! Men det är väl lite så det ska vara på julafton?
Viktors bästa julklapp var ett grönt fint snöre som satt på paketet :) Det var hans första julafton, nästa år har Tobbe och jag en egen liten krabat som kryper omkring bland alla paket :)

Axel och Moa


Max! Som förövrigt snart har växt om mig...


Amrie! Som även hon har växt om mig snart...


Julklapparna jag fick:
Benvärmare, tomtar, en ljusstrut, chokladkartong, sängkläder till spjälsängen


Självklart lite bebiskläder också :)


Hoppas att alla som läser här haft en underbar julafton!
God fortsättning!!!

GOD JUL!!!

En riktigt GOD JUL önskar jag och bebisen i magen er allihop!!!
Nu bär det av hem till mamma o pappa! Lägger upp bilder imorgon på vårat julfirande!



Äntligen klar!

Så här många köttbullar blev det:


Nu doftar det julköttbullar i hela lägenheten!  :)

Nu ska jag ta en varm dusch för jag fryser så... Sen ska jag bara slappa framför tv:n, kolla lite på uppesittarkväll tillsammans med mitt enda sällskap -katterna.
Magen gör ont för den spänner så, så nu orkar jag inte göra nåt mer idag! Men imorgon blir det upp i tid och göra ris a`la malta!

Krångel krångel krångel!!!!

Varför ska det alltid vara NÅT som krånglar??!! Skulle fått min havandeskapspenning idag, har jag fått den??? NEJ! Ringde försäkringskassan förrut och de sa att pengarna var insatta på kontot. Då fick jag ringa banken, men de går ju inte att få tag på! Åh, jag blir SÅÅÅ trött!!!

Har sovit fruktansvärt dåligt inatt! Ligger inget bekvämt, ryggen gör ont, revbenen gör fortfarande ont och magen är i vägen! Bara en sån enkel sak som att komma ur sängen tar för mig en evighet! Saken blir ju inte bättre av att man cyklar iväg och handlar en massa grejer som man måste ha, så man får bära en massa tunga kassar.
Folk överallt och en massa gamlingar som inte kan köra bil på parkeringar så man nästan blir påkörd!

Grannarna håller på som f-n också! Tror de har haft ihjäl sina ungar innan julen ens har varit här! Iaf så låter det så!

Har en massa andra tankar som far omkring i huvudet också som jag egentligen inte orkar med just nu angående förlossningen och en del annat.

Är det inte meningen att man ska vara glad nu när det snart är jul? Det är inte jag iaf!


Lite sköna youtube-klipp!


Barnmorskebesök!

Fy fasen vad det har blåst här inatt!!! Det var riktigt läskigt. Har sovit med fönstret halvöppet de senaste två nätterna eftersom jag har varit så varm, så inatt låg jag och lyssnade på vinden utanför. Det var riktigt mysigt. Tror katterna frös något för de kurade ihop sig intill mig :)

Har varit hos barnmorskan idag också. Alla prover var bra och idag klämde och tryckte hon på magen för att se hur bebisen låg. Nu ligger h*n med huvudet neråt, redo för avfärd om några veckor :) Rumpan/ryggen ligger på min högra sida och sen kommer de små sparkande fötterna :)
Det har faktiskt känts att den har legat så eftersom det trycker på mer nu på bäckenet på ett sätt som det inte har gjort förrut och att jag måste springa på toa hur många ggr som helst dygnet runt!

Idag stod bm jätte länge med den där apparaten och lyssnade på hjärtljuden. Men allt var bra, de var bara lite höga precis efter att hon hade klämt runt på magen. Den lill* blev väl lite sur därinne när det var någon som tryckte så hårt på den :) Det är en lika häftig känsla varje gång och höra sin bebis lilla hjärta slå!



Berättade för bm att jag brukar känna ett lätt illamående, men det är tydligen vanligt och eftersom jag är så kort över magen så trycker det på lite extra därinne så illamåendet blir mer påtagligt.

Har växt tre cm över magen, men inte gått upp ett endaste kilo på tre veckor... Det är för trångt därinne, så jag har nästan ingen hungerskänsla. Den är som värst på morgonen, idag åt jag 2 portioner havregrynsgröt och drack två stora glas mjölk!

Har varit och handlat en massa blandfärs idag, så imorgon blir det till å stå och steka en massa köttbullar som ska vara med på julbordet hemma hos mamma o pappa :)

Ha det  så gott allihop!


Oj oj oj!

Inatt trodde jag på allvar att jag skulle föda! Visst, jag har haft sammandragningar/förvärkar innan, men inte alls lika kraftiga som de var inatt! 
Jag har läst att ibland kan man få så kraftiga förvärkar att man tror att det är förlossningsvärkar men att de försvinner om man reser sig upp (om det bara är förvärkar). Så jag gick upp ur sängen och vankade omkring, men det fortsatte att göra ont. Jag blev skit skraj och tänkte att det e så förbannat typiskt att detta händer när Tobbe inte är hemma! Saken blev ju inte bättre av att jag blev dålig i magen och fick sätta mig på toaletten. (Har ju läst att det är vanligt att man är lös i magen precis innan förlossning). Så där satt jag och skrämde upp mig själv. Tog en varm dusch och det lindrade väl något. Gick och la mig i sängen igen med telefonen bredvid ifall det skulle bli värre. Funderade på att ringa förlossningen på NÄL, så de kunde lugna mig men jag luckades somna till slut. Sov väldigt oroligt och det var inte förrens framåt 06-tiden jag kunde somna ordentligt. När jag vaknade gjorde det fortfarande ont, men inte alls lika mycket som det hade gjort under natten.

Jag gick upp, tog på mig och cyklade iväg till mamma och pappa. Tog bilen in till stan för att köpa julklappar. Tror bebisen tycker det är skoj att åka bil, men det kanske är för att jag sjunger så högt när jag kör bil själv :)
Det var ganska mycket folk i stan, men jag fick iaf tag på det mesta jag skulle ha.
Var inne på babyproffsen och hämtade våran Babybox (ett paket med olika grejer i som man får gratis när man väntar barn ). Dum som jag var så gick jag ju dit först, så jag fick ju släpa runt på den där jäklans kartongen genom hela stan!

Här kommer en bild med de grejer som var med:


Det var bl.a. med en dvd som heter: Världen genom ett barns ögon.
På den dvd:n får man veta mer om utvecklingen av sitt barns sinnen både inuti och utanför magen, så den ska jag kika på sen.

En blöjhink var det med också!


Åkte ut till IcaMaxi en sväng och köpte en mobil till spjälsängen.
Man kan vrida upp den så att den spelar också!


Nu hoppas jag att denna natten blir lugnare och att jag kan få sova ut, för gud så trött jag är!

Ensam...

Idag har Tobbe åkt till Säffle och jag sitter här och saknar honom hur mycket som helst! Tröstäter chips, mazariner, lösgodis och dricker champis...

Allt känns tomt och tråkigt utan honom här... Blir väl lite extra deprimerad nu när jag är gravid också.
Men det känns bra på ett sätt också att få sakna honom, för då blir det så underbart sen när han kommer hem.
Men just nu känner jag att jag bara vill ha honom här...

Graviditetsv. 34

Går in i v.34 idag... Herregud, det är bara 6 veckor kvar!!!


Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Stökiga grannar!

Grannarna håller på som f-n ikväll!!! Tror jag blir knäpp, så nu spelar jag skiten ur dem! Sabaton går varm ur högtalarna och jag kollar på sabatonklipp på youtube. Många härliga minnen kommer tillbaka från när vi (Tobbe o jag) har sett dem live. Det har vi gjort två ggr, en gång i Karlstad och en gång i göteborg! Hade hur ont i nacken som helst dagen efter båda gångerna p.g.a. all headbanging, men det var det värt! Man kunde bara stå där och skrika, headbanga och släppa ut alla sina aggressioner och det är precis vad jag gör just nu!

Skulle så gärna vilja se dem live igen!

På spåret...

Eftersom jag och Tobbe är trogna På spåret tittare och Robert Aschberg en av våra favoriter, så var jag ju bara tvungen att lägga upp det här klippet! :) Inget för känsliga personer :)

Mera bebiskläder! :)

Sitter här och kollar över föräldrapenningsdagarna... Det är inte det lättaste att planera det! Halvdagar hit och heldagar dit, ett enda stort krångel! Men man ska väl komma in i det också antar jag.

Är hur tråkigt som helst att gå hemma... Hade det varit sommar, så skulle det ju vart roligare men nu är vädret grått, mulet och dimmigt. Då blir man bara ännu mer deppig.

Tror jag har en STOR deppdag idag! Ska iaf försöka göra lite julgodis sen, men risken finns nog att allt tar slut innan jul :)
Ska väl fortsätta och plöja igenom mina Albert och Herbert avsnitt också, de kan få mig att skratta iaf! :)

Här kommer ett par bilder på kläder till bebisen som jag fått av Liza och Björn:




Och här kommer ett par klipp med Albert och Herbert:

Uppdatering!

Har precis kommit hem från Camilla och Thomas! Har haft en väldigt trevlig kväll även om jag blev lite trött på slutet...
Mötet mellan Tobbe och rottisen Ronja gick väldigt bra! :) Han vågade klappa henne iaf. Fast det var ju en grind emellan dock :)
Tack C o T för en trevlig kväll! Det får vi göra om! :)

Här kommer de utlovade bilderna också!

Så här vitt och fint har vi det i Sollebrunn just nu:




Ett litet luciatåg kom och lussade för oss i eftermiddags! :)


Har fått ordning på spjälsängen också!




Min mammakjol som jag ÄNTLIGEN har införskaffat!




Magen idag:





V.33

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

image Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


Du:

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Lucia! Graviditets v.33

Igår gjorde jag min sista dag på jobbet. Kändes väldigt ledsamt och tråkigt... Bjöd arbetskamraterna på gräddtårta med hallon! Det var uppskattat tror jag :)
Det har nog inte riktigt gått in i skallen än att jag faktiskt inte ska jobba på hur länge som helst! Att jag bara ska gå här hemma och innan bebisen är här kommer jag hinna klättra på väggarna flera gånger om! Usch, jag kommer vara så otroligt social när Tobbe kommer hem från jobbet att han kommer tröttna på mig :) För det är just det jag kommer sakna mest från jobbet, den sociala biten.

Idag ska vi åka en sväng till Överby för jag MÅSTE ha en kjol!!! Älskar att gå i kjol och inga av de jag har passar ju inte just nu... Blir nog en sväng in på Max också och käka lite, det är alltid gott! :)

Ikväll ska vi till Camilla och Thomas på lite lussefika. Ska bli trevligt!
Ska bli kul å se hur Tobbe reagerar på deras "lilla" rottis Ronja  :)

Tänkte jag skulle gått upp tidigt idag och lussat för Tobbe, men när jag vaknade vid 07 så var jag så trött så jag somnade om. Fick iaf sett ett luciatåg på Nyhetsmorgon imorses.

Här är så fint ute nu! Alldeles vitt! Ska ta lite bilder sen och lägga ut ikväll!

Imorgon åker jag, syrran, mamma o pappa till Skänninge för å hälsa på farmor o farfar. Ska bli kul att träffa dem igen! :) Lite långt att åka dock, men det är det värt!

Ha en härlig lucia allihop och håll utkik efter bilder här ikväll :)


Liza besök!!!!

Ikväll kom Liza hit en sväng! Vi fikade, jag hade bakat en kladdkaka med daimgrädde. Den var väldigt god men väldigt mäktig så man blev ju proppmätt :)
Vi satt i köket och tjöta och åt kaka och drack julmust. Så skönt att bara kunna sitta så och slappa tillsammans, det behöver liksom inte vara mer, inga avancerade middagar eller nåt sånt även om det kan vara lika trevligt det. Men med vissa vänner behövs inte så mycket för att man ska må bra :)
Vi kanske inte hörs så ofta på telefon eller ses ofta (ändå bor vi bara 5 minuters bilväg ifrån varandra), men vi vet vart vi har varandra och när vi väl pratar och ses så känns det som att det inte har gått nån tid alls emellan :)

Men visst saknar jag våra vin- och grillkvällar tillsammans :) Men det tar vi igen i sommar!




En liten historia om hur Liza och jag träffades:


När jag bodde i min lilla 1:a på Trollhättevägen här i Sollebrunn, så bodde Liza med sin sambo Björn och deras hund Ludde i lägenheten som låg vägg i vägg med min.


Vi jobbade på Bjärkegården bägge två, men inte på samma avdelning.

På min avdelning jobbade däremot en tjej som kände Liza. En kväll knackade det på min balkongdörr och då var det den tjejen som var och hälsade på hos Liza och undrade om jag ville komma ut och snacka lite. Det var kärlek vid första ögonkastet mellan Liza och mig! :) Kvällen slutade med att hon och jag satt på min lilla uteplats hela kvällen tills det blev mörkt och tjöta om allt möjligt. Har många roliga minnen från den tiden! Grillkvällar, vinkvällar och sambucakvällar :) Kommer du ihåg det Liza även om just sambucakvällen är lite dimming :)

Som sagt.många fina minnen och fler lär det bli!

Till dig Liza:


Graviditets v.32

Det gick bra att jobba igår! Tur man har så goa och omtänksamma arbetskamrater! De lät mig ta hela uteturen eftersom arbetet inne är mycket tyngre än det ute. Ska jobba ikväll igen men idag klarar jag nog av att vara inne.
Idag känns det mycket mycket bättre, känner mig inte så stel.

Här kommer iaf de utlovade magbilderna:



Mitt lilla brännmärke


Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.


Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.


Trött och sliten...

Tidigare i veckan när jag stod och lagade mat, så skulle jag ha en kryddburk som stod på hyllan ovanför spisen. Inte tänkte väl jag på att magen nu är såpass stor att den är ivägen, så när jag lutar mig över spisen så tar magen emot den glödheta stekpannan som står på spisen. Så nu har jag ett jätte fint streck inbränt på magen...

Igår skulle jag ha en kjol som låg högst upp i garderoben, så jag ställde mig på en stol och vad händer då??? Jag ramlar ju självklart! Ramlar så illa att jag slår i vänster knä, vänster hand, vänster axel men värst av allt vänster sida... Igår kunde jag knappt gå eller sitta utan att det gjorde ont i revbenen... Idag är det liiite bättre, men långt ifrån bra. Jobba ska jag göra också 12.30-21.00, men vi får se hur det går. Ska iaf göra mitt bästa, är ju inte så många dagar kvar att jobba innan jag går hem med havandeskapspenning :)

Har faktiskt inte orkat ta några bilder på magen, men det kommer senare. Jag lovar!

Var på kalas hos brorsan igår. Två av brorsbarnen fyllde år :) Kunde ju inte leka så mycket med dem p.g.a. att jag hade så ont, så jag var nog en tråkig faster igår...
Två av deras katter har ju fått kattungar också. 9 stycken har de! Mamman till den ena kullen är norsk skogskatt så de var ju sååå fina!!!! Försökte ta lite bilder, de blev inte så bra men jag lägger upp dem iaf :)









Amrie                                 Moa
 
Axel                                     Viktor
 

Det här får mig att gråta...


Ett inlägg speciellt tillägnat det lilla Miraklet...


En liten vaggvisa...

Har varit hos barnmorskan idag! Hjärtljuden var höga idag, de låg på 158, men det var normalt enligt BM.
Ska på föräldraträffen ikväll... Själv. Tobbe jobbar.

Här kommer lite bilder så kan ni se hur magen har växt:
   



Här kommer vaggvisan jag sjunger MINST en gång om dagen för det lilla miraklet.
Ska bli kul att se om h*n kommer känna igen den sen :)

RSS 2.0