2-åring!!!

Idag är ingen vanlig dag för det är Emelies födelsedag!!!!!!!!!!

Ja jösses, idag fyller tokfian hela 2 ÅR!!!!! =)
Tiden går alldeles för fort...

Härliga unge som vi älskar dig!!!!!



Tar en favorit i repris här också.
Kolla på den här filmen i full screen och med hög ljudvolym, den blir så mycket bättre då =)


Hjärtedag =)

Läste ett bra citat idag:

"Livet är som IKEA, man får delarna med sig men måste sätta ihop dem själv"

Stämmer det inte väldigt bra?? =)




Idag är det alla hjärtans dag! Här hemma gör vi inget speciellt. Tycker man ska överösa varandra med en massa kärlek VARJE DAG! =)
Men en extra god middag ikväll får det nog bli och kanske ett glas rött till den =)

Nu ska jag busa med Em!

Ha en härlig dag ni underbara som läser här!!!! =)

En snarkande liten gris

Igår var jag och Liam på bvc. Han är tre veckor nu och väger 4070g och är 53,5cm lång.
När Em var tre veckor vägde hon 3145g och var 50,5cm.
Lite skillnad där =)
Bvc-sköterskan (Maria) tyckte att vi absolut ska försöka hålla han vaken så mycket som möjligt på dagarna och ge honom en massa mat, så han håller sig mätt längre på natten. Hon sa att jag aldrig kommer orka annars i längden.
Som läget är just nu, så äter han med endast två timmars mellanrum på natten... Jag hinner inte mer än somna förrens han skriker och ska ha mat igen. Men på något konstigt vänster, så känner jag mig pigg och utvilad på dagarna ändå... Det måste vara så att det är Em och Tobbe som ger mig energin att orka =) Älskar dem så!!!!!

Men iaf, ikväll somnade Liam vid 21-tiden. Han har sovit större delen av dagen då vi varit och storhandlat och då kände jag att det var bättre att han sov. Jag la mig att sova i soffan, tänkte det var bäst att passa på eftersom jag trodde att han skulle vakna snart igen, men han sover fortfarande!!! Snarkar till ibland som en liten gris =)
Så här sitter jag ensam, pigg och utvilad och har fått sova i över 4 timmar!!!! =)

Medans jag och Liam var och storhandlade, så var Emelie snäll att hämta Em på dagis, så då slapp vi stressa =)
Efter handlingen åkte jag och hämtade Tobbe på jobbet och sen begav vi oss en sväng till Överby.
Vägen in till T-hättan var allt annat än trevlig! Snön yrde för det blåste storm! På de öppna vidderna blåste det till på 1 sekund, så sikten framför bilen skymdes totalt! Det var riktigt läskigt!
Vi köpte med oss mat på Max hem och mumsade på!

När vi kom hem kollade vi på Paranormal activity 2 och den var riktigt läskig! I början av filmen satt jag och klagade på att den var så seg och att det inte hände nåt, men det fick jag igen för sen! Usch usch!
Efter ett tag kom Emelie hem med Em. De hade varit i Nossebro hos en kompis till Emelie och där hade Em badat badkar!!!! Hon har inte badat sen i sommras... Ungen har vägrat! Det är precis som hon varit livrädd för vatten helt plötsligt. Hon som älskade att bada förr.... Men så igår hade hon tydligen tyckt att det var lite roligt ändå =)

I helgen händer inte så mycket och det känns riktigt skönt!
Till onsdagen fyller Em TVÅ ÅR!!!! Måste tiden gå så fort??
Till nästa helg kommer Len a och Jan!!!! Det ska bli mysigt! =)

Nu ska jag kika lite på tv =)


Filmklipp


Ladies Night 2010

Jag och Therese var ju på Ladies Night förra året och nu har det kommit upp lite klipp på youtube från den showen som jag tänkte lägga upp här =)


Sjukling...

I söndags kom Camilla och lämnade av sin lilla hund, Izza, så nu är vi med hund en vecka =) Em tycker det är jätte roligt och ropar "vovva vovva" hela tiden!
Izza är jätte snäll och hon o katten går jätte bra ihop som tur är!
På natten sover hon på Tobbes ben =) Tror inte det får plats fler i våran säng nu för nu ligger jag, Tobbe, Em, Liam, katten och hunden där =)

Måste säga att Liam är världens snällaste bebis! Han gråter bara när det är nåt som inte är bra. Han är så lättröstad. Om han ligger i vagnen och börjar skrika, så behöver jag bara gå dit och prata lugnt med honom eller ta upp honom och kramas och pussas lite, så blir han nöjd igen =) Får hoppas att det fortsätter så här och att han inte får kolik...

Prinsessan här hemma är inte så pigg som hon brukar... Hon är jätte förkyld, IGEEEEN, och har fått feber. Hon äter inte och dricker ytterst lite... Hon ligger mest på soffan och sover. Tycker så synd om henne. Igår fick hon iaf i sig lite glass. Jag vet att det inte är nån näring i det direkt, men hon får i sig NÅNTING iaf, så inte magen är alldeles tom. Saknar den Em som hon brukar vara, glad och sprallig.

Igår bokade vi en natt på hotell i gbg. Det finaste av allt är att det finns bastu på rummet! Ska bli väldigt skönt att få komma iväg och få lite miljöombyte. Em får vara hos Therese. Liam får följa med mig och Tobbe eftersom han är så liten än och jag ammar honom.

Nepp, jag får väl ta en sväng med hunden nu då =)

Drömmar

Jag brukar ju då och då drömma om att jag är med i bilolyckor. Precis när bilen ska till att krascha, så blundar jag i drömmen och tänker: det är bara en dröm, det är bara en dröm, sen vaknar jag.
Inatt drömde jag samma sak, men den här gången kraschade bilen och det fanns inget jag kunde göra!
Jag sitter i passagerarsätet och känner hur biltaket trycker mot mitt huvud. Sen kommer räddningspersonal och plockar ut mig ur bilen. Sen vaknade jag med världens huvudvärk... Läskigt!

Idag har jag varit inne i alingsås och köpt ett bärsele till Liam. Köpte ett begagnat för 100 kr =)
Våran lille pojk älskar att få vara så nära som möjligt, så då tänkte jag att ett bärsele kunde vara bra. Dessutom får man ju bägge händerna fria! =)
Men selet får vänta ett tag tills han blivit lite stadigare.

Har nog aldrig varit med om en bebis som varit så stark i nacken med en gång som Liam är! Han kan lyfta huvudet jätte högt och det kunde han i stort sett dagen efter han föddes!

Idag var Em på dagis. Hon blev överlycklig när hon fick komma dit =)
Medans hon var på dagis passade jag och Tobbe på att bara slappa här hemma.
Vi åkte och hämtade henne vid 11 och tänkte ta en promenad, men det blåste så kallt ute, så vi fick vända om och åka hem igen...

Nepp, nu ska jag pussa lite på Em som ligger och sover så gott =)


Tisdag

Igår var jag och Liam till bvc. I väntrummet blev han beundrad av både läkare och sjuksköterskor =)
Han hade gått upp fint i vikt och hans kurva ser jätte bra ut! Skönt det!
Han har blivit förkyld stackaren... Han nyser mycket och hans lilla näsa rinner. Håller tummarna för att det inte blir värre än så...
Hörde att det gick RS-virus och lunginflammation nu, så jag ringde Ems dagis idag och frågade hur läget var där. Tydligen går det bara förkylning med feber där och förkyld är han ju redan, så imorgon får Em gå till sitt älskade dagis som hon tjatar om varje dag =)

Ikväll har en dam från socialstyrelsen varit här med papper om godkännande av faderskap.
Jag ringde dit några dagar efter att Liam föddes. Hon sa då att hon bor i St.Mellby, så hon kunde komma förbi hemma hos oss på vägen hem från jobbet så kunde vi bespara oss en resa till alingsås. Bra service! =)
Två vittnen skulle vi ha också, så det fick bli pappa och min svägerska =)
Lotta hade med sig två av barnen, så Em fick lekt av sig en liten stund och det behövde hon verkligen! Hon har ju inte vart med några andra barn nu på ett tag.

På torsdag börjar Tobbe jobba igen och det känns lite nervöst.. Det är ju inte så många dagar innan det är helg igen som tur är.
Tror det ska gå bra. Försöker få in lite rutiner nu. Mata Liam först på morgonen så han är nöjd och belåten. Sen ge Em frukost och medans hon äter får jag göra mig iordning. Sen är det väl bara att packa in båda barnen i bilen och köra iväg till dagis, lämna av Em och sen hem igen några timmar innan det är dags att hämta på dagis igen =)
Ska väl försöka hinna med ett toabesök där emellan nånstans också ;)

Så till alla jag känner: Besök är mer än välkommet nu när Tobbe börjar jobba och jag är ensam hemma med barnen =)

Har nu lyckats gå ner ett kilo till!!!! Har gått ner 6 kg sen förlossningen!!!! =)
Vi var ute på långpromenad häromdagen. Syskonvagnen är verkligen toppen! Lättkörd och Em älskar att åka i den och Liam också för de somnade så gott båda två =)
Promenader gör gott för vikten, så promenader ska det bli många av!
Vi ska ju vara hundvakter nästa vecka, så då är man ju tvungen att gå ut och röra på sig =)

Nepp, nu får jag väl vara lite social här...

Kramar till er alla!

RSS 2.0