Ny info!

Har precis pratat med min kära far på telefonen. Han berättade en hel del för mig som jag inte hade en aning om. Jag har alltid trott att de hämtade mig på ett barnhem, men så var det ju inte alls! Min och syrrans adoption var privata, men gick självklart genom domstol och andra myndigheter. I domstolen träffade mamma och pappa min biologiska mamma. Pappa hade tagit ett kort, men kamerorna på den tiden var inte som de är idag... Tyvärr blev kortet för ljust, så det syntes inget på det. Pappa berättade dock att min mamma hade samma lockiga hår som jag och Em har =)
Jag frågade om de visste något om pappan, men papporna var det aldrig tal om på den tiden.

Nu är nästa steg att försöka få tag på Tennyson som hjälpte mamma och pappa med adoptionen.

En ny resa...

Ïgår var Tobbes föräldrar och mormor här. Vi åt gott och hade det väldans trevligt! =)

När Tobbe och Jan var ute så satt jag, Lena och Margit och pratade lite om adoption och om att söka sitt ursprung. Visst har jag väl tänkt på det en del, särskilt när jag var gravid med Em.
Funderade en hel del inatt igen när jag satt uppe med Liam. Kanske man skulle forska lite i det ändå... Jag vet inte var jag ska börja eller hur man ska gå till väga, men jag börjar med den informationskällan jag har närmast- mina föräldrar.

Har inte en aning om jag nånsin kommer få reda på nåt eller hitta min biologiska mamma... Antar att en resa till Sri Lanka skulle behövas, men det kostar en massa pengar, så jag får göra det jag kan hemifrån och med hjälp av datorn.

Vi får se hur detta slutar =)

Hissgardiner

Ojoj, vad trött jag är! Känns som jag kan somna ståendes... Det är nu på kvällen när Em sover och Liam sover som jag verkligen känner att jag är trött. PÅ dagarna har man så mycket för sig, så då hinner man inte med att känna efter...

Nu är det snart helg igen. Veckorna går så fort, så snart är det väl julafton igen! =)

Till helgen ska vi bort och fira pappa en sväng.
På söndag kommer svärföräldrarna! Ska bjuda dem på god middag =)

Fick hem hissgardinerna jag beställde. Blev väl så där tycker jag.... Men igår när solen lyste in i köket, så var det så ljust och fint!



Nu ska jag kolla på tv!

Renovering

Igår var det föräldramöte på dagis. Tydligen är det så att det finns mögel där, så till sommaren börjar de med en helrenovering. Arbetet kommer förhoppningsvis vara klart tills 1:a nov.
Barnen kommer få byta lokaler och få vara nere på skolan, men jag tror att iaf Em kommer att fixa det galant! Bara hon har sina kompisar och fröknarna, så fixar nog det sig =)
Det kommer ju bli så bra sen med ett nyrenoverat dagis! =)

Idag är det helt underbart väder ute, så det får nog bli en långpromenad sen.

Melissa Horn- Lät du henne komma närmre


GOTT!

Maten blev kanon god!!!!
Gillades av hela familjen här hemma =)

När Tobbe kom hem från jobbet idag och lutade sig över Liam, så skrattade han med en gång! Känner igen sin pappa det gör han allt =)

Snö??!!

Men vad fasen hände??? SNÖ??!!! Jaja, på vädret säger de att det ska bli fint til helgen igen, så jag ger inte upp om våren riktigt än =)

Liam fortsätter att sova gott på nätterna vilket är såååå skönt! Han äter som en tok på kvällarna, men det är väl också därför han sover så gott.
Han har dock börjat skrika ungefär samma tid på kvällarna och det håller i sig allt från 1-2 timmar.
Igår kväll var han iofs nöjd hela kvällen och det var det längesen han var. Han låg växelvis på mig och Tobbe och bara tittade på oss med sina stora (BLÅA!) ögon! Han är så härlig och när han ler, så ser han ju så go ut!!! =)

Em fortsätter att älska sin lillebror. Hon har även blivit mer intresserad av sina dockor. När jag byter blöja på Liam, så ska hon byta på dockan =)

Såg på Solsidan häromdagen där några mammor satt och skröt om vad deras bebisar kunde göra. Jag kände bara att det är ganska skönt att inte någon annan i bekantskapskretsen fått bebis i samma veva som vi. Man slipper alla de där jämförelserna som; kan din bebis det och det och det???
Kommer ihåg med Emelie när allt skulle jämföras hit och dit och man blev stressad och nervös om inte Em kunde lika mycket som de andra. Nu slipper vi det. Liam får göra vad han vill i sin egen takt utan en stressad mamma =)

Till helgen åker jag, Tobbe och Liam till goa Götet och bor på hotell! =)
Em får vara med Therese som ska ta med henne på kalas =) Det blir säkert roligt för den lilla tokfian =)

Nu ska jag förbereda middagen. Idag blir det det HÄR till middag! Istället för creme bonjour taco eller vitlök som de ger som förslag i receptet (vilket säkerligen också är jätte gott), så ska jag prova kantarellost.
Bloggar ikväll om det var något att ha =)

Promenader

Igår var en helt underbar dag! Solen sken från en klarblå himmel och fåglarna kvittrade utanför fönstret när vi vaknade!
Liam hade dessutom sovit från 22:30- 05:00! Det kunde inte bli så mycket bättre.

Jag tog mig en morgonpromenad in till Sollebrunn. Jag, syrran, mamma och pappa tog oss en tripp till Gendalen på loppis. Det var trångt och mycket folk, så jag och pappa stod och tryckte i ett hörn medans mamma o syrran shoppade loss =)
Efter loppisen åkte jag, mamma o Linda till Hjulet i Vårgårda. Pappa släppte vi av hemma för han hade fått nog av loppisar =)
På Hjulet hittade jag en massa kläder til både Em och Liam!

När jag kom hem från loppisarna, så tåg hela familjen Hellström/Norlin en riktig långpromenad.

Idag var en minst lika härlig dag!
Vi packade ihop oss och tog en tur ner till Gräfsnäs för en promenad.

Imorgon ska jag och Liam till bvc. Em får vara hos morfar så länge. Eftersom vi inte har någon bil imorgon, så tar vi oss en promenad! Många promenader blir det nu, så det vore väl skam om jag inte gick ner nåt kilo nu =)
Efter bvc blir det en lekdejt med Linda och Alva =)

Till helgen har vi en hotellvistelse att se fram emot! Ska bli så skönt att få lite miljöombyte. Hoppas att vädret blir lika fint då som det varit de senaste dagarna.

Förresten! Till middag idag skulle vi ha fläskfilè, men jag visste inte alls vad jag skulle göra med den. Ville prova nåt nytt, så jag googlade runt och hittade ett recept som jag provade. Måste säga att det var det godaste jag ätit på länge och resten av familjen höll med! =)


Receptet på denna underbart goda rätt hittar ni HÄR!

Torka

Ja, här är det torka kan man lugnt säga... =)

Vet inte vad jag ska blogga om riktigt.... Ni kan väl skriva förslag på vad ni vill läsa om här? =)

Var på jobbet igår och hämtade ett paket som en av vårdtagarna hade till mig. En chokladkartong som var jätte fint inslaget med två rosor på! Hon hade skrivit ett jätte fint kort också. Hon skrev hur hon alltid skulle komma ihåg den 6:e sep då jag dukade hennes födelsedagsbord och kokade så gott kaffe =)
Det är såna saker som gör att jag saknar jobbet SÅÅÅÅ mycket, så när jag var där igår så skrev jag en liten lapp till arbetskamraterna att jag kan hoppa in kortare turer på kvällar och helger.
En del tycker säkert att jag är jätte knäpp och borde vara hemma och njuta av min son, men jag är med honom dygnet runt... Vet inte om man vågar skriva det jag tänker skriva nu, men det struntar jag i! Jag tycker det är underbart att få komma hemifrån och bara få vara för mig själv. Bara få vara Jennie. Inte mamma, inte sambo, bara Jennie. Nu händer väl inte det alltför ofta dock men...

Nepp, nu blir det slapp i soffan.

RSS 2.0