Lekplayset m.m

I söndags var jag och Em ute i skogen och plockade kantareller. Vi hittade faktiskt en hel del! Dock gick jag och var nervös mest hela tiden för halva skogen var ju uppbökad av vildsvin, så minsta lilla ljud så hoppade jag till! Hade ingen lust att stå öga mot öga med en vildsvinsgalt!

Vi tog en liten fikapaus vid ett ställe med en liten sandstrand och där tog Em sig ett litet dopp =)
Mysigt hade vi det, bara hon och jag.

I måndags hade Tobias tagit en pappadag, så då åkte vi med Camilla, Thomas och Irma till Lekplayset i Alingsås. Em och Irma busade och hade skoj och lyckades t.o.m. få två större pojkar att hjälpa dem när de inte tog sig ner för ett par madrasser. Då skrek de och ropade och de två pjkarna ropade: Vi hjälper er!
Så sprang de fram och hjälpte tjejerna ner. Irma lärde sig snabbt, så även om hon sen kunde ta sig ner själv, så spelade hon lite hjälplös och ropade och skrek tills pojkarna kom till undsättning =)
Även vi vuxna kravlade oss upp i lekställningen och åkte rutchkana =)
Medans vi roade oss, så var Liam hos Emelie.

Efter det åkte vi in till stan och åt lunch på Deli Deli. Mycket gott!
Åkte sen och handlade lite, kom hem, Liam blev hemlevererad =) kokade lite kaffe och packade lite fika sen åkte vi ut till sjön (också med Camilla, Thomas och Irma).
Blev en heldag och det var jätte roligt! Särskilt för mig som blir tokig av att bara gå här hemma dag ut och dag in. Ska bli så skönt när Tobias får semester!

Idag har jag varit med Liam på bvc. Han väger 7400 nu och följer sina kurvor precis på pricken! Har ju börjat med lite smakportioner och gröt nu och det gillar han. Imorgon ska han få smaka lite banan =)

Det har varit så sjukt varmt idag! Mådde så illa förrut, så jag kräktes. Tror det var en kombination av värmen och ingen mat eller vätskeintag... Såna här dagar ska man ligga i blöt i en sjö eller i havet! =)

Christian (Tobias bror) ringde förrut och sa att han kommer och hälsar på nästa vecka!!! Ska bli roligt! Då ska han, jag och barnen åka till Borås djurpark! =) Ännu ett välbehövligt avbrott i mitt lilla ekorrhjul =)

Till helgen kommer en kompis till Tobias och jag ska jobba lördag och söndag. Annars är det ganska lugnt.

Här kommer lite bilder fråni måndags. Ni får ursäkta att de är lite suddiga, men det är inte lätt att ta kort på barn som är på språng hela tiden =)













Midsommar!

GLAD MIDSOMMAR TILL ER SOM LÄSER HÄR!!!!!

I eftermiddag ska vi ner till Gräfsnäsparken och dansa runt midsommarstången om inte regnet vräker ner förstås... Just nu ser det inte så lovande ut men men... God mat blir det efteråt iaf =)
Ska försöka hinna med en joggingrunda innan också.

Igår var jag, Therese och Liam på Överby och shoppade! Köpte lite nya kläder till mig. Till Em blev det en massa små trosor nu när hon pottränas! =)
Liam var så snäll! Han låg bara i sin vagn och var nöjd och belåten hela tiden =)

Therese:
Jag vet inte vad jag kan ge dig får råd mer än att ta det i Noahs takt. Passa på nu i sommar när han kan springa naken ute. Förr eller senare kommer han säkert att tycka att pottan är lite spännande =)
När Em kissade på pottan första gången, så klappade vi i händerna och berömde henne jätte mycket! När jag sen satt på toaletten och kissade, så kom hon in och sa: Bra mamma! Duktig mamma!
Klappade i händerna gjorde hon också =) Gulliga lilla ungen!

Christian:
Du är mer än välkommen i sommar!!!! =) Jag kan lova dig god mat, gott att dricka och två ungar som kommer bli överlyckliga att se dig! =)


Ha nu en en trevlig helg allihopa och ta det lugnt ute i trafiken om ni ska ut och åka!

Real housewives i Sollebrunn!

Vad tror ni om ett nytt program?? Real housewives i Sollebrunn.
Visst finns det väl NÅN där ute som skulle vilja se en sunkig tant i Sollebrunn med bebisspyor på axeln som går hemma med en tokig bebis och en trotsig 2-åring???? =)

Idag har varit en dag som alla andra. Liam bara ligger på golvet och skrattar.
Em får utbrott och är trotsig till tusen!
Jag är trött, men lycklig ändå =)

Hade mamma och pappa här på middag idag. Sambal oelek-kotletter med potatis blev det. Mycket gott!

Har inte haft tid att ge mig ut och springa idag... Känns inget bra. Får ta igen det imorgon med en extra lång runda!
Jag älskar att springa! Man känner sig fri på något sätt när man springer allt man orkar! Det känns skönt att få känna sig helt slut i kroppen för att man pressat den till max!
Känns skönt att veta att en massa fett bränns bort!

Nu ska jag snart kika på Skenet bedrar =)


Potträning!

Em är sååå duktig! När det var så varmt ute, så fyllde vi hennes lilla pool med vatten och så fick hon springa naken här ute. Jag ställde ut pottan och sa till henne att hon fick kissa i den om hon blev kissnödig. Först ville hon inte alls sätta sig där, men till slut sprang hon dit frivilligt!
"Måste kissa" sa hon och sprang till pottan och satte sig! =)
Nu fortsätter hon att gå på pottan även när vi är inomhus. Hon tar av sig byxor och blöja. Tar en liten bit papper som hon torkar sig med när hon kissat färdigt och sen häller hon ut det i toalettstolen =) Så just nu har hon bara trosor på sig. Det ville hon inte i början, men nu går det hur bra som helst! Förhoppningsvis kanske hon är blöjfri efter sommaren! Hade varit väldigt skönt! =)
Får nog köpa ett par pottor som vi kan ha hemma hos mormor/morfar och farmor/farfar =)

Ett tips!!!!

Min duktiga och kreativa svägerska har börjat sy väskor m.m. Kika gärna in på hennes sida på facebook och se vilka fina grejer hon gör! =) Ser ni något ni vill ha, så bara skriv i hennes logg! =)

Klicka HÄR för att komma dit!

J-vla system!!!!

För ett par veckor sedan ringde jag min chef och frågade om jag kunde hoppa in något extra nu i juni. Hon visste inte hur läget var. Om jag jobbat för många dagar och var på väg att bli inkonverterad. Hon skulle ta reda på det och igår ringde hon. Då berättade hon att jag redan blivit inkonverterad- i APRIL! Just den dagen jag blev inkonverterad, så jobbade jag en 8-timmars dag, så därför måste de ge mig en heltidstjänst när jag kommer tillbaka! Finns det ingen tjänst här, så kan det bli inne i Alingsås. Finns det inget där, så kan det bli så att de säger upp mig- IGEN!!!! Vad sjutton är det för jäklans system de har egentligen??!! Jag blev ju uppsagd p.g.a. arbetsbrist och då hade jag 64%, nu blev jag inkonverterad och de är tvungna att ge mig en tjänst på HELTID! Hur tänker de då??
Jaja, blir det så att jag blir uppsagd IGEN, då skiter jag i det stället och söker nytt. Egentligen ville jag ju haft nåt nytt nu... Ett jobb med lediga helger för det har jag aldrig haft och med två barn hade det varit mysigt att ha hela helger tillsammans iaf.
Så nu är planen iaf att jag ska prata med min chef att jag vill börja jobba till hösten och då får Tobias gå hemma med tokfisarna =)
Får hålla tummarna att hon kan ge mig något här i Sollebrunn, så jag slipper åka till stan.


Träningsvärk

I helgen var svärföräldrarna här! =)
Jan och Tobias slet med garagret medans jag, Lena och barnen tog oss en tur till Graäfsnäs.

Igår efter att de åkt hem, drog jag ner till Gräfsnäs ännu en gång men nu för att grilla med det härliga lilla tjejgänget. Det tog oss 7,8 månader för att få till en träff.... Knäppt va, när vi bor så nära varandra ändå??!! =)
Men nu blev det iaf av och trevligt hade vi! Grillade och åt en massa gott! =)


Det var lite svårt att få fart på grillarna, men med hjälp av lite tänd-
vätska så fixade det sig allt =)


Visst är hon vacker Sanna med sin färgglada klänning och med bebis-
mage! Snart är det dags för den lilla/lille att titta ut! =)


Solen värmde gott!



I augusti blir det kräftkalas med samma töser plus att vi fått en till liten medlem =)



Ikväll har jag varit ute och sprungit! Är mäkta stolt över mig själv att jag orkade. Har ju inte sprungit så på flera år! Känner dock att jag kommer att ha en go träningsvärk imorgon, men det får det väl vara värt då =)

Ha en fortsatt trevlig kväll allihop!

Så här kan det vara vissa dagar

Åhhhhh, tror jag blir tokig snart!!!!! JAG VILL HA ETT JOBB!!!!!!!
Söker de jobb jag kan, men det är ju skit svårt att få tag på nåt! Pratat med vänner och bekanta, men det enda man kan få är timanställning. Iofs bättre än inget, men det är så mycket som ska klaffa om man ska åka iväg och jobba bara någon dag då och då...

Ne usch, vad jag är trött på att gå hemma!
Trött på att vi bara har en bil och så länge jag inte har något jobb kan vi inte skaffa en till.
Trött på att sitta här hemma dag ut och dag in. Inte få vara social. Inte få träffa folk.
Min höjdpunkt på dagen är när Tobias kommer hem från jobbet. Då tar jag bilen och åker ner till affären bara för att få komma ut litegrann.
Visst är jag tragisk?? =)

Trött är jag på gnälliga barn också. Em som (de dagar hon inte är på dagis) är hur jobbig som helst. Visst, hon har sina ljusa stunder, men gud vilket humör hon har! Får hon inte som hon vill, så får hon utbrott som inte är av denna värld!

Liam som gnäller så fort man inte bär omkring på honom.

Meeeeeeen, jag bor i ett fint hus med stor trädgård.
Jag har en sambo som jag delar mitt liv med.
Vi har två underbara barn som trots gnäll och utbrott är de härligaste som finns! Vad skulle jag vara utan dem??
Jag har mamma och pappa som alltid finns där och ställer upp.
En underbar syster och världens goaste systerdotter som jag även har äran att vara gudmor till.
Underbara svärföräldrar som också alltid finns där för oss och ställer upp när det behövs.
Emelie och Liams tokiga farbröder som busar och stojar med dem och som barnen bara älskar!
Vi har även två härliga vänner som alltid ställer upp som barnvakter. (Emelie och Therese)

Så jag ska väl inte klaga för det finns alltid de som har det värre.

Trots gnället i början är jag mer än nöjd med mitt liv just nu =)

Härliga sommar!

Försöker att gå ut på minst en timmes promenad varje dag. Jag kan bara inte sluta förundras över hur otroligt vackert sommarsverige är!
Gick på en liten grusväg och på gärdet alldeles intill sprang det två små rådjurskid och lekte med varandra. De var så uppe i sin lek att de inte ens la märke till mig, så jag stod och kikade på dem en stund =)

Sverige är vackert med alla sina årstider, men sommaren är nåt extra. Alla vackra blommor, alla härliga dofter. Finns det någon härligare doft än den efter ett riktigt sommarregn??

Igår bjöd naturen på något annat vackert också. Vilket skådespel! Var upp vid 02 på natten och matade Liam. Blixtarna lös upp hela trädgården. Det var häftigt!

Båda barnen sover och ikväll har jag suttit här och lyssnat på den här låten. Den får mig lugn och jag kan slappna av, så jag delar med mig av den till er =)
Lyssna och njut!

RSS 2.0