Till bebisens mor- och farföräldrar!

Fick ett mejl från libero idag som var mer riktat till bebisens mor- och farföräldrar. Tyckte dock att det var ett väldigt bra mejl så jag tar med det här :)

Hela familjens mittpunkt
Förhoppningsvis har ni redan märkt hur era föräldrar glatt engagerar sig i er familjebildning. När ni väntar barn får ni dela glädjen med alla era nära och kära. Mor- och farföräldrar är både stolta och lyckliga över att få barnbarn. Som gravid har du säkert varit hela släktens mittpunkt under de senaste månaderna. Din mage har förmodligen varit det vanligaste samtalsämnet vid middagar och kalas. Kanske tycker du att det har varit riktigt roligt - eller så har det ibland blivit lite påfrestande med all uppmärksamhet, men fokus kommer snart att flyttas... ...när du har fött kommer allt i stället att handla om barnet. Det är inte säkert att ni kommer att märka det, eftersom ni själva helt naturligt kommer att sitta med barnet i famnen och drömmande betrakta det lilla miraklet. Det kan ibland också nästan vara jobbigt att möta era föräldrars enorma förtjusning. Deras varma känslor för det nya lilla barnbarnet kan vara ganska överväldigande. 

Var er själva
Det är viktigt att tänka på att ni mycket väl kan ha en helt annan syn på vad det innebär att vara förälder, än era föräldrar. Mycket har ju förändrats sedan ni föddes. Ni har säkert fått ny information och helt andra råd av läkare och barnmorskor än vad era föräldrar fick när ni var små. Det är viktigt att ni förklarar på ett bra sätt för era föräldrar att det är ni som bestämmer över ert barn. Om era föräldrar vill hjälpa till är det ni som ska bestämma vilken typ av hjälp ni behöver.


Tycker som sagt att det var ett bra mejl.
Men nu är det ju så att Tobbes föräldrar har två barnbarn sen tidigare och mina föräldrar har 6 barnbarn sen tidigare, så de vet vad det handlar om och jag är övertygad om att de kommer klara av denna lilla krabat lika galant som de andra barnbarnen! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0