Inga fler knoddar! =)

Många vi känner frågar om inte vi är sugna på att skaffa en liten till =)
Jo men visst, Liam är ju redan 8 månader, så bli gravid nu hade la vart jätte skoj! ;)
Nä då, skämtåsido, här är det färdigt med barn!
Kände förr att det hade vart jätte härligt med huset fullt av barn, men nu tycker jag nog det är bra så här =)
Vi har pratat om en sladdis, men om några år klarar sig Em och Liam hyffsat bra själva med påklädning och sånt och de är blöjfria. Det bästa av allt är ju att de sover hela nätterna, varför då börja om med en liten som ska matas och bytas på var tredje timma?? Nej tack!

Tidigare i veckan var jag, barnen och Maria (en jobbarkompis) hemma hos Emelie och hälsade på. Hon har ju fått sin lilla dotter Ella nu och hon var så söt!
Liam var inte så värst intresserad av lilla bebsien utan kröp medst omkring och skulle dra i alla sladdar =)
Em var mer intresserad av var maten till bebisen kom ifrån.... =)
Till min och barnens glädje fick vi låna med oss Thilo hem! Em älskar verkligen den hunden! =)
På natten undrade jag vart fasen han hade lagt sig nånstans för jag hittade honom inte. Han brukar alltid sova med Em i hennes säng. Till slut hittade jag honom, då låg han under täcket på Tobias fötter =)
Härliga hund! =)

Läste på nätet nu om 8-månaders bebisar. Det stod att nu kan de börja krypa och kanske t.o.m. ställa sig upp med hjälp av bordet.
Jo tack! Liam kröp innan han var 6 månader och ställde sig upp gjorde han för länge sen! En framåt liten kille vi har! =)
Synd bara att han måste stoppa precis allting i munnen som kommer i hans väg! Igår kröp han omkring här som vanligt. Jag skulle gå in och sätta mig i deras rum och pussla med Em då Liam plötsligt spyr och ut kommer en liten pappbit! Det är det jobbiga med andra barnet, att hela tiden gå och plocka upp smågrejer som Em slänger överallt.

Nepp, nu ska jag ta tag i min hög av tvätt! =)

Bjuder på en gammal bild på mig och Em! =)


Puberteten

Min syster har en förmåga att komma ihåg ALLT!!! =)
När vi var hemma hos mamma och pappa sist, så berättade hon en kul grej som jag helt glömt bort!
När jag var yngre, så kallade jag pappa för "jävla gubbe" vid ett tillfälle.
Syrran berättade då att när jag sagt det till pappa, så hade pappa bara tittat på mig, suckat och sagt:
"Jaja, det är du som är i puberteten, inte jag. Det går över." =)
Efter det kallade jag honom inte för det mer.
Ibland räcker det med en sån dråplig kommentar istället för att man ska gapa och skrika åt sitt barn och säga att "så får du absolut inte säga!!!!"
Iaf fungerade det på mig.... Den gången. =)

Pappa blev aldrig direkt upprörd, hysterisk eller förbannad om man sa eller gjorde nåt. Han tog det lugnt och PRATADE istället.
Försöker göra det med Em när hon blir arg och får hysteriska utbrott. Jag sätter mig ner bredvid henne och frågar varför hon är arg. Det är ju inte alltid det fungerar. Ibland får man helt enkelt bara låta henne vara och få låta henne vara arg en stund och då går det oftast över. Enligt dagis, så får hon aldrig såna utbrott där och det är ju skönt.

Igår när vi gick hem från dagis regnade det och blåste. Lastbilar dundrade förbi oss och skvätte ner oss. Barnen satt väl skyddae i vagnen och skrattade och busade. Jag däremot var inte lika road, men men, jag fick min dagliga motion iaf =)
Funderar på om man kanske skulle ta tag i det här med gång/cykel-bana igen... Men vart och hur börjar man???

Nu ska jag softa lite medans Em är på dagis och Liam sover.


Barnfri helg!!!!

Ny vecka, nya möjligheter =)

I fredags var vi iväg och bowlade, efter det blev det god middag på Musses! Medans vi var iväg var barnen i tryggt förvar hemma med Therese =)
När vi kom hem på kvällen var båda barnen nattade och sussade sött! Det är en bra barnvakt det! =)

I lördags kväll fick Liam 39,8 graders feber. Han härjade omkring på golvet som vanligt och skrattade precis som han brukar göra =) Ingen medtagen sjuk liten bebis här inte!

Igår gav vi oss ut och plockade svamp. Hittade allt litegrann, så ikväll blir det kantarelltoast på lchf-bröd =)

Idag är Liams feber borta. Han dregglar som en tok, så jag funderar på om det kan vara en tand på gång, men jag känner inget än.

Senare i veckan ska vi till bvc. Ska be de kolla i hans öron, så han inte har nån ny öroninflammation på gång. Tänkte att det kanske var därför som han haft feber.
Många säger ju att de kan få feber när tänderna är på g också, så vi får vänta och se om det bryter igenom nån snart =)

Nästa vecka ska vi till öron-näsa-hals.... Har bett min mamma att följa med för jag vet inte nåt hur en sån undersökning upp i näsan går till, men jag antar att det inte kommer vara en så angenäm upplevelse för Liam och då orkar jag inte vara själv med honom, så modern min får följa med som stöd =)

Den 23:e sep åker barnen till farmor och farfar i Säffle vilket innebär att jag och Tobias blir ensamma en hel helg!!!! Vad vi ska göra då har vi väl lite planer på, iaf står ett besök på Texas Longhorn på schemat!
Lilla Alva ska ha sitt 2-årskals då också, så det missar ju Emsan, men vi ska dit på lördag hon och jag, tillsammans med några andra barn och deras mammor på barnkalas, så hon får fira sin kusin då =)

Väntar ju även med spänning idag på en väldigt speciell grej! Kan inte säga vad det är, men tids nog så =)

Nepp, nu ska det städas lite här hemma =)
Hej på er så länge!

Tokig katt och tokiga ungar! =)

Idag fick min käre far komma och hämta oss igen för fy fasen vad det regnade! Han körde oss till dagis och sen körde han mig och Liam hem igen.
När det var dags att gå och hämta Em igen, så kom inte jag och Liam längre än till brevlådorna förrens jag förstod att detta skulle inte gå! Lastbilar blåste förbi och skvätte ner oss, så vi vände och ringde på pappa.
Är tacksam för att jag har dig pappa som ställer upp på mig och min lilla familj i vått och torrt! =)
Idag hade Em blivit biten i armen av ett annat barn... Hon har ett litet sår som vi nu ikväll har tvättat ordentligt rent. Vill ju inte att det ska bli infekterat.
Jag frågade om hon hade ont, men det enda hon sa var att pojken i fråga som bitit henne sa förlåt =)

Liam fick sig en liten reva på handen idag av katten... Han stod och häll i stolen med ena handen och med den andra stod han och drog i Tubbies svans. Innan jag hann fram och stoppa honom, så var hon där med tassen... Men hon har blivit väldigt tålig också! Em kan bära henne på de mest hänsynslösa sätt utan att hon får fram klorna. Hon går gärna och stryker sig mot Liam när han sitter på golvet.
Kommer så väl ihåg när vi kom hem med Em från BB och la henne på golvet. Hon låg där och knorrade och Tubbies och Sotis smög försiktigt fram och nosade på henne, sen var de nöjda. Då gick de och la sig igen =)
Vi har det på film. Ska se om jag inte kan få in det i datorn.
Såg förresten en katt för ett tag sen som gick här uppe på berget, den såg precis ut som Sotis. Tänker ofta på honom och hur han skulle ha trivts här... Saknar att ligga i sängen och ha honom bredvid. Han var så go, för när han låg bredvid mig och jag klappade honom, så kunde han naffsa tag i min tumme. Han bet ALDRIG, rev mig ALDRIG, han bara naffsade lite =)
Hans sista dag i livet glömmer jag aldrig! Han låg på sängen tätt ihopslingrad med Tubbies, så låg de ofta och sov. Saknar honom så fruktansvärt mycket!!!!

Till något helt annat.
Vi kör ju lchf här hemma. Man får prova många nya maträtter, men det svåraste för mig har varit att hitta något gott att baka. Nu har jag provat en citron och chokladpaj. Den var himmelskt god! Den skulle ätas ljummen, men den var ÄNNU godare dagen efter när den fått stå kallt! Den gick åt fort kan jag säga.
Ska baka den till mamma någong gång, för hon kan ju äta hur mycket hon vill av den utan att behöva bekymmra sig för att sockret går upp (hon har diabetes).
Kvinnan bakom detta recept heter Marian och hennes blogg hittar ni HÄR!
Nu har jag köpt hem kokosnötsmjöl, så jag kan prova fler av hennes recept då det mjölet återkommer i de flesta recept hon har =)
Än så länge funkar det bra. Vi går båda ner i vikt sakta men säkert precis som man ska göra =)

Ne, nu ska jag snart lägga mig. Imorgon ska vi iaf inte till dagis, så hoppas att BÄGGE barnen tar lite sovmorgon =)

I måndags när jag väckte Em, så kom hon och la sig bredvid mig. Jag sa att vi skulle gå till dagis och frågade om jag skulle göra toffsar i håret på henne. Då tittar hon sömnigt på mig och säger:
"Jaaaaa mamma, men inte nuuuuuuuu"!
Sen la hon sig ner på kudden igen och somnade om =)
Hon säger så mycket roligt, så det får nog bli en liten anteckningsbok, så jag kan skriva ner allt som kommer ur den munnen =)

God natt på er!

Regnet det bara öser ner...

Jahopp, då var Em lämnad på dagis. Fy f-n var det regnar idag! Men fram till dagis kom vi iaf, dock gick jag och Liam hem till mamma och pappa sen. Pappa var snäll och skjutsade oss hem.

Var inne och jobbade en sväng igår. Det är sånt tjaffs i personalen eftersom det är så många förändringar nu, men jag försöker hålla mig utanför det och tänker istället på att vårdtagarna ska få så bra vård som möjligt! Tror de märker ganska snabbt om personalen mår dåligt och är stressade.
Det var iaf kul att få jobba några timmar och det var en tant som var så pigg just igår, så hon var på sånt skojhumör! Härligt med såna tanter =)

Idag börjar ännu en ny vecka och idag tänkte jag, mamma och Liam åka en sväng till Överby. Ska shoppa litegrann medans Em är på dagis.
Köpte förresten ett paraply på ÖoB i Skänninge när vi var där i lördags. Hon älskar det! Passar ju väldigt bra idag när regnet vräker ner.

Till helgen kanske det blir lite bowling och mat på Musses OM vi får barnvakt... Får väl försöka ragga upp nån frivillig =)

Ha en bra dag allemsammans!

25 fyller jag!!!!!!!!

Har kommit på att jag måste ha små saker att se fram emot för att klara av denna mörka årstid vi har framför oss. Har man något att se fram emot, så blir det SÅ mycket lättare!
I oktober ska jag, mamma och pappa gå på Pang på pensionatet på Lisebergsteatern. Det var mammas födelsedagspresent eftersom hon älskar Dag-Otto! =)

I mitten av oktober åker vi till Säffle och förhoppningsvis blir det party party då i Karlstad, så jag ÄNTLIGEN kan få dansa loss på dansgolvet till bra musik! Kanske kan fira min analkande 25-årsdag! Ja, ni läste rätt! 25 blir jag, inte ett år äldre! ;)

Ja, som sagt, sen kommer min födelsedag och vad jag ska hitta på då, det vet jag inte alls!
Jag har iaf önskat mig en stor slickepot av mina barn! =) Förhoppningsvis kanske man får något mer som t.ex en god middag eller nåt =)

I slutet av okt eller i början av nov, då blir det kanske teater med Carl-Einar Häckner tillsammans med Marianne! =) Vi ska ha platser nära scenen, så jag kan se honom riktigt bra! =)

I nov börjar jag jobba, så då vet jag vad jag ska göra iaf =)

Ne, nu ska jag gå och lägga mig och drömma om hur jävla skoj jag ska ha mina sista dagar som 29!!!!! =)
Eller just det, mina sista dagar som 24 var det ju! ;)

RSS 2.0