Tjejhelg!!!! =)

Jaha, då var denna helgen till ända... =( Har varit en riktigt rolig och mysig helg!

I lördags åkte Tobbe och Em till säffle. Det kändes så tomt och konstigt efter att de hade åkt...
Började göra mig iordning för trippen till Alingsås. Pappa kom och hämtade mig eftersom det regnade här och var en massa slask överallt.
Väl inne i stan hämtade Theresè mig på stationen och vi kollade lite i affärer och sen åt vi sushi! Det var gott!!! =)
Åkte vidare till Ica Maxi och handlade all maten vi skulle ha.
Gjorde iordning lite sangria när vi kom hem till Theresè. Vet inte om den blev så god, men i slutet av kvällen så var kannan slut iaf =)

Vid 17 kom Lisa och vi började laga maten. Vi tjötade och skrattade och hade det hur mysigt som helst!

Till förrätt blev det Toast Skagen:


Till varmrätt blev det sallad, potatisgratäng och lövbiffar fyllda med
kantarellost:


Efterrätten hade Theresè gjort i förväg och den var huuuur god som helst!
Det var pannacotta. I mittenlagret hade hon blandat i lite baileys också =)



Planen var ju att vi skulle gått till puben senare på kvällen, men vi hade det så trevligt hemma så vi hoppade över det. Dessutom var vi lite trötta efter all god mat och sangria =)

Jag sov över hos Theresè och till frukost idag fick jag äggröra, bacon, stekta champinjoner, avocado, juice och te =)



Efter frukosten åkte vi mot Sollebrunn. När vi är nästan vid Therese`s föräldrars hus, så springer det ut en hund mitt framför bilen. Vi körde in på en busshållsplats och ropade till oss hunden som kom så snällt. Inte kunde vi låta den springa lös på stora vägen som är så trafikerad. Theresè ringde sin pappa som kom och kollade om han kände igen hunden, det gjorde han inte. Vi åkte hem till Thereses föräldrar med hunden som så snällt hoppade in i bilen. Thereses pappa ringde runt lite och hittade ägaren tillslut som bodde en bit bort. Han kom och hämtade hunden (som hette Fanny) och tackade så mycket för att vi tagit hand om henne.
Dagens goda gärning =)


Nu ska jag lägga mig och vila en stund och vänta på att mina två älsklingar ska komma hem. Längtar efter dem hur mycket som helst!
Inatt var första natten jag var ifrån Em för första gången.
Imorses vaknade jag 06:35 och känslan av att få somna om och veta att man fick sova hur länge som helst utan att bli väckt var helt underbar!!! Men visst saknade jag Emelies buffande =)

=)

Igår var Em hos Emelie, så jag passade på att baka bröd, tvätta och städa.
Idag har Emelie varit här med sin storasysters två barn Maja och Theo. Två jätte härliga ungar som var väldigt blyga i början, men sen gick det över =) Vi fikade och sen gick vi ut så barnen fick åka pulka. Emelie tog med sig Em på en tur på stjärtlappen, vet inte vem av dem som tyckte det var roligast =) Det såg väldigt roligt ut iaf =)

Imorgon åker Tobbe med Em till Säffle. Jag tar mig en tur till Alingsås på tjejkväll med god mat och vin =)

Ringde Marianne (hon som har sålt huset till oss) och frågade om vi kunde få tillgång till ett av rummen sista helgen i mars och det gick bra! Hon skulle vara där och städa då, så vi hoppas på att vi kan få nycklarna sen när hon är färdig.

Idag har det varit riktigt härligt väder här -till en början iaf. Nu ikväll regnar det dock....

Ikväll blir det varma mackor, så det ska jag gå och förbereda nu =)

Tävlar igen!

Tyvärr vann jag inte dekortävlingen som Julia hade, men nu har hon en ny tävling på sin blogg ( http://juliakrischel.blogg.se) där man kan vinna två biljetter till Cirkus Möller (http://cirkusmoller.nu).
Så nu håller vi tummarna för att jag vinner denna tävlingen istället! =) Hoppas kan man ju alltid iaf =)


Takskottning!

Em och jag tog en promenad hem till mamma och pappa förrut. Vi fick med oss gåvagnen, så Em kunde visa sin nya talang =)
När vi kom dit stod pappa på taket och skottade snö. Det finns en hel del på deras tak. Em skrattade högt när morfar skyfflade ner snö så det yrde! =)

Igår var vi på bvc. Nu är Em 74 cm lång och väger 8,9 kg! Hon fick även två vaccinationssprutor. Hon grät bara litegrann, sen var det bra men bvc-sköterskan är ju inte hennes favoritperson just nu =)
När vi gick hem somnade Em i vagnen. När hon vaknade åt vi lite mat och sen började hon stortjuta! Ingenting jag gjorde hjälpte, men det var antagligen p.g.a. sprutorna för sen gick det över och hon var som vanligt igen. Bvc sa nämligen att vill det sig riktigt illa så kan de skrika en hel kväll, men det slapp vi som tur var =)
Vi pratade även om att Em sover halva natten i våran säng. Hon tyckte att så länge hon iaf kan somna själv i sin egna säng på kvällen (och det kan hon) och vi inte störs av att hon sover i våran säng senare på natten, så är det helt ok! De behöver känna mycket trygghet i den här åldern. 
Så är det det hon behöver, så är det det hon ska få =)


Nu ska jag förbereda middagen!
Ciao!


Nu går Em med sin gåvagn! =)


Kålpudding!

Igår var vi på kalas hos bror med familj. Vi fick jätte god smörgåstårta, kakor, bullar och vanlig tårta! Mums!!!
Em tyckte det var väldigt intressant med alla leksaker som kusinerna hade, men mest intressant var nog det fina akvariet.

Idag gick vi ut i kylan och tog en promenad bort till mamma. Linda och Alva var där också, så vi fikade och hade det mysigt!
På vägen hem igen somnade Em i vagnen. Ser så mysigt ut när hon ligger där nerbäddad.

Väl hemma började jag förbereda lite för middagen som bestod av kålpudding, potatis och sås.
Emelie kom förbi en sväng, så hon fick underhålla Em medans jag gjorde maten. Bjöd henne på middag också, tycker hon är värd det när hon ställer upp och tar hand om Em så bra =)
Tycker det är så kul när man helt spontant kan bjuda på middag =)

Imorgon ska vi till bvc på 1-års kontrollen. Ska bli kul att se hur mycket hon väger nu =)

På torsdag ska Em vara hos Emelie.

På fredag blir det myskväll.

På lördag åker Tobbe till Säffle med Em (om det inte är snöoväder) och jag åker till Alingsås på tjejmiddag, vindrickande och pubbesök!!! =) Ska bli jätte kul! Det blir min första sovmorgon på sön på jag vet inte hur länge. Ska sova hos Theresè inne i stan, så vi får hoppas att hon låter mig sova lääääänge på sön. Känner jag mig själv rätt, så lär jag väl vakna vid 07-tiden som vanligt men då vet jag iaf att jag får somna om =)

Idag släpptes biljetterna till Ladies Night i 8 städer! Till övriga städer släpps biljetterna senare. En jubileumsbiljett kostade 1495 kr!!!!! Så fruktansvärt dyrt!!! Skrev till Marianne på msn att det får bli en VIP-biljett, de kostar ju "bara" 995.... =)
Hoppas nu bara att de kommer till Karlstad... Det är tänkt att vi ska gå där i år. Vi får vänta och se.

Jag kan ju verkligen rekommendera mina kvinnliga läsare att gå på det här! Det är en riktigt häftig upplevelse!
www.ladiesnight.se

Ha en fin kväll allihop!


Lördag!

Igår kom min brorsdotter hit! Tobbe hämtade henne i vänersborg efter jobbet. På kvällen gick vi hem till mamma och pappa. Linda med familj kom också dit, så vi fikade och hade det trevligt! Tobbe stannade hemma och vilade efter en hård arbetsdag... =)
När vi skulle köra därifrån, så körde jag självklart fast i all snön som kom, tur då att man har en svåger som kan hjälpa till =)
På kvällen när vi kom hem därifrån, så nattade vi Em och sen gjorde vi tacos och kollade på Let`s Dance.
Började kolla på Snakes on the plane, men vid 23-tiden orkade jag inte hålla ögonen öppna längre.

Emelie vaknade som vanligt prick 07:12. Som vanligt sov hon inte  så bra på natten. Hon vrider och vänder på sig, hon låter och hon fiser =)
När vi kikade ut genom fönstret så snöade det fortfarande och ytterdörren gick knappt att få upp =)
Tobbe begav sig ut och skottade och jag gjorde iordning frukost.
Idag ska vi, trots varningar om väglag, ge oss ut och åka bil. Vi ska köra hem Jessica till Vänersborg igen och sen ska vi handla. Em får inte följa med. Hon får vara hos mormor och morfar så länge.

Imorgon blir det kalas för två av brorsbarnen, Max och Axel. Ska bli kul och Em får träffa sina kusiner som hon gillar så mycket! =)

Ska hoppa in och jobba några timmar ikväll. Hade ju inte tänkt att jobba något mer nu innan jag börjar "på riktigt", men det var bara tre timmar, så det kan jag väl ställa upp på =)
Min chef ringde igår och berättade att jag får vara på H1 här på Bjärkegården när jag kommer tillbaka. Känns SÅÅÅ skönt att det blev på avdelningen som jag alltid har varit på och att det inte blev inne i stan. Det känns så bra, så det ska bli riktigt roligt att komma igång nu! =)

Dagiset ringde häromdagen också. Pratade med en jätte trevlig tjej och den 15:e mars klockan 10:00 ska jag och Em gå dit och kika runt =)
Som tur var fick jag mitt schema igår, så nu kan vi planera lite om hur vi ska få ihop det när jag börjar jobba. Tobbe får ta pappa-dagar och sen får vi ragga barnvakt också. Det ska nog inte vara några problem. Får hoppas att det rullar på fint när Em är inskolad och förhoppningsvis trivs.

Såg på schemat att jag som tur är är ledig den 1:a april då vi ska flytta.
Dock jobbar jag hela påskhelgen och hela midsommarhelgen, men det är storhelger och då tjänar man ju ganska hyffsat =)

Nepp, nu ska jag plocka lite här hemma.
Ha det gott allihop och ta det lugnt i snöyran!

Vattenläcka

Igår var Emelie här en sväng och grattade Em på hennes födelsedag. Hon fick en jätte mysig gosehund och jätte fina kläder!
Vi fikade bananmuffins och de fick godkänt av Em. Hon mumsade i sig och smulade i hela soffan =)

På kvällen fick hon bada med pappa i badkaret =)

Idag skulle vi ha åkt ut till Magra och hälsat på Lisa och lilla Gabriella, men lilltösa hade fått feber av vaccinationssprutan, så jag och Em åker en sväng till mormor istället.

Em och jag lyxade till det med äggröra och bacon till frukost idag! Baconet behöll jag dock för mig själv =) Em fick lite tomater och gurka till sin omelett istället.

Nu ska jag ut i garaget och hämta en massa tomflaskor. Knackade på dörren här för en liten stund sen. Det var en gubbe som sa att de ska stänga av vattnet om en timma. Det ska vara avstängt hela dagen! Det var tydligen en vattenläcka på början av gatan här... så nu får vi bunkra upp, så vi har så vi klarar oss.

Ha en bra dag!

Tävling!

Jag är med och tävlar på Julias blogg om en valfri väggtext från Unik Dekor!
Om jag vinner så vill jag ha denna väggtexten:


Födelsedag!!!!

IDAG FYLLER EMELIE 1 ÅR!!!!!!!! GRATTIS GRATTIS TILL DIG VÅRAN LILLA ÄLSKLING!!!!!!

Emelie för 1 år sedan:


Emelie 2 dagar gammal:


Emelie idag:

1 år sedan!

För ett år sedan gick vi här och väntade på att något skulle hända. Det enda jag kände var lite lätt magont. Inte kunde jag väl för mitt liv tro att det snart var dags. Vi gick och la oss som vanligt på kvällen. Jag sov gott hela natten, kände inga besvär alls. När Tobbes klocka ringde på morgonen och han gick upp, så började jag få fruktansvärt ont i magen. Våran första tanke var INTE (trots att vi gått nästan 2 VECKOR över tiden) att: Oj, nu är det nog dags snart!
Nej då, jag sa till Tobbe att det går nog över snart, så han åkte iväg till jobbet.
Min magvärk gick inte över! Det enda jag ville göra var att trycka på, men jag knep ihop så gott jag kunde =)
När vi till slut kommer in till NÄL så är jag öppen 10 cm! Sen tog det 3 1/2 timme, så var tokfian ute!

Imorgon blir hon 1 år! Jag har väldigt svårt att förstå att tiden har gått så fort.
Det har ju hänt så otroligt mycket under det här året. Hon utvecklas så fort och jag själv har utvecklats en hel del både som människa och som mamma.
Det har varit en känslomässig bergochdalbana. Från att ha känt att jag bara ville gå ut genom dörren, lämna allt och aldrig komma tillbaka igen till att känna en sån oerhörd glädje för denna nya lilla krabat i vårat liv.
Sanningen är att det var inte lätt i början. Det var inte så där mysigt och härligt som man hade hört att det skulle vara. Antar att jag hade en släng av förlossningsdepression. Det enda jag tänkte när jag såg på Em var att jag ville lämna bort henne någonstans. Att det bara skulle vara jag och Tobbe igen. Som tur var försvann de känslorna och tankarna fort!

Nu är hon det bästa som någonsin hänt mig och jag älskar henne mer än något annat!!!


Kalas nr 2!

Igår åkte vi till Alingsås och storhandlade. Medans vi var på Willys, så var Em hos en kompis (Theresè) som bor i Alingsås. Emelie har aldrig varit hos henne förrut, men det hade gått jätte bra! Känns skönt att kunna lämna bort Em ett tag till nån som man verkligen litar på och som man vet har bra hand med barn.

På eftermiddagen igår hade vi vårat andra kalas för Emelie. Mormor, morfar, moster med familj och farbror Fredric kom.
Även denna gången fick hon en massa fina presenter som böcker, kläder, leksaker, bokstäver till hennes dörr och en massa annat!

Idag har syrran varit här med Alva. Vi hade en mysig dag med lite fika =)

Imorgon kommer Emelie och hälsar på oss.

På onsdag tänkte jag och Em åka en sväng ut till Magra och hälsa på Lisa och lilla Gabriella.

På torsdag kommer Camilla och Irma.

På fredag kommer min brorsdotter Jessica.

En fullspäckad vecka med andra ord and I like it!!!! =)
Jag ska ju snart börja jobba igen, så nu får vi passa på att hitta på en massa roliga saker! =)

Här sitter Em med ett av sina paket:

Kalas!

Igår kom Emelies farmor, farfar och g-mormor hit. Vi hade Ems första kalas och hon fick jätte fina presenter! En cykelhjälm, varma goa strumpor, kläder, en barnkammarbok och två andra böcker.
De var även inne på biltema och köpte en cykelsits åt oss eftersom det aldrig blev nåt av med den vi hittade i Lerum. Killen som sålde den svarade aldrig i telefonen när vi ringde. Ändå hade vi bestämt dag och tid och att jag skulle ringa innan vi åkte hemifrån. Han hade aldrig mobilen på... Dålig stil!

Idag fortsätter vi med kalas nr 2 med mormor, morfar, moster med familj och farbror Fredric! =)

Här är sakerna hon fick!


Just nu sitter hon och kikar i en av sina böcker =)



ZZzzzz

Kan ju berätta att jag sov i två timmar!!!! Jag var nog väldigt trött.... Samtidigt får jag lite dåligt samvete som får sova när Tobbe är och jobbar och sliter... Men jag får väl ge honom sovmorgon på lördag =)


Ojoj!

Vad dålig jag har varit med mitt bloggande!!!

Vad har hänt sen sist då tro???
Jag  har varit inne och jobbat ett par ggr till, senast igår kväll. Känner verkligen att jag vill tillbaka och jobba fullt ut nu. Det är jätte mysigt att gå hemma med Em, men man behöver den sociala biten så mycket. Alla goa vårdtagare på jobbet är så härliga också! =)


Förra fredagen var Camilla, Thomas och Irma här på middag. Vi hade det jätte trevligt och barnen lekte och busade =)


Igår var det visning på lägenheten. 5 personer plus en kille från Alingsåshem var här. Emelie älskade att det kom en massa okänt folk in i vårat hem, så hon höll låda och showade för de för fullt! Hon skrattade, dansade, klappade händerna och kröp omkring som en tok! Det var härligt att se! Det fick mig att tänka på ett kort som mamma och pappa har hemma på mig, där jag står mitt på golvet bland en massa människor och bara har en massa bus i blicken =)
Våran lilla Em kommer nog bli en riktig linslus!


Just nu sover Em en liten stund, sen kommer Emelie och hämtar henne. Då ska jag passa på att se på lite film och vila en stund. Kan behövas då varken jag eller Tobbe får sova särskilt mycket på nätterna just nu... Em håller oss vakna med sitt skrikande... Men det är mycket som händer i hennes lilla värld just nu också. Hon står upp utan stöd längre stunder och hon drömmer nog en hel del också. Det är mycket som ska bearbetas på nätterna, så hon är förlåten =)


...

Glömde ju berätta att när Maria och Susanne var här, så berättade Maria om kvällen hon jobbade och blev attackerad av två hundar.
Hon skulle åka ut till en vårdtagare i St.Mellby. Grannen till vårdtagaren hade sin två hundar lösa ute som kom rusande mot Maria. Den ena hunden bet henne djupt i armen! Ägaren till hundarna bara stod och tittade på.
Ni kan läsa om detta i Marias blogg HÄR!


Fikastund!

Usch och fy vad det snöar! Igår kväll la det sig så mycket snö på fönstren så det gick inte att se ut!

I måndags var Emelie, Maria och Susanne från jobbet här. Vi satt och tjötade och fikade =) Jag fick en fin bukett tulpaner och Em fick en mini muminmamma =)
Em var lite reserverad mot Susanne och Maria. Emelie har hon ju träffat förr, så det gick bra. Men Emelie var tvungen att åka och jobba efter en stund, så då flirtade Em lite med Maria och Susanne, men hon ville INTE sitta i deras knä... Efter fikat satte Maria sig på golvet med Em och lekte lite och efter ett tag kröp Em allt upp i hennes knä =)
Det var iaf en trevlig kväll och när de hade åkt hem, så somnade Em gott i sin säng.

Igår var vi ute och åkte pulka jag och Em. Det var roligt! Hon älskar när det går fort nerför! =)

Idag sitter vi inne och myser då det snöar så mycket ute... Det är jätte vackert och så ute och visst har man längtat ihjäl sig efter denna snön. Men nu kan det ge sig tycker jag. Börjar längta efter våren ooootroligt mycket nu!

På fredag eftermiddag kommer Camilla, Thomas och Irma hit på middag. Ska bli skoj! Ska prova ett nytt recept, så vi får hoppas att det blir omtyckt =)

På lördag åker vi till Lerum och hämtar en cykelsits till Emelie. Sen är det bara en cykelhjälm som ska införskaffas och sen kan vi ge oss ut och cykla =) Fast snön får nog smälta bort först...

Snart är det dags att börja planera lite för Emelies 1-årsdag. Hon ska iaf få en alldeles egen liten tårta att kleta med =)
Den 13:e kommer Emelies farmor, farfar och g-mormor hit och grattar! Det ska bli kul!!! =)



RSS 2.0