Tjolahopp!

Idag åkte jag, Emelie och mamma till Nossebro för att gå på marknad. Det var kallt, men vi tog på oss varmt och bäddade ner Em i åkpåsen och där satt hon och mös hela morgonen! =)
Mamma köpte en mössa, tossor och en docka till Em.
Jag köpte ingenting...

Sen tog vi bussen hem igen. Gick hem en sväng till mamma och tog bussen vidare till Magra lite senare för att hälsa på Lisa och lilla Gabriella.
Åh, guuuud så söt hon var!!!!!
Vi satt och tjötade lite och sen tog vi en promenad.

Tobbe kom och hämtade mig, vi åkte hem en sväng och sen begav vi oss till mamma och pappa för att beundra syrrans och hennes sambos lilla Alva!
Ännu en jätte söt bebis!!!!

Jag kan inte förstå att Em har varit så liten och t.o.m. mindre!
De väger ju ingenting! Åh, vad bebsissjuk man blir!!!

När jag såg Gabriella, så tyckte jag hon hade hur mycket hår som helst. Sen, när jag fick se syrrans bebis så trodde jag inte mina ögon! Herregud så mycket hår lillan hade!!!! Har aldrig sett så mycket hår på en sån liten bebis!

Här kommer lite bilder. Den första är på Gabriella!


Och här är lilla Alva:






Kaluffsen!




ÄNTLIGEN!!!!

Nu har jag blivit moster till en liten Alva!
Hon såg världen för första gången i söndags den 27:e sep, kl: 16:29, 3550 g och 50 cm lång/kort =)

GRATTIS ÄLSKADE SYSTER OCH RAMOND!!!!!!

God mat!

Igår var jag och Tobbe på Gästis här i Sollebrunn och åt buffè medans Em var hos mormor och morfar. Åh, gud vilken massa god mat!!! Det var pastasallad, potatissallad, kallskuret kött, mozzarellasticks, friterade lökringar, grillspett och mycket mer! Kostade 100 kr vilket var väldigt billigt för all den goda maten! (Tycker vi iaf).
Senare på kvällen skulle en trubadur spela, men vi gick hem tidigare eftersom vi åker till Säffle idag =)

Frågade när de skulle ha pubkväll igen och nästa gång blir i slutet av oktober. Då ska vi dit igen och då följer även två av Tobbes bröder med! =)
Jag har ju precis fyllt år då, så kanske man kan bli bjuden på en drink eller två??? *Blink blink*

Så ni som läser här och har vägarna förbi Sollebrunn den 23:e okt, gå in och ät buffèn! Ni kommer inte bli besvikna! =) (förhoppningsvis) =)

Nepp, nu ska jag packa lite inför Säfflevistelsen!

Ha en fortsatt trevlig helg allihop!

Idag är det redan lill-lördag!

Hejsan hej!

I lördags var Jessica här på besök! Käkade lite tacos hemma hos mamma och pappa, det var trevligt!

Igår var jag och Emelie bjudna på lunch hos Camilla och Irma. Lee och lille Simon var också där! Det blev tacos först och sen kladdkaka till efterrätt! Mycket mycket gott och väldigt trevligt hade vi! Som alltid! :)
Det är jätte trevligt att vi kan umgås och vi gör det två ggr i veckan. Kul för barnen att träffa varandra och även för oss mammor att sitta och prata om allt och inget. Det betyder mer än vad man tror.

Idag händer inte så mycket... Ska bort till mamma en sväng när Emelie vaknat från sin tupplur.
Ska försöka komma ut och powerwalka idag.
MÅSTE också lära mig att tacka nej till alla godsaker man blir bjuden på!!! MÅSTE MÅSTE MÅSTE!!! Men det är ju så svårt! Fr.o.m. idag ska jag verkligen skärpa mig!

Emelie fortsätter att krypa omkring! Man får jaga henne hela tiden, för alla sladdar och allt annat hon inte får bita på är ju SÅÅÅ intressant! :)
Idag när jag satt i soffan och hon kröp omkring på golvet, så tog hon sats mot antennkabeln till tv:n. Så stannade hon upp och kollade på mig, sen fortsatte hon lite till, då sa jag "aja" och då vände hon om :) Men ibland är hon olydig och då struntar hon fullkomligt i vad jag säger... Hm... Undrar vem hon fått det ifrån???? ;)
Nepp, det blir till att införskaffa såna där "rör" som man kan ha alla sladdar och kablar i.

Imorgon blir det då förhoppningsvis en till mamma-barn träff.
På fredag ska vi till gästis här i Sollebrunn för de har pubafton med trubadur och buffè! Det kan vi ju inte missa om nu mormor och morfar vill vara barnvakt, men det vill de säkert :)

Hoppas att ni haft en bra helg!

Ciao!

Så vackert!

Emelie somnar på fem röda när hon hör Celine Dion! :)

Emelies härliga skratt!


Här har ni det lilla krypet :)


Torsdag!

Idag har Camilla och Lee varit här med sina bebisar. De dök upp vid 12 och då bjöd jag på kycklinggratäng. Till efterrätt blev det chokladmuffins som Lee köpt på Ica :)
Vi hade tänkt att ta en promenad, men hade så trevligt här hemma med barnen och två hundar så vi satt inne och myste istället och barnen lekte så glatt på golvet!

Imorgon ska vi gå en sväng till mamma och på vägen hem lämpar jag av Lilla Em hos Stora Em som ska få vara lite barnvakt i ett par timmar medans Tobbe och jag tar en välbehövlig powerwalk :)
Är så glad att Stora Emelie finns och att hon tar så bra hand om Lilla emelie!
Igår när hon hade henne, så hade de gått till Hoppa Hage här i Sollebrunn (en leksaks affär som Emelies mamma äger) där hade lilla Em träffat folk som hon aldrig sett förrut, men hon hade bara skrattat och varit glad hela tiden! :) Sen hade stora Em tagit med lilla Em hem till sig där hon hade somnat så gott!
Efter tre timmar kom de tillbaka och lilla Em var på strålande humör!
Tack stora Em för hjälpen! Du är guld värd! :)

Kan ju berätta också att min lilla tös har börjat krypa, eller ja "krypa". Hon har sin helt egna stil, men framåt kommer hon och fort går det!
Ska försöka filma henne vid tillfälle och lägga upp här sen :)

Imorgon blir det myspys kväll med god och NYTTIG mat!
På lördag åker Tobbe till stugan med sina bröder och jag och Emelie stannar hemma. Vi får Jessica på besök! :) Ska bli skoj!

Ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott!

GRATTIS!!!!

Ett STORT grattis till Lisa och Björn som nu har fått sin lilla bebis!!!! En liten flicka blev det!!!

Utan Emelie vid min sida...

Jahopp, då sitter jag här ensam... Stora Emelie har fått låna Lilla Emelie på promenad idag :) Man tycker man har hur mycket som helst att göra när Emelie är här, men man hinner inte med för man vill bara leka, busa och beundra det lilla livet. Men nu, när jag har en massa ensamtid här hemma, då kommer jag inte på en enda sak jag kan göra... :) Visst är det konstigt??? :)
Jag kanske skulle passa på att bara vara? Sitta med en kopp te ute i den lite kyliga luften och njuta av lugnet.

Igår var två andra mammor här på besök med sina barn. Vi satt här en stund först innan vi begav oss ut på en härlig promenad i den varma solen! Vi var ute och gick i över en timma! Så härligt!
Sen gick vi tillbaka hit och smaskade i oss en sockerkaka :)

Nu ska jag gå och bara vara! :)

Hej så länge!


Lille katt! :)


Måndag!

Idag har vi varit på Spädbarnsmusik här i Sollebrunn. Det var jätte skoj och jätte mysigt! Sjung en massa roliga små visor :) Emelie myste ikapp med de andra bebisarna!

Efter det ringde jag till Camilla och frågade om hon och Irma ville gå på promenad. Satt uppe hos Camilla en stund innan vi gick ut och lilla Irma visade sina kunnigheter i krypning! :)
Vi gick en sväng runt Erska. Det var härligt väder ute förrutom att det blåste en hel del...

När jag och Emelie var på väg hem från promenaden, så mötte vi mamma. Vi gick hem till henne en sväng och sen blev klockan så mycket  att det var dags att gå hem och laga middag.

Tog en liten bild på  söta lilla Irmisen:


Visst är hon väl söt?! :)

 


Den här helgen...

I torsdags var jag och Emelie en sväng till mamma. Hon bjöd på pannkakor och krikonsylt som min svägerska gjort. Den var jätte god!
Linda och Ramond var också där en sväng.
Hade tänkt ge Emelie ett bad, men hon somnade så gott efter att hon fått mat :)

På eftermiddagen/kvällen åkte vi hem till syrran och Ramond för att kika på deras sovrum som de har gjort iordning. Det blev jätte fint! Nu har de bara barnrummet kvar =)
Vi blev bjudna på en jätte god plommonpaj som Linda slängt ihop med plommon från mammas och pappas plommonträd.

I fredags höll vi oss hemme större delen av dagen förrutom en liten promenad i det fina vädret.
Emelies vagn har vi numera gjort om till kärra och hon ÄLSKAR verkligen att sitta upp och åka i den =)



Igår morses åkte jag, syrran och mamma till Hjulet i Vårgårda. En secondhand affär med hur mycket grejer som helst! Jag köpte dock ingenting, men hade säkert hittat något om jag hade ansträngt mig lite =)
Efter det åkte vi och fikade på ett litet cafè som var svindyrt! Finns ju inte så många cafèn att välja på i Vårgårda heller...
Gick in på Hemköp en sväng och köpte lite barnmat innan vi packade in oss i bilen och åkte hem igen.
Passade på att ta ett kort på min höggravida syster inne på Hemköp. Det är ingen liten bebis som ligger därinne tror jag =)


Igår kväll lämnade vi in Emelie hos hennes mormor och morfar och sedan åkte vi in till ALingsås och käkade middag på Musses. Som alltid var det otroligt god mat!
Var hemma efter ett par timmar igen och då var Emelie trött efter allt busande med mormor och morfar =)

Idag ska vi ta det lite lugnt. Kanske gå ut en sväng i skogen och leta kantareller.

Emelie är frisk nu i stort sett. Förkylningen är borta, men hon hostar fortfarande litegrann och är lite rosslig, så jag tänkte ringa barnläkaren imorgon och kolla... Imorgon har hon ju hostat i över en vecka...

Hon sover hela nätterna nu också! Får se hur länge det håller i sig =)

Hoppas ni haft en bra helg!


Undrar....

Undrar vad för personlighet Emelie kommer att få? Kommer hon bli som ett yrväder som jag var när jag var liten. En liten linslus som springer omkring och skriker så fort filmkameran är framme: Här e jag pappa! Filma mig då pappa! PAAAAPPPPAAAA!!!!
Kommer hon få samma temperament som jag hade? Ligga i sängen och sparka i väggen i timtal bara för att hon inte får som hon vill? Smälla så mycket i dörren till sitt rum att det resulterar i att dörren tas bort och ställs i källaren?
Japp, sån var jag! Till slut blev mamma och pappa så irriterade på mitt dörrsmällande att de faktiskt tog bort och ställde dörren i källaren =) Men jag har förlåtit dem för det nu ;)

Kommer hon att klättra på allting som en liten apa?
Kommer hon ha energi till tusen som aldrig verkar vilja ta slut?
Kommer hon att bita eventuella syskon i armen för att hon blir arg?
Kommer hon i slutet av dagen att krypa upp i mitt knä och säga: Mamma jag älskar dig. Och sen somna?

Kommer hon att få sin pappas intelligens?
Ja, Tobbe är otroligt intelligent och kan det mesta om det mesta! Är mäkta imponerad av hans kunnighet!
Ibland känner jag mig som ett litet barn som har 1000 frågor på samma gång :)
Tobbe, varför är det så? Varför gör de så?
Och med en liten suck svarar han på alla mina frågor :)

Kommer hon att bli lika uppfinningsrik som sin pappa?
Min Tobbe har bra lösningar på ALLT som inte jag kan få till på något bra sätt. Då kommer han som räddaren i nöden och bara fixar till det! Som i ett trollslag!  :)

Eller kommer hon helt enkelt att bli en liten Emelie, med sin helt unika lilla personlighet?
I vilket fall som helst så kommer jag älska henne mest i hela världen!!!!

Men visst, hennes personlighet börjar visa sig. Temperament har hon och hon vet precis vad hon vill! Dessutom är hon otroligt nyfiken! :)

Nu har hon vaknat, så det är väl bäst att jag går och pysslar om henne lite :)


En liten sjukling...

Här händer inte så mycket... I torsdags började Emelie bli sjuk, hon hostade och snorade som bara den. På torsdags kvällen och hela fredagen, så var hostattackerna så kraftiga så hon kräktes varje gång. Nästan all mat hon ätit kom upp igen, så det var bara till att hälla i henne en massa vätska.
I fredags natt sov jag högst två timmar! Emelie var vaken i stort sett hela natten. Hon vred och vände på sig och grät. Vissa stunder var hon helt otröstlig, vissa stunder låg hon bara helt utmattad och tittade på mig. Tyckte så fruktansvärt synd om henne!

I lördags hade vi kräftkalas med Camilla, Thomas, Irma och Sara. Vi hade dukat upp i garaget och tänt en massa värmeljus. Vi åt, tjötade och spelade kort. Vi hade jätte trevligt! Emelie somnade en stund, men vaknade sen och ville inte somna om. Hon var gnällig och ingenting jag eller Tobbe gjorde hjälpte. Det slutade med att jag fick lämna sällskapet och gå in med Emelie. Jag försökte göra mitt bästa för att få henne att somna, men ingenting hjälpte. Så fort jag la ner henne i sängen, så började hon skrika...
Till slut, efter ett par timmar så somnade hon. Hon sov 4 timmar i sträck, så jag fick sovit ut en stund iaf :) Sen gnällde hon lite efter nappen, men så fort hon fått den så somnade hon igen.

Igår var lillfian så hes så hon knappt kunde få fram ett pip. Jag nattade henne vid 20-tiden, men hon sov bara en kort stund sen fick hon komma och sitta med Tobbe och mig i soffan framför tv:n. Hon vill ha väldigt mycket närhet just nu och det får hon. Hon låter så ynklig när hon försöker skrika och det inte kommer ut mer än en liten harkling.
Inatt har hon fått sova bredvid mig. Hon har sovit hyffsat bra, vaknade vid 07 och fick välling, somnade om och sover fortfarande. Det är jätte jobbigt för mig att höra henne försöka andas genom en täppt näsa och en tjock hals...
Tobbe var och köpte en NäsFrida i fredags. Man suger ut snoret med den och den var verkligen effektiv! Har även köpt  nässpray som man kan ge bebisar från 7 månader. Högt huvudläge är det som gäller också.
Vi skulle gått på sång och rytmik idag, men det får vänta tills nästa gång.

Men trots hennes täppta näsa, onda och hesa hals och hennes kräkningar som gjort att hon inte fått i sig så mycket mat, så skrattar hon och är glad iaf! Våran lilla solstråle! :)

Trött och medtagen...


Lite mer än en timma senare: Glad och utvilad!

Egendag!

Idag har jag varit och klippt mig!

Innan:


Efter:



RSS 2.0