Helgen! Graviditets v.29+1

Helgen har känts lite lång. Har jobbat fre, lör och söndag men nu är det gjort. Ska jobba imorgon också sen e jag ledig 2 dagar :)

I lördags var vi på bio i Alingsås med syrran och hennes sambo. Vi såg på James Bond, Quantum of Solace. Tyckte väl inte den var alltför bra men...
Förstår inte varför de måste ha så hög ljudvolym inne på biosalonger?!


Daniel Craig var iaf bra som James Bond. Lite smått snygg och manlig var han ju också :)



Det här är däremot en film som både jag och Tobbe väntar ivrigt på att få se!




Är förövrigt i vecka 29 nu och tänkte lägga in lite text från en sida här på nätet om vad som händer i magen just nu:


Barnet:

I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.

Fett lagras under huden för att ge energi och sköta temperaturregleringen efter födelsen.

Nu är ögonen åter öppna och hinnan över linsen borta. Om barnet skulle födas nu kan ögonen skilja mellan ljus och mörker.
Ögonen får färg vid den här tiden men vilken färg barnet slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då barnet är vaken och slutna då det sover.


Din bebis kan känna av hur du mår, tex om du är stressad. Det kan därför vara bra att varva ner om du har det stressigt runt dig. Träna gärna avslappning varje dag och lyssna på din kropps signaler.


Pappa:

Nu kan du få se en liten fot puta ut på magen. Försök att fånga den! Ditt barn kan känna om mamma är stressad eller orolig. Ge din kvinna lite massage eller fyll badkaret med varmt vatten för ett avslappnande bad. Oron på natten ökar, det kan vara svårt för den blivande mamman att ligga på rygg, barnet trycker mot kroppspulsådern och det kan ge yrsel och illamående.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0