En längtan efter våren...

Nu börjar man äntligen ana att våren är på väg. Man vaknar på morgonen och hör fåglarna kvittra utanför. Solen försöker leta sig in genom persiennen och man känner sig glad och pigg så fort man slagit upp ögonen. Jag går och hämtar Emelie som ligger i barnvagnen ute i hallen. Jag hör hur hon ligger där och myser och försöker få mamma att vakna med sina egna små gurglande ljud. Jag lägger henne bredvid mig i sängen och hon spricker upp i ett leende! Jag härmar hennes små försök till kommunikation och hon skrattar ännu mer.

Jag går till köket för att göra iordning Emelies välling och jag tittar ut genom de vintergrå fönstren som inte sett en fönsterskrapa på väldigt länge. Jag ser hela det berg av disk som bara växer och blir större för varje dag, men vad gör det? Det är ju snart vår! Alla måsten och krav får helt enkelt vänta för den här våren kommer bli den bästa någonsin! Det bara vet jag! Nu finns det en ny liten människa i våra liv som aldrig har fått känna vårens dofter, fått höra fåglarna kvittra så där glatt som de bara gör på våren. Fått se fjärilarna flyga omkring och blomknoppar som bara vill skrika av färgglädje och vårprakt!

Vi går ut på promenad och Emelie ligger där i vagnen med sina stora, vackra, mörka ögon och kikar fundersamt och lyssnar uppmärksamt på vårens alla ljud.
Man blir så otroligt glad och jag tror Emelie känner av mitt humör för hon kikar på mig och ler.
Solen vämer gott nu, det känner man när man kommer hem igen och är svettig för att man har alldeles för mycket kläder på sig. Man känner all den nya energi man samlat på sig under promenadenoch man blir pigg på ett helt annat sätt.

Så, nu är våren här och många kanske har varit med om lyckliga stunder under vintern medans andra kanske har haft en jobbig vinter med svåra beslut. Men våren kanske kan ge oss lite tid att känna att det kanske blir bättre! Man måste iaf försöka även om det gör ont när knoppar brister.



Så ta till vara på de här härliga månaderna vi har framför oss! Det tänker vi göra, Jag, Tobbe och Emelie!

En sväng till Alingsås + lite till!

Idag har vi varit en sväng till Alingsås. Jag tankade Emelie full med mat innan vi åkte, så hon skulle hålla sig go å glà! Hon var jätte duktig! Somnade i bilen på vägen in, sen sov hon i vagnen i stort sett hela tiden som vi var i stan. Hon blev lite gnällig mot slutet, men då var vi ju ändå på väg hem :)
Jag fick köpt med mig sushi hem, och guud vad gott det var!!!!

På nätterna går det jätte bra! Vi hade ju en liten ful ovana Emelie och jag... Jag lät henne somna på min mage varje kväll och sen somnade ju jag också så klart. Så där låg hon på min mage hela nätterna. Inte bra alls! På det sättet kommer hon ju inte kunna lära sig att sova ensam. Men nu de senaste nätterna har jag hållt mig vaken tills hon somnat och sen har jag lagt henne i vagnen som står i hallen utanför sovrummet (känner ännu att spjälsängen står för långt bort för att jag ska kunna få  ro), och det har gått jätte bra!
Hon vaknar kanske 1-2 ggr på nätterna och vill ha mat, men sen så sover hon så gott (och jag med)!

Har lärt mig hennes sovrutiner på dagarna också. Vi vaknar på morgonen vid ca 07.30. Jag matar henne och vid 08.00 somnar hon igen och sover tills 10.00. Sen sitter vi och myser lite och "pratar" lite och jag övar på bebismassagen :) Sen vid 11.00 får hon mat igen och somnar. Då brukar hon sova MINST 3 timmar! Då är det väl meningen att jag ska vila lite också, men då finns det så mycket annat man ska hinna göra.
På kvällen har hon sin skrika period. Hon har lite kolik skulle jag tro, för hon är helt otröstlig. Det är väldigt frustrerande att inte kunna trösta sitt barn...

Nästa helg ska vi åka till Säffle! Ska bli jätte spännande och se hur det ska gå att åka en ändå så ganska lång sträcka, iaf för Emelie.
På vägen hem från Alingsås idag gnällde hon ju lite och vred och vände på sig i bilbarnstolen, så jag vet inte om hon sitter obekvämt i den. Men när vi åker till Säffle, så får vi göra ett stopp på vägen så hon får sträcka ut ryggen lite.
Hon har en tendens att bli övertrött när vi har varit på nya ställen och hon har fått se nya ansikten. Det blir så svårt för henne att somna på kvällen då, men vi får hoppas att det går bra! :) Hennes farmor har ju så god hand med henne, så det ska nog inte vara några problem :)
Ska bli jätte skoj att få visa upp henne för Tobbes släktingar, vi är ju så stolta över henne!!! :)

Nu ska jag försöka vila lite!

Ciao!

Emelie är glad!


Födelsedag!!!!

Idag säger jag och Emelie STORT GRATTIS till pappa/Tobbe på hans födelsedag!!!!!

Mera Emelie-bilder!!!!







Emelies mormor har stickat både tröja och mössa!



Snart kommer ett inlägg med kläder som farmor till Emelie har stickat också! Har inte lyckats få nån bra bild än på henne i de kläderna, men jag ska göra ett nytt försök ikväll  =)

En månad idag!


Det nya livet!

Ja, då har man väl så smått börjat att komma in i rutinerna här hemma. Det är inte lätt alla gånger, särskilt inte på nätterna då det ska matas och man ska gå upp och byta blöja och man är i halvdvala.
Tobbe började jobba denna veckan också. I början var jag rädd för att jag inte skulle klara av Emelie själv, men det har gått bra!

Har väl haft mina tankar då och då som:
-Varför njöt jag inte mer av att kunna sova ut länge på morgonen?
-Varför njöt jag inte mer av tiden då vi bara var två?
-Varför hittade vi inte på mer saker när vi bara var två?

Har dåligt samvete också när det gäller katterna. Har ingen tid att bara ligga och mysa med dem så som jag kunde göra förr. De sitter ofta och tittar på mig när jag har Emelie i knät. Förrut har det ju alltid varit de som har fått ligga där...
Men de verkar acceptera Emelie ganska bra iaf. Blir nog bättre med tiden.

Idag har vi varit i Alingsås på Socialnämnden för att skriva på papper om faderskap. Kan ju säga att tanterna där beundrade  Emelie nåt såpass! =)

Älskar att åka bil gör hon också! När vi satte henne i bilbarnstolen så skrek hon som en stucken gris, men sen när vi började åka så tystnade hon nästan med en gång. Sen somnade hon så gott =)

I onsdags var jag på BVC. Emelies vikt var då 2900. Idag, när vi kom hem från Alingsås, så gick vi in och vägde henne och då låg vikten på 3015! Så sen i onsdags har hon allt gått upp litegrann =)
Ska till BVC på tis igen och då får vi hoppas att hon gått upp ännu lite mer.

Annars händer inte så mycket här på dagarna. Försöker komma ut och gå en gång om dagen med Emelie så vi får lite frisk luft.
Väntar med spänning på att min kompis Camilla snart ska få sin lilla bebis, så kan vi gå ut och gå tillsammans sen =)

Nu ska jag kolla lite på tv!

Ha det gott allihop!

Skickar en massa extra goa kramar till min svärmor Lena!!!!!!



Farmor, G mormor och kusin besök!

Igår hade vi lite besök här! Det blev mycket gosande och sånt gillar ju lilla jag! =)

Wilma! En av mina (Emelie) kusiner!


Fanny! En till kusin!


G-mormor & jag!




Wilma &  jag!


Farmor & jag!


Så här fina blommor har mamma på köksbordet!

Den här buketten fick vi av farmor! Det är en Mamma-Barn-bukett! Den stora
är till mamma och den lilla till mig. Det rosa bandet emellan buketterna ska
symbolisera navelsträngen!



Det här fina blomarrangemanget har min mormor gjort! Visst är hon duktig?!


Jag tackar så mycket för alla fina blommor och kläder jag har fått!

RSS 2.0