Natten till lördag...

Natten till lördag var HEMSK!
Jag vet inte vad det var med Emelie, men klarvaken mitt i natten var hon iaf! Hon tjoade och tjimmade i sin säng. Jag tänkte att hon somnar säkert om, men det gjorde hon INTE! Till slut började hon gråta istället, så vi la henne emellan oss i våran säng. Tror ni hon somnade??? Nej då! Hon levde rövare tills klockan var iaf långt efter 01:30! DÅ somnade hon till slut. Resten av natten vred och vände hon på sig som bara den, så ibland fick jag hennes fötter i magen och ibland låg hon med sitt huvud rakt i mitt ansikte :)
Hon har ju blivit en hejjare på att förflytta sig. Inte krypa, men svänga runt.
Hon vaknade vid 06:30 och var hur pigg som helst till skillnad från hennes mamma och pappa... som tyckte det var SÅ DÄR roligt att behöva gå upp så tidigt. Men vad ska man göra? :)
Lite senare på dagen tog nattens festligheter ut sin rätt och hon somnade i sin stol framför tv:n


Inatt har hon också varit lite orolig, så Tobbe har fått ligga i bäddsoffan och Emelie fick ta hans plats bredvid mig i våran säng.

Nu ska jag gå och mysa lite med min dotter!

Ha en fin dag!

På min promenad...

Nu har jag kommit igång med mina promenader iaf! Och de dagar som det regnar, då kör jag lite zumbaträning här hemma framför tv:n, till Emelies förtjusning! Hon sitter bredvid i sin stol och bara skrattar åt mig och mina roliga försök till att dansa lika bra som de i träningsvideon gör :)
Jag har gett mig fasen på att mina gravidkilon plus lite till ska bort bort BORT!!!!
Så här ser det ut på min promenad:

Här gick jag i förskolan!


Utsikt från Erska






Det är som terapi för själen att vara ute och gå. Man går igenom sina tankar och funderingar. Samlar på sig ny energi. En timma med bara sig själv att tänka och fokusera på!
Och nu, när det snart börjar bli höst och alla löven på träden skiftar färg. Ja, då kommer det bli ÄNNU härligare att få komma ut och gå!

Lisa-besök m.m.

I fredags var Lisa här och hälsade på en sväng. Vi fikade med lite kladdkaka, grädde och banan. Det var gott!
Emelie hade hur mycket som helst att berätta för Lisa :) Hon satt i sin stol och "pratade" och hade sig :)
Det var en mysig liten fikastund! Det blir väl fler såna framöver när Lisa fått sin lilla bebis :)



I lördags var vi hembjudna till mamma och pappa på middag. Det blev lax och potatis med en massa goda tillbehör som sallad, sparris, brysselkål och syltlök! MUMS!!!!

Igår var det knallermarknad nere i Gräfsnäs. Var väl ungefär 4-5 knallare eller nåt... Kommer ihåg för några år sedan, då var det knallare i hela gräfsnäsparken! Men lite folk ger lite knallare, så är det ju bara tyvärr.

Hoppas ni haft en bra helg!


Gulligt!


Kräftkalas!

I fredags begav vi oss till Årjäng för det årliga kräftkalaset! Resan dit gick bra. Gjorde ett första stopp på Överby för att kolla på bilbarnstol. Hittade en, men vi bestämde oss för att köpa den på vägen hem.
Nästa stopp blev i Bengtsfors där vi åt på en liten thairestaurang. Tyvärr var väl inte maten någon höjdare, men hungriga som vi var så slank det allt ner ändå :)
Efter det åkte vi förbi Tobbes moster som bor inne i Bengtsfors, men där var det ingen hemma tyvärr. Tänkte att vi skulle ha visat upp Emelie då de inte har sett henne än. Men men, bättre lycka nästa gång :)
Vi passade på att gå in på coop för att handla grejer till kräftsmårgåstårtan vi skulle bidra med till kräftkalaset.
När vi var klara med allt fortsatte vi resan mot stugan.

När vi kom fram var vi först på plats, så vi passade på att göra en cheescake och gjorde även färdigt smörgåstårtan, så slapp vi tänka på det på lördagen.
Efter en stund kom Fredric och då begav sig han och Tobbe ut för att prova sina paintballgrejer. Medans de var ute satt jag och Emelie och mös på en filt på golvet. Tobbes föräldrar anlände och de hade med sig en massa mat :) Dock var kylen full med bl.a. våran smörgåstårta och i den lilla frysen låg en cheescake, men Lena lyckades få plats med allt ändå på något konstigt sätt. Men det är väl så kanske att mammor har en förmåga att organisera om så att allt får plats :)

När Tobbe och Fredric kom tillbaka, så grillade de lite kött åt oss. Det var jätte gott!

Emelie sov gott i sin resesäng hela natten. Hon vaknade dock alldeles för tidigt (06:30), så hon fick lite välling och sen somnade hon om.

På lördag förmiddag gick Tobbe och jag ut för att plocka kantareller. Bondis följde med oss hela vägen. Han gjorde små avstickare in i skogen, men kom snabbt tillbaka igen. Hanh är underbar den katten!
Han klättrade upp i en liten gran, men precis när jag tog kortet hoppade han ner, men bilden blev väldigt häftig:


Senare på dagen anlände Tobbes äldsta bror Niclas med familj. Christian blev tyvärr sjuk, så han kunde inte komma.
Bröderna gick ut i skogen och lekte krig med sina paintballgrejer. När de kom tillbaka var det dags att äta. Massa kräftor blev det och den goda smörgåstårtan var uppskattad!
Emelie var jätte gnällig hela långa kvällen, men somnade till slut gott  i sängen där jag och Tobbe sov. Nästa dag fick vi förklaringen till varför hon var på ett sånt gnälligt humör. Lena ropade på mig -hon hade sett små gryn i underkäken! Så nu börjar Emelie få sina första små tänder! :)

Hela helgen var jätte trevlig och här kommer lite mer bilder:


Emelie med sin farbror


Emelie med sin kusin Wilma






Och här är några bilder på hur fint Lena o Jan har det i sin stuga:







Nu måste vi dra!


Tips!

Tänkte tipsa om en väldigt bra och gripande bok som nu också har blivit film. Den har biopremiär i USA i januari.
Flickan från ovan, heter den. Som film heter den The lovely bones.
Jag läser ALDRIG en bok två ggr, men den här boken har jag säkert läst 3 ggr! Den är lika bra varje gång och jag gråter en skvätt varje gång.

Så här står det på baksidan av boken:
Susie Salmon är fjorton år gammal då hon blir våldtagen och mördad på väg hem från skolan. Hennes granne lurar henne till sitt gömställe under marken, ett dödens rum. Hon är hans senaste offer.

Från sin utkiksplats i himlen följer hon med medkänsla och växande insikt livet på jorden. Hon kämpar med att acceptera sin död, samtidigt som hon fortfarande klänger sig fast vid de levandes värld. Under många år följer hon mördarens förehavanden och polisens arbete, liksom sin famlijs sorgearbete och vindlande öde. Tills den dag hennes önskningar ser ut att gå i uppfyllelse.

Här kommer filmtrailern:

Längtar tillbaka...

Sitter här och drömmer mig bort till tiden då vi bodde ute på landet där jag växte upp. Oj, vad jag längtar tillbaka dit!







Emelie-besök!

Igår var Emelie (en jobbarkompis) här och hälsade på oss! Min lilla Emelie blev stormförtjust i stora Emelie! :)
Stora Emelie busade med lilla Emelie hela tiden och till slut blev lilla E så trött så hon somnade gott i stora E:s knä :)
Det märks att stora E har småsyskon och en storasyster med barn, för jösses vilken bra hand hon har med bebisar! Jag skulle inte ha några problem alls med att låta stora E vara barnvakt åt lilla E! :)
Ni skulle ha sett dem! De blev riktigt förtjusta i varandra!

Lycka!

Inatt var Emelie inte alls nöjd! Det brukar ju räcka med att ge henne nappen om hon är gnällig på nätterna, men nu inatt var det enda som hjälpte att jag tog upp henne och gick omkring med henne. Det hela slutade med att jag fick be Tobbe lägga sig på bäddsoffan, så jag kunde ha Emelie bredvid mig i sängen. Hon somnade på en gång och sov gott hela natten! Hon behövde nog bara känna lite trygghet från sin mamma :) Jag klagar inte! Det är ju bara SÅ mysigt att få sova med henne bredvid sig :)

Så här lycklig är man när man vaknar bredvid mamma som man har fått sova bredvid hela natten!


Och visst är det väl helt underbart att få vakna upp och det första man får se är detta glada lilla ansikte!

Igår!

Igår åkte jag, Emelie och mamma in till Alingsås för Emelies 6-månaderskontroll. När vi satte oss på bussen här i Sollebrunn, så åker den bara en kort bit då busschauffören går ur och är borta en stund. Sen kommer han tillbaka och backar tillbaka bussen till stationen.
Toppen, tänker jag!
Jag har inte åkt bussen på hur länge som helst och när jag väl ska göra det och dessutom har en tid att passa, så är det ju självklart att något ska krångla! Men som tur var så fixade de en ny buss med en gång.
Bussen gick över Loo och Långared. En ganska liten och slingrig väg. Busschauffören låg ju efter tidsschemat så han körde i ga nska hög hastighet... Jag tänkte att snart kräks Emelie över hela bussen av åksjuka! Det gjorde hon som tur var inte. Hon somande gott i mormors knä istället :)


När vi kom till Alingsås var det 40 minuter kvar innan vi skulle vara på barnmottagningen, så mamma bjöd på fika.
Sen gick vi till barnmot. En läkare visade in oss till ett rum där vi satt och pratade en stund och läkaren gick igenom sina pappper och kryssade för de saker som en bebis i regel ska klara av när de är 6 månader. Läkaren blev storfötjust i Emelie som bara satt och skrattade och jollrade hela tiden! :)
Det enda läkaren sa var: Vilken härlig bebis! Åh, så duktig hon är! Ja, det ser jag ju att hon är en fullärd 6-månadersbebis!
Sen satte hon en (på låtsas) stämpel på Emelies lår som det stod OK på! :)
Det hon kollade var om hon jollrade, om hon kunde gripa tag i föremål, hur hon rör sig och hur hon samspelar med sin omgivning. Hon kollade även att hon kunde få upp huvudet bra när hon låg på mage. Hon kollade hur bra Emelie fick med sig huvudet när hon låg på rygg och hon drog henne upp från rygg till sittande ställning. Alltihop klarade hon med stjärna i kanten! Jag var så stolt!
Vi kollade vikt och längd också och nu väger hon 6960g och är 66 cm lång! Hon har växt 3 cm sen sist!  Och det märks, för snart har hon växt ur sin vagn!

Efter besöket gick mamma in till stan för  hon skulle till tandläkaren. Jag gick till Nolhaga för att möta upp en klasskompis, Christine och hennes lilla dotter Tova som är en månad yngre än Emelie.
När vi mött upp dem, så gick vi hem till deras lilla radhus en sväng där jag blev bjuden på en jättegod hallon- och lakritskaka! Emelie var väldigt gnällig hela tiden, men när hon fick "prata" lite med Tova, så var hon lugn.

Lilla söta Tova


Tova och Emelie


Det var våran dag igår och idag kommer Emelie på besök! Ska bjuda henne på den goda cheescaken Camilla gjorde på Irmas dop!

Ha en underbar dag gott folk!

Häftigt!

Skulle jag någon gång gifta mig, så skulle det nog vara som i detta filmklippet. Inte stelt, inte särskilt traditionellt utan bara ROLIGT och helt oförglömligt!! Tänk, vad alla skulle bli förvånade! :)

Alingsås!

Idag ska jag, Emelie och min mamma åka in till Alingsås. Emelie ska på sin 6-månaderskontroll. Får hoppas att allt går bra!

Efter det ska mamma till tandläkaren och jag ska träffa en gammal klasskompis som jag gick i samma klass med från 1:an till 6:an. Ska bli jätte kul! Hon har också fått en liten dotter! :)

Imorgon kommer en jobbarkompis hit och fikar en sväng! Ska också bli jätte skoj! :)

På torsdag finns inget inbokat, så det får väl bli en slappdag då :)

Hoppas på fint väder nu till helgen när vi ska på kräftkalas i stugan! Såg på vädret igår och det såg ju tyvärr inte särskilt lovande ut... Men men, det kan ändra sig! :)

Ha en fin dag allihop!

Tiden går så fort!

Igår blev Emelie 6 månader! De här månaderna har gått SÅ fort!
Var och pratade med min chef i förra veckan om att börja jobba igen i början av nästa år... Känns inte alls lockande! Jag vill ju vara hemme med min lilla tös! Men vad ska man göra? Föräldrapenningen klarar man sig inte långt på.

Under dessa 6 månaderna har lilla E utvecklats så fort! Det händer saker varje dag!
Nu säger hon ma-ma-ma-ma och pa-pa-pa-pa! Har försökt filma henne, men naturligtvis så blir hon så distraherad av kameran så hon glömmer allt annat. Men Lena och Jan är iaf bevis på att hon kan säga det! :)
Man ser hon försöker forma sin lilla mun och härma ljuden vi gör :)

Hon kan sitta längre stunder nu, men kan fortfarande tappa balansen och ramla åt sidorna och bakåt. Man ser på henne när hon sitter själv att hon gör allt för att hålla balansen.

Hon är jätte nyfiken och sitter vi vuxna och pratar med varandra så lyssnar hon intresserat!

Nu väntar vi bara på att hon ska börja krypa, men jag tror inte att hon kommer ha den klassiska krypställningen. Tror mer att hon kommer ta sig fram hoppandes :)
Igår la jag henne mitt på vardagsrumsgolvet. Sen gick jag ut i köket en kort stund och när jag kom tillbaka, så var hon och pillade på dammsugaren som stod vid ena väggen av rummet. Hur hon tagit sig dit har jag inte en aning om, det vet bara hon :) Det enda jag vet är att hon såg väldigt lycklig ut där bredvid dammsugaren :) Kanske hon kryper när ingen ser? Så det kanske snart är dags att börja bebissäkra lägenheten?

Har börjat kolla efter en ny bilbarnstol... De är ju hutlöst dyra, men det är ju något som vi MÅSTE skaffa och det ganska snart!

Nä, nu ska jag gå och njuta av min underbara dotter som jag älskar mest i hela världen!!!!

Glömde ju!!!

Glömde ju skriva i föregående inlägg om mitt STORA misstag jag gjorde i fredags!
Det stod en festisflaska nederst i kylskåpet med något genomskinligt i. I tron att det var vatten, så hällde jag ut alltihopa i slasken.
En halvtimma innan gästerna skulle komma, så ser Tobbe den tomma festisflaskan och frågar mig panikslagen om jag hällt ut det som var i.
När jag säger att jag gjort det, så får han ännu mer panik och blir alldeles upprörd. Det visar sig nämligen att jag hällt ut 1/2-liter vodka rakt ner i slasken... Det var det enda han hade hemma som han skulle dricka. Jag ringde först till mina föräldrar och frågade om de hade något, men det hade de inte. Ringde min bror och där hade de inte heller något.
Ringde Lisa och frågade och som tur var hade de gin hemma!
Jag åkte dit och hämtade ginen och kvällen var räddad! :)
Lisa och Björn, mina räddare i nöden!!!! TACK! TACK! TACK! Ni är underbara!!!!!

Parkliden!

I fredags laddade vi hela dagen inför Parkliden!
Tobbes föräldrar kom hit och var barnvakt åt lilla Emelie :)
De hade med sig sin tokiga katt Bondis. Han är ju för härlig den katten! Tubbies var väl inte jätte förtjust i honom förstås, så hon flög på honom ett par ggr...
Han gick omkring här ute, men han gick inte långt! Honom har de uppfostrat bra! :)
På kvällen kom Camilla och Thomas och några kompisar till dem hit. Vi hade ställt iordning med stolar och bord ute i garaget. Vi hade jätte trevligt!
Vid 22-tiden körde Lena mig, Camilla och Sara till Parkliden medans killarna satt kvar en stund till i garaget.
Det var inte så mycket folk där när vi kom, men det blev fler senare under kvällen.
Vi gick omkring en stund och tjötade med lite folk innan Arvingarna började spela. Efter en stund kom Tobbe och då dansade vi litegrann. Sen stod han med mig framför scen så jag fick kikat lite på Lasse i Arvingarna :)




När det var slut så traskade vi hemåt. Måste ju säga att det var liiite läskigt att gå i mörkret precis intill stora vägen mitt i natten. Som tur var hade de sänkt hasigheten från Parkliden in till Sollebrunn från 90 till 50.
När vi kom hem la vi oss och somnade direkt :)

På lördagen slappade vi mest.
Bondis klättrade upp i trädet här ute ett par ggr. Skatorna satt i trädet bredvid och "skrek" på honom :)
Frampå förmiddagen åkte Lena, Jan och Bondis hem igen.
På kvällen åkte jag, Tobbe och Emelie ut på vildsvinssafari, men inte ett enda vildsvin vi såg :(

Idag har vi inte gjort så mycket...
Emelie fyller ett halvår idag! Tiden går så fort så fort!
Min svägerska fyller 39 år idag!- eller 25 var det förresten! ;)
Tobbes brorsdotter fyller tonåring idag!
Så STORT GRATTIS TILL ER!!!!!!!!

Jajemen!

Nu kan Emelie sitta själv! Korta stunder bara, men det tar längre och längre tid innan hon ramlar för varje gång :)

En liten moloken och tråkig dag...


Sen sist...

Ja, vad har hänt sen sist???
I lördags åkte vi en sväng till Överby. Tobbe köpte en ny mobiltelefon.
Jag köpte färg till byrån som nu är ommålad från brun till antikvit. Den blev jätte fin!
Tobbe köpte sten som nu ligger ute i våran lilla rabatt. Nu ska vi bara hitta lite fina saker som vi kan ställa på stenen. Tobbe skulle åka bort till blomsterlandet efter jobbet, så får vi se vad han kommer hem med :)

Det har varit två åskoväder här nu två kvällar i rad!
I förrgår släckte vi alla lamporna och stängde av tv:n. Jag stod och kollade ut genom vardagsrumsfönstret när det kom en jätteblixt som var så stark så jag blev bländad i flera sekunder. Precis som när nån tänder och släcker en lampa jätte fort! Läskigt!
Emelie sov sig igenom alltihop :)

I söndags var vi på Irmas dop! Det var jätte fint! Prästen var höggravid, så det såg ut som att hon skulle föda när som helst! :)
Irma skrattade och var glad hela dagen! Så söt  så!
Camilla och Thomas såg ut som två väldigt stolta föräldrar till en väldigt söt liten prinsessa! :)
EN bild lyckades jag iaf ta. Tyvärr blev den lite suddig :(


Efteråt var det hemmagjord smörgåstårta i församlingshemmet. Den var hur god som helst! Efter det fick vi cheescake som Camilla hade gjort. Åh, herrejösses vad god den var!!!!! Jag har aldrig ätit så god cheescake!

Igår gick jag och Emelie en sväng till mamma. När vi kommer dit och mamma öppnar dörren, så doftar det pannkakor! Då hade mamma haft på känn att jag skulle komma, så hon hade ställt sig och stekt en massa pannkakor! Det var gott! :)

Idag regnar det... Hade tänkt ge mig ut och gå, men det får väl vänta då...

På fredag är det dags för Parkliden!!! Ska bli så skoj! Då kommer Tobbes föräldrar och är barnvakt :) Hoppas bara att Emelie är snäll hela natten annars fixar nog Lena och Jan det ändå :)

Hon sover iaf hela nätterna nu. Kan bli lite gnällig, men då är det bara att pallra sig upp och ge henne nappen, så somnar hon igen.
Hon har nu (till våran glädje) nästan helt slutat med att tjoa så  där högt och gällt! Nu har hon börjat säga: Ba ba ba ba ba ba ba, hela tiden istället :)
Väntar och längtar efter att hon ska säga: ma ma mam ma ma :)
Här kommer några bilder:





Mysig liten låt!

Klicka HÄR!

Ingen powerwalk här inte!

Ja, att försöka powerwalka med Emelie i vagnen var ju ingen hitt precis... För det första ligger hon och tjoar för fullt med sina härliga glädjetjut så hon skrämmer slag på alla tänkbara djur i skogen, så att det prasslar och låter överallt! Det enda jag har i tankarna när det brakar till i skogen bredvid mig är: VILDSVIN!!!!
För det andra tycker hon att mamma är JÄTTE TRÅKIG som bara svettas och nästan springer fram, så då måste hon ju slänga sina leksaker som hon har med sig, UR vagnen, varpå hennes kära mor måste stanna och plocka upp dem HELA TIDEN! Då skrattar hon bara åt mig :)

Nepp, nästa gång får jag nog lämna Emelie hos mormor och morfar så jag får lite lugn och ro på min promenad :)

Billiga gardiner!

Igår åkte jag, mamma, syrran och Emelie till tygladan i Vänersborg! Köpte jätte fint gardintyg som Emelie ska få ha i sitt rum. Kostade 20 kr/m, som hittat!
Efter det blev det en tripp till Överby.

I förra veckan kom äntligen paktet från Go´boken! Jätte fina och roliga böcker som Emelie älskar!
Ska ta kort på de och lägga ut senare tänkte jag.
Vi väntar fortfarande på liberos up & go paket.... Får nog maila dem snart igen och fråga vart det tagit vägen...

Imorgon åker jag med pappa till Överby, IGEN! :)
Ska leta efter hissgardiner tänkte jag!

Nepp, nu ska jag snart ut och powerwalka med Emelie! :)

Ha det gott allihop!

Minisemester!

I torsdags åkte vi till Karlstad för att hälsa på Tobbes bror med familj. Vårat första stopp på vägen gjorde vi i Mariestad. Jätte mysig stad! Gick ner till hamnen och åt lite glass. Hittade även den här fina kyrkan:






Kyrkan var stor och minsta lilla ljud ekade väldigt högt! Lilla Emelie fick ju naturligtvis hicka här inne... Ni skulle hört vad det lät! Jag var tvungen att gå ut med henne, kunde inte hålla mig för skratt :) Hon kan bli ganska arg när hon får hicka, så jag bara väntade på att hon skulle börja gallskrika därinne. Hade hon gjort det, så hade vi blivit döva allihop! :)

Nästa stopp gjorde vi i Sjötorp. Ett mysigt litet ställe. Stannade vid slussarna och kikade lite sen åkte vi vidare.


Det tredje och sista stoppet på vägen gjorde vi i Filipstad. Vi åt buffè på en thairestaurang. Väldigt god mat!
Sen visade Tobbe mig vart han gjorde lumpen. Tog tyvärr inga bilder där..

När vi kom till Karlstad så vräkte regnet ner och det blåste nästan storm! Det är så tråkigt när det blir sånt väder för man kan ju inte göra nånting.
Vi satt inne hela kvällen och spelade lite spel och tjötade.
Emelie fick sova sin första natt i sin nya resesäng. Hon sov lite oroligt hela natten, men det kanske inte var så konstigt med ny miljö och ny säng.

På lördagen åkte Tobbe och hans bröder och köpte paintballgrejer som de ska ha i stugan i Årjäng. Jag, Helena och barnen tänkte ta oss en tur till IKEA. Vädret var fortfarande jör jäkligt, så det var fullt med bilar. Vi insåg ganska snabbt att vi skulle bli pisseblöta innan vi kommit till ingången, så vi vände och Helena visade mig universitetet istället :)

Sen var det tänkt att vi skulle åka hem, men vi stannade en natt i Säffle på vägen hem. Gissa om Emelies farmor och farfar blev glada då??? :)
Vi hivade in alla våra grejer och lämnade över Emelie till Lena och Jan, sen cyklade jag och Tobbe ner till stan och åt middag på Harrys. God mat, STORA portioner och dessutom så åt vi 2 för 1. Vi betalade 163 kr för två varmrätter och två glas cola. Billigt, eller hur?! :)

Efter middagen blev det lite fika hos Tobbes mormor (Margit). Vi satt på hennes balkong och kollade på båtar. Hon har underbar utsikt över älven som rinner genom Säffle. Skulle ju ha tagit en bild, men glömde det...
Sen kom Lena och Jan dit med Emelie, så Margit fick hälsat på henne också.

Senare på kvällen tog jag och Tobbe en tur ut till Duse camping och gick en liten promenad. När vi kom tillbaka, så hade Lena nattat Emelie. Hon sov så gott så hela natten! :)

Här är lite bilder på hur Lena och Jan bor:






Igår åkte vi hem och idag har vi inte gjort nåt alls. Eller jo, jag har varit ute och powerwalkat en timme! Känns riktigt bra! :)

Ha en bra dag!

RSS 2.0