GOTT NYTT ÅR!!!

Vill önska er alla ett gott nytt år!

2009 har varit ett mycket händelserikt år för mig. Det började på nyårsnatten 2008/2009, då jag och Tobbe fick åka in till NÄL för att lilla bebisen i magen inte ville röra på sig. Så på tolvslaget satt jag och Tobbe i ett undersökningsrum på Näl och hörde våran lilla bebis hjärta slå. Det kan ni läsa om HÄR!

Sedan började år 2009 med en evig väntan och längtan fram till den 16:e februari. Då kom våran lilla dotter! Det var det bästa som hände på hela året! Att få bli mamma!
Detta året har gått jätte fort och mycket roligt har vi haft!
Det händer kanske inte så mycket när man går hemma med sitt lilla barn, men det är väl lite så det ska vara också. Man ska ta det lugnt och bara njuta av den nya lilla familjemedlemmen =)
Hon har gett oss så många skratt och härliga stunder under året! Men många gånger har man bara haft lust att gräva ner sig någonstans efter många sömnlösa nätter =)

Två kompisar blev också mammor under året, Lisa och Camilla! Jätte kul! =)

Moster blev jag! ÄNTLIGEN! Till världens sötaste lilla Alva a.k.a Kaluffsen! =)

Nästa år ser jag fram emot ännu en kär kompis som ska ha en liten bebis! Grattis Camilla S!!!!

Nästa år kommer säkerligen bli ett händelserikt år det också! Det får vi hoppas på iaf! =)

Så ha nu en riktigt mysig nyår och ta det försiktigt om ni ska smälla raketer!

Skickar en speciellt STOOOOOR kram till mamma, pappa, syster med familj och bror med familj!!!!!!!

Nyårsplaner!

Idag har vi varit på Järnia och köpt fyrverkerier! Hoppas det blir klart väder på nyår så att de syns också!
Nyårsaftonen kommer vi att fira i Årjäng i stugan. Det blir jag, Tobbe, Em, Fredric, Chrsitian, deras kusin Daniel med sambo och två barn. Ska bli jätte skoj!
På menyn står älgstek till varmrätt, indisk saffransglass till efterrätt och förrätten ska jag och Tobbe göra. Tror det kommer att bli en skagentoast =)
Ska se om jag kan svänga ihop något extra gott till Em också när det är nyårsafton och allt!

Gjorde bananplättar igår till Em. De var mycket uppskattade! Smakade på en själv och de var väldigt goda!
På julbordet var hennes favoriter: sylta, leverpastej, bröd och ägg =) Hon smaskade på som bara den!
Det är kul att hon vill smaka på allt och inte alls är så kräsen.

Ställde mig och gjorde tekakor förrut, de blev väldigt goda! Känner jag mig och Tobbe rätt, så är de slut ikväll =)
Det får nog bli en kopp varm choklad med grädde till dem!

Annars händer inte så mycket här... Imorgon ska jag, syrran och mamma in till stan en sväng och se om vi hittar några fynd på mellandagsrean.

Det är så härligt nu när Tobbe är ledig! Känns skönt och tryggt att ha honom hemma. Em älskar det också! Hon kramar honom så hårt när hon får komma till våran säng på morgonen när hon vaknar. Sen hänger hon helst runt halsen på honom flera gånger om dagen =)
Det blir så långtråkigt på dagarna när det bara är Em och jag som går och drar här hemma, så att Tobbe är hemma nu är ett trevligt avbrott i det annars lite tråkiga ekorrhjulet =)

Ha en trevlig kväll!

Julafton i bilder!


Emelie hade sin lilla tomteklänning på sig =)




Julbordet!



Emelie och Alva










Tomten kom och hälsade på hos oss!
Såg ut som att han hade ramlat framstupa ute i snön för näsan var
alldeles intryckt! =)



Em får sitt första paket av tomten!


Det var roligt att dra tomten i skägget!


Lilla Alva fick också hälsa på tomten!



En massa pulkaåkning har det blivit!
Pulkan fick Em av min bror med familj! Väldigt uppskattat!!! =)



GOD JUL!!!!

Ett snabbt inlägg får det bli! Ville bara passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL!!!!

Emelie fick öppna julklapparna från farmor, farfar och g-mormor imorses. Hon var väl mest intresserad av snörena men... =) Hon fick iaf jätte fina saker, så det tackar och bockar vi för!!! =)

Förrut var vi en sväng till min bror och hans familj. Innan vi skulle åka dit tänkte vi tanka bilen. Vi kommer fram till tappen och den är Ur funktion. När Tobbe sen ska starta bilen, då puttrar den bara. Det är snustorrt i tanken! Så där står vi utan bensin vid en tapp som är Ur funktion. Som tur var så var det inte så långt hem, så Tobbe fick traska och hämta en dunk med bensin sen kunde vi åka till en anna tapp och tanka full tank =) Ett litet julaftons äventyr!

Hemma hos bror med familj fick vi god fika och Em fick knapra hemmagjorda pepparkakor =)
När vi kom hem öppnade vi julklapparna hon fått. Hon fick bl.a. en pulka, så den har vi redan varit ute och testat! Den funkade jätte bra och Em tyckte det var riktigt roligt! =) Så det får bli en tur imorgon också innan all snö smälter bort.

Nu ska vi se på Kalle Anka och sen blir det en sväng bort till mamma och pappa!

Ha nu en GOD JUL allihop!  Ta hand om er!

Mysig helg!

Ja, våran helg spenderades i Säffle hos Tobbes föräldrar. Vi åkte dit i lördags. Emelie var lite gnällig i bilen i början, men somnade efter en stund och sov tills vi kom fram.

På eftermiddagen kom Emelies frabror Christian förbi med Emelies julklapp. Vi öppnade den för Christian ville veta om alla skruvar och så var med. Hon fick en jätte fin gunghäst i trä!




Efter julklappsöppning åkte jag, Tobbe och Christian en sväng till Margit (Emelies g-mormor). Vi satt och pratade en liten stund och sen gick jag och Tobbe till Harrys och åt en super god middag!!! För två starköl, en cola och två varmrätter (vi beställde en förrätt också, 4 vitlöksbröd, men de fick vi gratis =) ) betalade vi 239 kr! Jätte billigt och jätte gott var det! =)
Tobbe beställde Harrys toast och jag beställde Smokey ribbs.


Efter den goda middagen gick vi till Tobbes kusin med familj. Satt där några timmar och sen gick vi hem och la oss. Emelie var nattad och sov =)
Till min stora glädje ville Lena ha Emelie sovandes i sin resesäng inne hos henne och Jan vilket betydde att varken jag eller Tobbe behövde gå upp när hon skrek! I två nätter fick jag sova ut! Det var underbart!!!!

På lördags kvällen började snöflingorna saka dala ner. På morgonen när vi vaknade var det hur mycket snö som helst!!!
Det hade snöat hela natten och det fortsatte snöa hela dagen!

Bilen var igensnöad!


Jag gick ner en sväng till stan och köpte ett par julklappar medans Tobbe var och hälsade på en kompis. De hade ju inte plogat gångvägarna, så det var ganska jobbigt att ta sig fram... Mina stövlar jag hade läckte ju självklart in, så jag var pissevåt om fötterna!
Men men, vackert var det iaf när det snöade!

På söndagkvällen tog jag tåget till Karlstad. Var bredd på att sj-tåget skulle vara försenat då man lärt sig att SJ är försenat bara det regnar litegrann... Men till min förvåning var det faktiskt i tid!!!!
I Karlstad mötte jag upp Marianne utanför butiken där hon jobbar. Vi tog bussen hem till henne och hon bjöd på jätte god hembakad fika!!! Till det drack vi varm chokladmjölk med vispgrädde! Vi hade jätte trevligt och tjöta en massa! =)




I Karlstad var det inte alls lika mycket snö.
Tåget tillbaka till Säffle var också tid!!!
När jag kom till Säffle igen snöade det för fullt. Mina stövlar var jätte blöta inuti, så jag kände inte mina tår.
Jag tänkte jag skulle gå en genväg hem till Lena o Jan, men gick istället vilse. I SÄFFLE!!!! Lyckas med det om ni kan!
Gud, vad arg jag var! Gick och svor för mig själv och inte hade de plogat några gångbanor än heller!!!! Men jag kom fram till slut =)

På måndagen hade det äntligen slutat snöa och solen lyste. Det var SÅ vackert ute!
Bilen fick skottas fram:

Vi tog en liten promenad jag och Tobbe:




På förmiddagen åkte jag och Lena in  till stan en sväng. Kollade lite i affärer och fikade på ett jätte mysigt litet cafè =)

När vi kom tillbaka hem åt vi lite god julmat och sen var det dags för oss att packa in oss i bilen och fara hemåt igen. Som tur var kom det ingen mer snö, så vägarna var hyffsat rena och fina.
Vi har haft en jätte mysig och trevlig helg!

Här kommer ett par bilder till:
Bondis sitter i diskmaskinen! =)


Emelie busar med Bondis!



Emelie tar sig en tupplur bredvid sin farfar!



Nu inväntar vi julen och hoppas på att den lilla snö vi har här hemma får ligga kvar. Annars har vi iaf fått se så mycket snö så det räcker för hela vintern! Kommer inte ihåg när jag fick vara med om så mycket snö sist...

Hoppas ni alla har fått en bra start på denna veckan!


Alingsås

Idag åker vi en sväng till Alingsås när Tobbe kommer hem. Vi ska till alingsåshem och säga upp lägenheten. Det känns lite tråkigt för lägenheten har varit väldigt bra och många fina minnen finns det här. Men vi får skapa nya i huset sen =)

Ska en sväng till Ö & B och köpa en gåvagn till Emelie. Hoppas att de finns kvar bara!

Imorgon åker vi till Säffle! Saknar de där borta så mycket, så det ska bli jätte skoj!
Imorgon kväll tänkte jag och Tobbe äta middag på Harrys. De har halva priset på hela menyn!!! Det får bli våran julklapp till oss själva =)
Dessutom åker jag till Karlstad på söndag eftermiddag och hälsar på Marianne!!! ÄNTLIGEN! Det var alldeles för längesen vi sågs!
Marianne och jag träffade varandra på ungdomsgarantin i Säffle. Hade man inget jobb fick man gå på ungdomsgaranti. Och vilken tur att jag och Marianne hamnade i samma grupp!!!! =)
Fanns tillfällen då jag inte riktigt trivdes i Säffle. Man saknade alla där hemma och då var jag glad att jag hade M. Vi festade, drog bl.a till Karlstad helt spontant en gång tillsammans med Tobbe och en kompis till honom. Sabaton spelade och vi headbangade loss! Det enda tråkiga var att kvällen tog slut alldeles för snabbt. 
Vi hade filmkvällar, många skräckfilmer har det blivit eftersom det är de vi älskar mest!
Fikadejter på Säffles mysigaste cafè! Marknadsbesök har det också blivit då traditionen kom att alltid äta en chokladdoppad munk =) Även när jag har gått på Nossebro marknad här hemma, så har jag köpt munkar och tänkt på Marianne =)
Ladies Night för vi ju inte glömma! 3 år i rad gick vi på det och kul hade vi!
Ja, det finns en del minnen =) Och roadtrippen som är planerad till Ullared i april kommer bli helt crazy om jag känner oss två rätt! =)
Ska försöka ta ett riktigt fint kort på oss två för dessa år som vi har känt varandra, så har jag inte tagit något kort alls på oss två tillsammans =( Det får det bli ändring på!


Nu ska jag busa lite med Em =)

Iskalla vindar!

Usch vad det blåser ute!!!!
Gick med Em till Emelie förrut. Hon ska vara där en stund idag, så kan jag passa på och städa lite =)

Var inne på jobbet en sväng förrut och skrev upp att jag kan börja jobba lite på helgerna i januari om det är någon som är sjuk eller så. Trodde jag skulle få jätte ångest när jag skrev det, men det kändes faktiskt bra! =)
Skrev att jag helst tar korta turer. Man får ju mjukstarta lite =)

Har haft en ganska lång period nu när Em vaknar på natten och gnäller. Jag väntar med att gå in till henne med förhoppning om att hon ska hitta sin napp själv. Men till slut skriker och gnäller hon så mycket att jag måste gå in. Det räcker med att jag ger henne nappen, så somnar hon igen. Hon kan vakna upp så ibland flera ggr om på nätterna och ibland tror jag att jag ska bli knäpp. När man precis har somnat gott då börjar hon.
Men så ibland, som inatt, så sover hon sig igenom hela natten utan ett knyst. Inatt hörde jag att hon vaknade och "pratade" en himmla massa, så jag var beredd på att hon skulle börja skrika, men hon somnade om helt själv utan att jag behövde gå upp och ge henne nappen. Hon vaknade inte förrens efter 08:00.
Är det någon som har en förklaring på varför det någon enstaka natt emellan alla gnäll-nätter kommer en natt som hon sover hela natten?
Jag har funderat på om vi har gjort något annorlunda på dagarna de nätter hon har sovit hela natten, men jag kommer inte på nåt alls.

Ne, nu ska jag väl fortsätta städa lite =)


10 månader!!!!

Ja jösses! Idag blir Em 10 månader! Tiden går fort och det har ju hänt hur mycket som helst med hennes utveckling. Från att ha varit ett hjälplöst litet knyte till en pigg och alert, sjövild liten/stor tjej =)
Vi älskar henne SÅÅÅÅ mycket!!!!!!

Har hon verkligen varit så här liten???




Om två månader, TVÅ MÅNADER!!!! Då är det dags att ha ett-årskalas! Helt galet! =)


Litet lussetåg!

I torsdags var vi på bvc. Emelie väger nu 8340g och är 71 cm lång =)
Det var även läkarbesök. Hon kollade att allt var bra och det var det!

I lördags åkte jag, Linda och pappa till Skänninge för att hälsa på farmor och farfar. Resan dit gick jätte bra! Ingen snö, inget regn =)

Vi stannade till i Väderstad och hämtade två tårtor som pappa hade beställt. Väderstad har ett jätte mysigt litet bageri! Tårtorna där är hur goda och fina som helst! De smakar så som riktiga tårtor ska smaka! Så har ni vägarna förbi där någon gång, så gör ett stopp där och ta en fika! =)

Vi åkte först till farmor (min farmor och farfar bor på varsitt äldreboende) och hämtade henne. Sen begav vi oss till farfar.
Farfar blev jätte glad och överraskad!


Den underbart goda tårtan!


Farmor!



På eftermiddagen åkte vi hemåt igen, men föst gjorde vi ett besök på överskottsbolaget i Skänninge. Det är det bästa Ö & B som finns! Det är stort och det finns hur mycket fina saker som helst! Det kan ju bero på att Ö & B centrallager ligger i Skänninge =)
Fick köpt lite julklappar till Emelie =)

Jag körde hela vägen hem och var ganska trött när jag kom hem. Det tar 3 timmar att åka...
Väl hemma, så kom jag in i köket och där satt Emelie och tittade på när pappa stod och gjorde iordning tacos. Jag smög in och sa: Hej Emelie!
Hon vände sig om med världens största leènde och sen skrattade hon och klappade händerna! Jag tog upp henne och hon kramade mig jätte hårt! =)
Ja jösses, vad man saknar henne när man är borta en hel dag! Och det verkade ju som att hon hade saknat mig med med de härliga kramarna man fick! =)
Hon hade tydligen varit jätte klängig på sin pappa hela dagen. Så fort han hade satt ner henne på golvet, så kom hon och drog honom i byxbenen! =)

Igår var det lucia, så jag och syrran bestämde att vi skulle lussa för mamma och pappa. Linda hittade jätte söta tomtekläder till Alva på Ö & B, så vi satte på dem kläderna och lussade lite =) Emelie var en litren pepparkaksgumma =)








Imorgon kommer Camilla, Irma, Lee och Simon hit på lite fika.
På lördag åker vi till Säffle! Ska bli jätte skoj! Emelie längtar SÅÅÅ mycket efter sin farmor, farfar och g-mormor! =)


Det är så svårt att hitta på rubriker!

I måndags var vi på sångstunden för sista gången,  jätte tråkigt! Linda och Alva var med. Alva orkade med tills vi började sjunga julsånger, då somnade hon så sött på sin filt =) Hon är så söt så man vill bara krama och pussa på henne hela tiden!!!!
Emelie var i sitt esse och ville INTE sitta still! Hon var trött och grinig =)

I tisdags var jag och hämtade en jätte söt tomteklänning hos Lisa som hon hade varit snäll och köpt åt mig på kappahl. Jag vann en pepparkaksklänning på tradera, men den var lite för stor till Emelie, så det fick bli en tomteklänning istället =)

Igår var Emelie hos Emelie. De gick till kaffekoppen och fikade medans jag var här hemma och plockade lite. Sen hade de gått hem till Emelie och då hade lilla Em somnat på hennes soffa =) Låter som mig en fredagkväll framför tv:n =)

Idag, snart faktiskt, så ska vi hem till Camilla och Irma en sväng. Lee och Simon kommer också dit. Ska bli mysigt! Vid 13 ska vi till bvc på läkarbesök (rutinkoll).

Nepp, nu får jag göra mig irodning om vi ska hinna till Camilla klockan 11!

Ciao!

Trevlig helg!

Helgen började i fredags med middag hemma hos Lisa och Björn. Fick en jätte god fläskfilègryta med ris! Helt underbart gott och efterrätten var precis lika god! =)
Emelie satt och knaprade kex medans vi åt, en och annan smula fick Ludde (Lisas och Björns hund) kalasa på =)
En jätte trevlig kväll och lilla Gabriella är ju bara för söt!!!! Man kan inte se sig mätt på det lilla livet =)

Igår var en lugn dag. Kollade på Robinson och åt lite god mat.

Idag har det varit skyltsöndag här i Sollebrunn. Vi gick en sväng med mamma, pappa och syrran med familj. Var inne på DaCapo och röstade på brorsbarnens jätte fina pepperkakshus! Fick lite glögg och pepparkaka.
Gick förbi leksaksaffären och Emelie fick heja på tomten som pratade lite med henne. Rädd blev hon iaf inte som tur var, så en tomte får det allt bli på julafton =)
Träffade på Emelie som fick pussa och krama på Lilla Em =) Hon ville gärna vara barnvakt åt Em till veckan och det tackar man ju inte nej till =) Då får  jag lite tid bara för mig själv! =)

Imorgon är sista gången på sångstunden =( Känns jätte tråkigt! Syrran och Alva ska följa med imorgon. Linda ville prova och se om det var något för henne, isf går hon nästa omgång som är till våren igen.

Kollade på Gremlins idag! Den filmen är ju hur bra som helst, men det hade jag glömt bort för det var så längesen jag såg den. Scenen när de sitter i baren och är jätte fulla är ju hur kul som helst (om man har den humorn förstås vill säga, och det har jag)!

Emelie leker katt!

Lilla Em har börjat härma kattens jamande! Fick lite av det på film, men självklart så höll hon på som värst när jag inte hade mobilkameran redo!
Men som sagt, lite av det fick jag på film =)

Vackert väder!

Förra veckan fick Emelie svininfluensavaccinet. Hon skrek litegrann, men det gick över ganska snabbt. Hon har inte haft några biverkningar alls! =)

I lördags var syrran med familj här. När vi stod i köket och Emelie låg på golvet, då började hon krypa på alla fyra!!! Den klassiska krypställningen alltså (bättre sent än aldrig) =). Hon kröp väl så en liten bit, sen la hon sig platt på mage och krålade iväg i sin vanliga stil. Den går ju bra mycket fortare! =)

I söndags var vi nere i Gräfsnäs och gick en sväng.

I måndags var jag och Emelie på sångstunden. Det var nästsista gången, känns lite tråkigt faktiskt för det har varit väldigt mysigt att gå dit.

Idag har det varit jätte vackert ute! Frosten har glittrat så fint i solskenet! Jag och Emelie var ute och gick en sväng förrut och det var så härligt!
Hade packat in Em ordentligt i vagnen och hon hade mössan på sig som mormor stickat =)



Imorgon är det julfest med jobbet på Bjärkegården! Ska bli gott med julmat! =)
På fredag är vi bjudna på middag hemma hos familjen Jansson/Revell! Ska bli jätte trevligt! =)
På söndag är det skyltsöndag här i Sollebrunn, ska bli mysigt och strosa omkring lite i Sollebrunns centrum ;)




RSS 2.0