Trevlig kväll!

Då har syrran med sambo och deras lilla Alva precis åkt hem. Vi hade lite "dagen-innan" adventsmys =) Vi kollade på Ett päron till farsa firar jul, som är tradition här hemma att se på så här innan jul! =)
Syrran hade med sig pepparkakor och jag hade bakat en kaka som blev jätte god måste jag säga! Tobbes betyg på kakan var: Så god kaka har jag aldrig ätit förrut! =)
Receptet är taget från programet Halv åtta hos mig, som går på vardagarna på tv 4.

Alva växer och blir så stor! Skratta kan hon, men inte när hon ser mig, däremot så fort hon ser Tobbe, då spricker hela hon upp i ett stort leènde! =)
Hon är så söt!!!!!

Imorgon blir en lugn dag nästa helg däremot är det tomteparad här i Sollebrunn och då säljer de korv med bröd för 1 krona!!!! =)

Här kommer en bild på kakan jag gjorde:


Här kommer receptet:

Smet:
2 ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

Topping:
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min
2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken
3. Se till att smeten är jämn
4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter till lätt gyllenbrun färg
6. Ta ut kakan och låt den svalna något
7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme
8. Rör ner grädden och till sist smöreti chokladen
9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen

Jag serverade min kaka med glass!



Några Emelie-bilder!










Lite julpyssel

Nu har julgardiner och ljusstakar kommit upp! Emelie har hjälpt till litegrann med att dra i gardinerna =)
Har väl inte fått någon direkt julstämning även om julmusikskivorna gått varma. Det är 8 plusgrader ute och snön och minusgraderna känns väldigt långt borta =(

Igår var Theresè, Lisa och lilla Gabriella här! Jag bjöd på middag och Theresè fixade efterrätten! Mätta och nöjda blev vi! =)
Lilla Gabriella hade växt så mycket sen sist jag såg henne. Det går så fort!


I helgen har vi inget planerat mer än att vi ska bjuda syrran med sambo på lite adventsfika på söndag =)


I skuggan av värmen

Den här filmen ska jag kolla på ikväll. Tycker Joel Kinnaman är en suverän skådespelare!

 


Pannkaksälskare!

Emelie älskade pannkakorna jag gjorde åt henne! Hon åt för fullt och såg så lycklig ut! =)

Nu är det flera tänder på samma gång som håller på att bryta igenom! Hon verkar inte besväras av det och det är ju skönt =)

Idag har vi varit på sångstund. Var inte så många med idag, verkar nämligen som att det går lite magsjuka... Hoppas vi slipper det!!!

På onsdag ska Em få sin vaccinationsspruta. Har pratat lite med andra som vaccinerat sina små och det verkar inte som att det är så många som får biverkningar. Vi får hålla tummarna för att det går bra.

Nu får snön och minusgraderna komma snart, så man slipper detta eviga regnande! Är ju iaf 1:a advent till söndag, så då får man ju pynta lite.
Undrar om Em kommer att få uppleva såna vintrar som man själv hade som liten. En massa snö och en massa pulkaåkning! *Hoppas*

Någonstans i denna lilla filmen har pappa filmat trädgården som är full med snö! En sån vinter vill jag ha!

Pannkakor!

Jädrans sketväder!!! Nu har det regnat flera dagar i sträck! =(
Men som det ser ut, så ska det ju bli finr imorgon och till helgen iaf! Får hoppas på det så vi kan åka ut och grilla korv =)

Idag ska Emelie få smaka på pannkakor för första gången! Det ska bli spännande och se vad hon tycker om det! Istället för sylt får hon lite mosad banan och det älskar hon ju iaf! =)

Imorgon ska jag och Tobbe vaccinera oss. Emelie får sin spruta på onsdag nästa vecka. Då vaccinerar de barn här på bvc som är födda år 2009. Hoppas bara att vi slipper biverkningar!

Nepp, nu ska jag ge tokfian lite mat!

Update!

Såg nu när jag kollade mer noggrant i Emelies överkäke att det är hur många tänder som helst på gång!!!

=)

Nu sover Emelie ÄNTLIGEN i sin egen säng! Vi behövde bara kämpa en natt med att vänja henne av vid att sova inne hos oss =)
Nu har den ena tanden i överkäken brutit igenom också! Hon ser så söt ut med sina tänder!

Hon ställde sig upp mot fönsterbrädet häromdagen! Det var katten som lockade. Tubbies låg där och sov och då helt plötsligt ställer sig Em upp och petar Tubbies på svansen! Sen gjorde hon det en gång till, men då tyckte inte Tubbies att det var roligt längre, så Em fick sig en liten reva på handen... Men det stoppar henne inte ifrån att fortgsätta att jaga kattstackaren =)
Det är ju vid såna här tillfällen som man ska ha filmkameran beredd, men inte då!
Hon är så söt när hon ställer sig upp på knä mot allting =) Så fort man står still, så tar hon tag i byxbenet och drar sig upp =)

Igår var jag inne i stan och klippte mig. Em var hos Emelie. När jag lämnade över Em så kramade hon Emelie så gott! =) Det är så skönt att hon inte har blivit så mammig att det inte går att lämna bort henne.
När jag kom hem från stan gick jag och hämtade Em och sen gick vi hem en sväng till mamma som var barnvakt åt lilla Alva.
När mamma höll i Alva blev Em jätte arg, så jag fick lyfta upp henne så hon såg vad det var mormor höll i. Emelie kan göra väldigt ilskna ljud och dem gjorde hon när hon såg Alva. Hon tyckte inte alls att mormor skulle hålla i någon annan bebis =)
Mamma sa till mig att vara barnvakt åt bägge två samtidigt skulle hon nog inte klara av och det kan jag förstå =)

I måndags var vi på sångstund. Emelie tycker nog det är lite roligare nu när de andra bebisarna börjar bli lika rörliga som hon =)
Tobbe hade tagit en semesterdag, så efter sångstunden åkte vi in till stan och åt lunch på Deli Deli. Em fick vara hos mormor. Vill inte ta med henne nu i influensatider...
Det får nog bli vaccination för oss alla tre.
När vi satt på Deli Deli, så kom vi fram till att Tobbe fortsätter jobba och jag fortsätter vara mammaledig! (Tobbe tjänar ju något mer än vad jag gör) =)
Skönt att vi var överens iaf! =)

Det ska ju bli fint väder till helgen, så vi ska försöka åka ut någonstans och grilla korv. Det är alltid mysigt!






Fars dag m.m

I söndags kom Tobbes föräldrar hit en sväng. Vi hade bokat tid med säljaren till huset för att komma dit och kika på huset i dagsljus, kolla tomtgräns m.m.
Så jag, Tobbe och Tobbes pappa åkte dit medans Lena stannade kvar här hemma med Emelie.
Allting såg bra ut och jag blev ännu mer kär i huset i dagsljus! =) Det är jätte fint och jag känner verkligen att vi kommer stortrivas där!
Tomtgränsen går en bit in i skogen på baksidan av huset, så går man en liten bit så kommer man till baksidan av Parkliden =)
Tobbes pappa hade en idè om att göra en uteplats uppe på berget och bygga en trappa upp. Skulle nog bli jätte fint! =)

Idag betalade vi handpenningen på huset, så nu lever vi knapert ett tag men det går det också =)

Det känns verkligen helt overkligt att vi ska flytta till hus i April! Önskar vi kunde flytta tidigare men... vi får hålla oss till tåls =)

På söndagkvällen åkte jag en sväng till pappa och grattade honom på fars dag. Fick en massa god fika! =)

I veckan händer inte så mycket... Skulle varit på sångstund i måndags, men eftersom Emelies förkylning aldrig vill gå över, så stannade vi hemma. Vill inte att hon ska smitta de små bebisarna.

Hoppas ni har fått en bra start på veckan allihop! =)

En trött Emelie!

Emelie var så trött igår, så hon somnade på sin Nalle Puh!




HUSÄGARE!!!

Idag har vi varit och skrivit kontrakt på huset!
Här kommer bilder på vårat framtida hem:

















Jahopp!

Då var det ett tag sen man bloggade igen... Vet att jag lovade en bättreing, men det verkar inte gå så bra, sorry!

I torsdags förra veckan åkte jag och Em till Alingsås och hälsade på Sanna. Hanna, Hanna och Sofia kom också dit. Jätte trevligt att träffa dem igen! Dock var inte Em på sitt bästa humör... Hon var trött och det tog en stund innan hon kom till ro och kunde somna. Efter fika och lite tjejsnack, så åkte jag och Em hem igen. På bussen var hon jätte jobbig, men det var en tjej som lekte "tittut" med henne. Då höll hon sig lugn den stunden iaf! =)
När vi gick av i Sollebrunn så kom den tjejen fram till mig och sa: Vilken söt liten tjej du har!
Man blir lika glad och stolt varje gång!

I fredags åkte jag och Camilla in till stan för en lunch på Deli Deli och lite shopping. Som jag skrev i tidigare inlägg, så fanns det ju inget halloweenpynt nånstans och det var det vi var ute efter. Men maten på Deli Deli var god! =)

I lördags kom mamma, pappa, Linda, Ramond och Alva hit på middag. Min krans hängde så fint över bordet. Tidigare på dagen så var Tobbe och jag ute på promenad med Em och hittade även lite rönnbär som fick pryda kransen.

Em har ju varit lite kinkig den sista tiden. Hon vaknar mitt i natten i sin säng och bara gallskriker! Hon blir inte nöjd förrens hon får sova bredvid mig. Tror hon har fått en släng av separationsångest. Kommer jag in till henne på natten när hon skriker och ger henne nappen, så tjuter hon så fort jag går igen.
Dessutom har hon blivit förkyld igen och hostar... Tycker så synd om henne. Igår när jag nattat henne, så fick hon ett sånt hostanfall, så vällingen kom upp. Men hon sov iaf i sin säng utan minsta lilla pip tills klockan var nästan 03. Då vaknade hon och fick ligga bredvid mig och då sov vi till 08 imorses! Det var längesen jag fick sova så länge, så det var skönt!

Skulle ju fått Theresè, Lisa och lilla Gabriella på besök imorgon, men får skjuta på det då jag är ganska säker på att Em inte kommer vara frisk tills imorgon =(
Vill ju inte att hon ska smitta lilla Gabriella som inte är så gammal än...

Annars händer inte så mycket. Vi håller oss inomhus nu när Em är dålig, så det blir inga promenader. Men så har ju inte vädret varit det bästa heller, så man får ju inte så dåligt samvete av att bara sitta inne.

Ne, nu ska jag ge tokfian lite gröt snart!


RSS 2.0