Kräftkalas!

I fredags begav vi oss till Årjäng för det årliga kräftkalaset! Resan dit gick bra. Gjorde ett första stopp på Överby för att kolla på bilbarnstol. Hittade en, men vi bestämde oss för att köpa den på vägen hem.
Nästa stopp blev i Bengtsfors där vi åt på en liten thairestaurang. Tyvärr var väl inte maten någon höjdare, men hungriga som vi var så slank det allt ner ändå :)
Efter det åkte vi förbi Tobbes moster som bor inne i Bengtsfors, men där var det ingen hemma tyvärr. Tänkte att vi skulle ha visat upp Emelie då de inte har sett henne än. Men men, bättre lycka nästa gång :)
Vi passade på att gå in på coop för att handla grejer till kräftsmårgåstårtan vi skulle bidra med till kräftkalaset.
När vi var klara med allt fortsatte vi resan mot stugan.

När vi kom fram var vi först på plats, så vi passade på att göra en cheescake och gjorde även färdigt smörgåstårtan, så slapp vi tänka på det på lördagen.
Efter en stund kom Fredric och då begav sig han och Tobbe ut för att prova sina paintballgrejer. Medans de var ute satt jag och Emelie och mös på en filt på golvet. Tobbes föräldrar anlände och de hade med sig en massa mat :) Dock var kylen full med bl.a. våran smörgåstårta och i den lilla frysen låg en cheescake, men Lena lyckades få plats med allt ändå på något konstigt sätt. Men det är väl så kanske att mammor har en förmåga att organisera om så att allt får plats :)

När Tobbe och Fredric kom tillbaka, så grillade de lite kött åt oss. Det var jätte gott!

Emelie sov gott i sin resesäng hela natten. Hon vaknade dock alldeles för tidigt (06:30), så hon fick lite välling och sen somnade hon om.

På lördag förmiddag gick Tobbe och jag ut för att plocka kantareller. Bondis följde med oss hela vägen. Han gjorde små avstickare in i skogen, men kom snabbt tillbaka igen. Hanh är underbar den katten!
Han klättrade upp i en liten gran, men precis när jag tog kortet hoppade han ner, men bilden blev väldigt häftig:


Senare på dagen anlände Tobbes äldsta bror Niclas med familj. Christian blev tyvärr sjuk, så han kunde inte komma.
Bröderna gick ut i skogen och lekte krig med sina paintballgrejer. När de kom tillbaka var det dags att äta. Massa kräftor blev det och den goda smörgåstårtan var uppskattad!
Emelie var jätte gnällig hela långa kvällen, men somnade till slut gott  i sängen där jag och Tobbe sov. Nästa dag fick vi förklaringen till varför hon var på ett sånt gnälligt humör. Lena ropade på mig -hon hade sett små gryn i underkäken! Så nu börjar Emelie få sina första små tänder! :)

Hela helgen var jätte trevlig och här kommer lite mer bilder:


Emelie med sin farbror


Emelie med sin kusin Wilma






Och här är några bilder på hur fint Lena o Jan har det i sin stuga:







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0