God mat och lite till =)

Hade en trevlig dag tidigare i veckan! Klippningen blev jag mycket nöjd med! Tyvärr hann jag inte in på Cassels, men det får bli en annan gång. Åkte hem till Therese efter klippning och storhandling. Fick jätte god cocacola stek! Hur gott som helst! Em åt med god aptit hon också!

På eftermiddagen, strax efter att vi kom hem, så kom Irma och Camilla. Tobbe skulle ju vara barnvakt åt småttingarna medans jag och Camilla åkte in till Sollebrunn och fikade med våra arbetskamrater. Det var också jätte trevligt och räkmackorna var väldigt goda!
När vi kom tillbaka hem till Tobbe, så möttes vi av två glada tjejer i dörren. Det hade gått jätte bra för Tobbe att vara barnvakt åt bägge två, så han sa t.o.m. att han kunde göra om det igen =) Men det kanske var mycket för att han slapp byta bajsblöjor... ;)

Igår kom Tobbes föräldrar hit. Vi åt kycklingtoast med aioli och klyftpotatis här hemma innan vi tog oss en tur in till stan för att kolla på ljussättningarna. Var tyvärr ingen höjdare detta året, men en rejäl promenad fick iaf!
Em var inte på sitt bästa humör, men inte så konstigt kanske när hon fått tillbaka sin förkylning... Dessutom hade hon nog lite feber också.

Imorgon kommer Emelie och hämtar Em. Hon ska ha henne tills på tisdag och jag är ledig tills på onsdag, så jag och Tobbe passar på att åka till Vårgårda och äta lunchbuffè!!!! Dessutom har jag ÄNTLIGEN fått tag på en syskonvagn, så den ska vi passa på att hämta när vi är i Vårgårda också.

Måste visa min ljusslinga som jag köpt på Clas Ohlson! Älskar den!!! Hade den på bordet när jag hade middag här hemma för mamma, pappa, Linda och Ramond.
Igår invigde vi matsalsmöblerna på övervåningen och då fick ljusslingan också vara med! =)




Emelie!!!!

Här kommer bilden på Emelies kort som de tog på dagis! =)

MAT!

Ja, nu var det ett tag sen igen som jag bloggade... Förlåt.

Vad har hänt sen sist då tro??
Gör min sista dag på jobbet den 22:a nov och det närmar sig med stormsteg! Känns konstigt att jag ska sluta. Kommer sakna både personal och vårdtagare...

I lördags var syster med familj och mamma och pappa här på middag. Bjöd på kycklingfilègryta med kantareller. Det var gott! =) Fick presentkort i en klädbutik och hos en frisör, så på torsdag ska jag in till Alingsås och ha en riktig egendag bara för mig själv! Em får vara hos Therese medans jag gottar mig =) Efter min runda på stan erbjöd sig Therese att bjuda på middag och det tackar man ju inte nej till! =)
Klockan 16 ska jag till Kaffekoppen här i Sollebrunn och fika med arbetskamraterna. Medans jag och Camilla är där, så ska Tobbe vara barnvakt åt Em och Irma! Ska bli spännande att se hur det går =)

Fick första säsongen av Vad blir det för mat också!!!! =)

I söndags var vi hemma hos Camilla och Thomas. Lagade jätte god mat (jag veeeeeet att det handlar mycket om mat i den här bloggen)! =)
Parmalindad fläskfilè med massa gott i, klyftpotatis, balsamicosås och sallad! Jag och Tobbe stod för efterrätten som blev en baileysdrink som vi sett en tjej göra i Halv 8 hos mig. Den blev väl inte JÄTTE god, men god =)
En riktigt trevlig kväll!

Idag jobbade jag bara ett par timmar innan jag fick åka hem. Hade uteturen och kände mig så tungandad så fort jag bara tog ett steg. Magen värkte och bebisen tryckte mot lungorna och sparkade så det gjorde ont. Benen kändes som gummi, så jag kände att jag inte skulle orka jobba hela dagen. Åkte hem och la mig och sov i några timmar. Det gjorde gott, men känner mig fortfarande inte helt 100. Som tur var kunde Em vara kvar på dagis, så det var lugnt och skönt här hemma en stund innan yrvädret kom hem igen =)
Älskar verkligen min lilla Emsa!!! Hon är så go och glad och märker när man inte mår bra. Då kommer hon och trycker sin lilla kind mot min och klappar mig på huvudet =)

Ne, nu ska jag kika lite på tv.

God fika!

I början av veckan var Camilla och Irma här på lite fika. Hade en mysig och trevlig eftermiddag =)

I torsdags cyklade jag och Em in till Sollebrunn för ett besök på bvc. Em skrek så fort hon såg bvc-tanten... Hade en del frågor jag skulle ställt till barnläkaren, men Em skrek som en stucken gris, så det gick inte att få en syl i vädret. Jag vet inte vad Em har för hemska minnen från bvc... Kan vara sprutorna som hon fått där kanske?
Hon vägde iaf 10,5 kg och var 80 cm lång, så hon fortsätter att följa sin kurva. Barnläkaren som var där träffade Em första gången när hon var 6 månader, så hon tyckte att hon växt på sig bra =)
Efter bvc-besöket mötte pappa upp mig utanför och tog med sig Em hem i vagnen medans jag gick vidare till barnmorskan. Mitt blodvärde var väl inte det bästa, så det blir till att börja med järntabletter. Lyssnade på hjärtljuden som låg på 154. Bm mätte magen och den var väl lite för stor, men hon tyckte inte det gjorde något =) Kanske får en dunderklump den här gången då om man ska jämnföra med Em =)

Igår kväll åkte jag hem till Camilla och höll henne sällskap några timmar eftersom hennes sambo jobbar sent. Vi hade jätte trevligt med grönsaksdipp och annat gott!
Var svinkallt ute när jag skulle åka hem! Tur att det inte tar mer än en minut att åka =)

Idag har vi varit hos syrran och fikat. Tobbe tog med sig Em i vagnen och tog en promenad dit, jag åkte bil =)
Väl där fick vi äppelpaj och vaniljsås!
Vi tog en sväng och kikade på getterna. Em tyckte det var jätte roligt och ropade "vovva vovva" hela tiden. Försökte förklara för henne att det hette getter, men för henne var det vovvar =)
Vi har ju fått med en ekorre hem från dagis. Så här är det: en ekorre (i form av ett ganska så stort gosedjur) har flyttat in på dagis. Varje helg får ekorren följa med varje barn hem. Då ska man ta kort och dokumentera vad ekorren får vara med om under helgen, så därför tog vi en sväng til syrran, så vi kunde få lite roliga kort =)
Här kommmer några kort som jag tog med mobilen:

Em och getterna!




Syster med Alva



Ramond och Em!
Emelie vill aldrig hålla mig eller Tobbe i handen, men med andra går
det hur bra som helst...



Em och Alva har kram-och puss kalas!


Puss på dig Alva!




Puss på dig Emelie!
Tror Em fick mer ett kärleksbett än en puss av Alva här =)


Vann en massa kläder till Em på tradera som kom på posten i en kartong.
Em provade att sätta sig i den:









Vill ha!!!

En sån här vill jag ha!!! Visst är de söta??!!


Iron Fairies

Enligt sagan skall en grupp barn snubblat över tre lite rostiga böcker i järn, inte större än en tändsticksask i storlek när de klättrade i ett gummiträd. Detta är en berättelse om en mystisk gammal stuga och trädgård i den avlägsna vildmarken i västra Australien. Det är inte bara en saga, men ett äventyr djupt nere i en underjordisk värld av dolda tunnlar full av griniga små gubbar. Dessa små gubbar har levt i en värld av mörker i hundratals år nere i gruvan. Under årens lopp har dessa gruvarbetare skapat de små järnfigurerna. Varje Ironfariy representerar ett speciellt område i trädgården ovanför dem. När en älva blivit till blir hon insvept i tyg och tas till trädgården i skydd av mörkret där hon placeras i avvaktan på att solen går upp nästa morgon. Ingen vet säkert varför gruvarbetarna har gjort dessa älvor och varför de väljer att lämna dem i trädgården. När du köper en Iron Fairy, kommer hon insvept i tyg i en förseglad låda med en dikt som beskriver hennes personlighet och stil. Hon kommer också med ett kuvert av järn, vilket innehåller ett magiskt pulver som du måste stänka på henne för att befria henne. The Iron Fairies är alla handgjorda. De representerar en unik bild av gammaldags charm, kombinerat med en känsla av mystik.


Klicka HÄR så kommer ni till sidan med alla dessa olika små fairies =)

Popcornfrisyr

Em och jag rockar loss till den här låten idag! =)
Vi har ju båda två en sån däringa popcornfrisyr som Mojje sjunger om =)

Ladies Night

I lördags var jag på Ladies Night med Therese! Det var riktigt roligt! Maten kanske inte var så jätte god om man jämnför med skaldjursplatån som varit de andra åren jag gått.
När showen började, så ställde ju sig ala upp och vi hade platser ganska långt bak, så jag såg inte ett jota!
Sa till Therese att vi skulle sätta oss på läktarna istället. Grabbade tag i en ordningsvakt och frågade lite snällt om vi inte kunde få sitta på läktaren och det var inga prblem, så länge det fanns platser. När vi fått satt oss där, så såg vi mycket bättre och kunde njuta av showen =)
9000 tjejer/tanter/damer/kvinnor var det i publiken! Det ni! Ni skulle hört vilket tryck det var!!!
Klockan var närmare 01 när jag kom hem, så det blev raka vägen i säng eftersom jag skulle upp och jobba 06:45 morgonen efter. Kan ju säga att jag var rätt så trött, men jobbade en delad tur, så jag kunde gå hem och lägga mig en stund innan jag skulle tillbaka till jobbet på kvällen igen.

Annars händer väl inte så mycket... Livet rullar på.
Pappa ringde imorses och sa att det var en artikel med i AT igen angående en gc-bana åt detta hållet. Alla markägare är positiva till idèn, så det är ju toppen! Nu ska bara en aktionsgrupp startas. Och om så sker kommer kommunen att stötta projektet, står det i AT =)

Emelie var här en sväng idag och passade Em medans jag var iväg till jobbet för att lyssna på lite info från arbetsförmedlingen. Var väl inget givande direkt men...
När jag kom hem fikade vi lite och Em visade sina dancemoves på köksbordet =)

Var iväg till pappa en sväng nu ikväll och plockade lite äpplen och vindruvor som jag, Em, Camilla och Irma ska kalasa på imorgon =)
Mamma och pappa har hur mycket äpplen som helst på sitt äppelträd! Här hos oss dröste alla ner på backen, så en arbetskamrat kom hit och hämtade dem. Hon skulle göda upp älgen nu inför jakten som började idag =) Hoppas hon får skjutit en, för då skulle vi få lite älgkött =)

Här kommer ett par bilder också:

Inne i pappas växthus där dessa godsaker växer! =)



Äppelträdet fullt med äpplen!




Måste ju också säga att Sverige är ett otroligt vackert land! Vi är bortskämda med dessa underbara årstider. Som nu på hösten t.ex med alla dessa färger!






Em och Tabbie!






Prinsessa

Igår när vi åkte hem från Gräfsnäs, så pratade jag med Tobbe på mobilen. Han ville så gärna ha chips och dip till Robinson, så jag och Em spang in en snabbis på ica. Därinne var prinsessan Desireè och handlade. Brukar se henne där ganska ofta. När man var liten och man var och handlade med mamma, så berättade hon att hon var en prinsessa. Tyckte det var lite konstigt eftersom hon inte hade nån fin klänning på sig utan hade vanliga kläder precis som vi andra =)
Brukar kika ner i hennes vagn och se vad hon handlar för något =)
Vi stod före henne i kön. Em satt i sin vagn som tur var med ryggen till annars hade hon väl försökt charma prinsessan och jag undrar om det hade fungerat för hon ser aldrig så glad ut...

Ser ni förresten uppe i högra hörnet att jag stödjer rosa bandet?? Bra va?! =)

En trevlig dag!

Igår kväll när jag skulle ropa in katten, så kom hon inte. Det händer ibland och då får hon vara ute hela natten. När Tobbe gick till jobbet imorses, så ropade jag efter henne igen, men hon kom inte. Jag gick och la mig, somnade om och hade en jätte otrevlig dröm! Jag drömde att Tabbie kom hem med hela buken uppriven! Det låg tarmar och en massa annat äckel päckel över hela golvet. Jag blev helt förtvivlad och slog nummret till syrrans sambo, så han kunde komma och skjuta henne sen vaknade jag.
Sen var jag bara tvungen att ropa efter henne igen och då kom hon äntligen och ingen buk var uppriven som tur var!

Vid 10-tiden åkte jag och Em iväg till dagis för det var fotograferingsdags! Det ska bli så kul att få se bilderna! =)

Efter det åkte vi en sväng hem till mamma och pappa och plockade lite tomater och vindruvor i växthuset. Paprikatomat fick vi med oss också, de är jätte goda!
Em fick målat lite med kritor innan vi åkte hem. Em sov middag och jag passade på att måla i sovrummet.

Nu i eftermiddags har jag, Em, Camilla och Irma varit nere i Gräfsnäs och myst! Det var ju helt underbart väder och så otroligt vackert med alla färger i parken!
Tog lite bilder, men de blev inte så bra... Camilla hade med sig sin finkamera, så hon fick nog bättre bilder än jag =)
Men här kommer iaf de bilder jag tog:







Ajajaj!!!!

I fredags åkte vi till Säffle. Hämtade Tobbe i Vänersborg 13:30, sen åkte vi raka vägen till Säffle förrutom ETT stopp för jag ville ha korv med bröd =)
När vi kom fram åkte vi hem till Tobbes mormor en sväng och där blev vi bjudna på jätte goda räksmörgåsar som mysiga Margit hade gjort åt oss! Em busade omkring alldeles för mycket... Hon plockade sten ur en kruka som stod på golvet och hade ut jord över golvet, men hon tog allt en sopborste och gjorde sitt bästa för att sopa upp det =)

När vi smaskat i oss smörgåsar och fikat lite, så åkte vi hem till Lena och Jan. Em blev så glad så att få träffa farmor och farfar!
På kvällen gick jag och Tobbe till Tobbes kusin och hälsade på en liten sväng. Efter det tog vi oss en runda på stan. Jag var ju bara tvungen att gå in på Sibylla och köpa lite strips. Där stod Chadi (min f.d. chef), så vi snackade lite grann och jag fick mina strips gratis!!! =)

Tobbe gick tillbaka till sin kusin sen och jag åkte hem till Lena och Jan. Em sov, trodde vi iaf, men när hon hörde min röst blev hon ledsen och fick komma upp och kramas en stund. Sen gick Jan in och la sig bredvid henne i sängen då somnade de båda så gott =)
Jag och Lena satt uppe och pratade en stund, sen blev jag så trött så jag la mig också.

På morgonen hörde jag hur Em vaknade inne hos Lena och Jan. Hon pratade och busade som bara den, det hördes och det var så mysigt att ligga och lyssna på. Dessutom kunde jag ju själv somna om och sova en stund till! =)

Frampå dagen tog jag tåget till Karlstad för att hälsa på Marianne. Hon mötte upp mig på tågstationen och sen gick vi in på Claes Ohlson en sväng för jag skulle ha en ljusslinga där. Vi hittade det vi skulle ha och åkte sen vidare för att köpa kinamat. Friterade jätte räkor med stekt ris och vitlökssås blev det. Hur gott som helst! En påse godis blev det också naturligtvis =)
Vi hyrde tre filmer, så det blev en lugn och härlig kväll.
Det är alltid så roligt att umgås med Marianne! Massa skratt och fniss blir det =) Synd bara att vi bor så långt ifrån varandra...
På söndag skjutsade Marianne tillbaka mig till Säffle. Hon skulle ändå hälsa på sina föräldrar, så det pasade ju perfekt!

När jag kom hem till Lena och Jan väntade en glad Em och en kärlekskrank sambo =)
Vi åt middag och maten var SÅ god!!!! Visst är min svärmor underbar?! Hon frågade mig och Tobbe dagen innan om vi ville ha filè eller fisk till middagen. Jag sa självklart filè eftersom jag älskar kött. Tobbe ville ha fisk eftersom han älskar det. Tror ni inte att Lena stått och gjort BÅDE fisk och filé??? =)
Maten var så god så!!!! Det var längesen jag åt så god mat! Kantareller var det till också, bara en sån sak!!!! =)
Mätta och belåtna begav vi oss hem till Sollebrunn.

Igår fick jag ett ryck och gjorde iordning i hallen. Slängde ut skänken som stod där och ställde en annan byrå där. Fixade en del annat också och jag måste säga att jag blev jätte nöjd! Nu är hallen så mysig så!

Idag var det projekt: Måla sovrummet.
Slipade alla tapetlisterna. Tejpade lister och eluttag med maskeringstejp och sen var det bara att måla. Det är inte helt klart än, men Tobbe ska måla färdigt till helgen för nu är min kropp helt slut! Det värker och gör ont i den, så det ska bli skönt att få lägga sig i sängen sen.

Ikväll var jag och Em hemma hos mamma och pappa en sväng. Syrran och Alva var också där, så tjejerna fick busat av sig lite =)

Nu ska jag lägga bena i högläge och glo lite på tv =)


Bilder på hallen:



RSS 2.0