Recept!!!
Sambal-Kotletter
4 st fläskkotletter
3 dl grädde
2-3 msk soja (äkta, t.ex Druvan eller Mrs Cheng)
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning
Lägg fläskkottletterna frysta eller tinade i en ugnssäker form.
Blanda grädde, soja, creme fraiche, sambal oelek och smula ner köttbuljongtärningen.
Häll såsen över kotletterna.
Stek i mitten av ugnen, 175 grader i ca 1- 1 1/2 timme.
Servera med kokt ris eller pressad potatis och sallad.
Hur enkelt som helst! Dessutom sköter det ju sig själv i ugnen, så man får tid till annat eller bara slappa en stund =)
Tyvärr har jag ingen bild....
För er som inte vet så ser sambal oelek burken ut så här:
Prova nu detta, för det var verkligen jätte gott!!!!
Till efterrätt gjorde jag en semifreddo som också blev kanongod!
4 portioner
2 små daim
3 ägg
1 dl florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Valfria bär till garnering
Lägg daimen i en plastpåse och krossa med en kavel.
Ta fram tre bunkar.
Knäck äggen och skilj gulorna från vitorna i var sin bunke.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Vispa grädden tjock.
Blanda försiktigt ner grädden, vitorna och daimsmulorna i bunken med äggulor, till en jämn smet.
Häll över i en form ca 1 liter. Täck med plast.
Frys minst 3 timmar.
Låt semifreddon stå i kylen ca 30 minuter före serveringen.
Servera med bär.
Lycka till!
4 st fläskkotletter
3 dl grädde
2-3 msk soja (äkta, t.ex Druvan eller Mrs Cheng)
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning
Lägg fläskkottletterna frysta eller tinade i en ugnssäker form.
Blanda grädde, soja, creme fraiche, sambal oelek och smula ner köttbuljongtärningen.
Häll såsen över kotletterna.
Stek i mitten av ugnen, 175 grader i ca 1- 1 1/2 timme.
Servera med kokt ris eller pressad potatis och sallad.
Hur enkelt som helst! Dessutom sköter det ju sig själv i ugnen, så man får tid till annat eller bara slappa en stund =)
Tyvärr har jag ingen bild....
För er som inte vet så ser sambal oelek burken ut så här:
Prova nu detta, för det var verkligen jätte gott!!!!
Till efterrätt gjorde jag en semifreddo som också blev kanongod!
4 portioner
2 små daim
3 ägg
1 dl florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Valfria bär till garnering
Lägg daimen i en plastpåse och krossa med en kavel.
Ta fram tre bunkar.
Knäck äggen och skilj gulorna från vitorna i var sin bunke.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Vispa grädden tjock.
Blanda försiktigt ner grädden, vitorna och daimsmulorna i bunken med äggulor, till en jämn smet.
Häll över i en form ca 1 liter. Täck med plast.
Frys minst 3 timmar.
Låt semifreddon stå i kylen ca 30 minuter före serveringen.
Servera med bär.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Farmor till Emelie
Tack för receptet,låter jättegott!
Skall testa nån gång.
Postat av: Fredric
Hur ska Tobias gå ned i vikt med sådan god mat?
Trackback